На море в Гърция 2024 - IV

• 55 534
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
И свлечени голи, бели г@зове. Благодаря съм. Това го има и на нашето бетономoрие.

Отпред е мъжът ми. Консумация кой каквото иска, ако иска. Двойно кафе, фрапе, фреш - 9.50 евро.

Все по-малко снимам. Снимката трудно показва атмосфера.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 14:16 от zvаnchе

# 151
  • София
Скирос. Heart

# 152
Здравейте! Това лято в някоя от последните теми имаше коментар на кои места има комбинация от плаж и гора/планина, за съжаление не го намирам сега. По спомен препоръките бяха за две места. Дали може отново да се даде информацията.

# 153
  • софия
Прекрасен 🤍💙
Ще се организирам да споделя нещо. В едната си част като природа ми напомня на Лимнос (туфите кафяви храсти) , а в другата - на Скиатос, Скопело (избухналата зеленина и борови гори).
За мен беше глътка въздух (след поредни сериозни семейни трудности и замяната с Италия миналата година) и не успях да я поема пълноценно. Някой ден бих се върнала с удоволствие.
Автентичната Гърция в моето сърце - спокойствие, мили хора, съсипваща горещина, която мирише на море и суха земя, свобода.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 15:31 от zvаnchе

# 154
  • София

Плаж Манасу на Ситония 25€ само чадър и шезлонг без консумация на 7-ма линия..

0 евро - единствена линия

# 155
Баш..и ние така правим винаги, къде е, Ситония пак.

# 156
  • София
Баш..и ние така правим винаги, къде е, Ситония пак.

Лесбос

# 157
Здравейте! Това лято в някоя от последните теми имаше коментар на кои места има комбинация от плаж и гора/планина, за съжаление не го намирам сега. По спомен препоръките бяха за две места. Дали може отново да се даде информацията.
Много са, но Пелион е най-близо.
Всъщност и на Тасос има такива места.
Скопелос. Алонисос. Северната част на Йонийското крайбрежие. Самос. Итака. Крит.

# 158
Много благодаря, Параход!
Почвам да проучвам за следващото лято места с морска гледка, но с надежда да е по-прохладно отколкото до плажа.

# 159
Здравейте, прекрасни дами!

Предстои ни първо море в Гърция от следващата събота. Запазили сме си къща в Кариани/Карияни(не знам как се пише). Там се плаща всичко в евро нали така? От техните банкомати, предполагам могат да се теглят пари? Ще пътуваме от Бургас, предполагам ще има някакви такси по пътя за плащане? Ако някой е ходил там на плаж дали може да каже как е самият плаж, като условия, цени, има ли барчета/заведения където да може да се храним през деня докато плажуваме? И ако има някое хубаво заведение за вечер да препоръчате..компания с 3 деца сме - 5г, 7г и 8г.

Има много информация, чета ви от 2 седмици насам 😅 Но за Карияни не намерих нищо…

# 160
  • софия
По принцип не е препоръчително в чужбина да се тегли от банкомат. Обслужването на операцията е скъпо. Вижте си тарифата на банката.
В Гърция (почти) навсякъде може да се плати с карта.
По пътя има тол такси. Преди всяка има големи табели, на които пише колко струва. Спира се и се плаща на будката.

# 161
Паралия Кариани е слято със съседното Офринио, за което се пише често. Търсете за Офринио. Може да се каже, че е като негова вилна зона.
Съответно заведения и магазини няма, ще трябва да ходите до Офринио. Има един плажен бар в тази част, където можете и да хапвате нещо на обед
https://maps.app.goo.gl/5j2udaXqughzAEyX6
Плажовете са смесено пясък и камъни, аудиторията е основно българи.
Цените са в евро, почти навсякъде може да се плаща и с карта, като за това няма такси (за банкоматите, обаче, има, иначе винаги можете и да изтеглите).
Пътните такси (тол) по вашия маршрут са незначителни, има линк с калкулатор на 1-ва страница, от който можете да си ги проверите, но са дребни суми. Може да се плащат с евро и с карта.

# 162
  • София
Има си и един супермаркет:

https://maps.app.goo.gl/uXNNqcFqdorL8wN79

А мястото от линка на Параход за бара, има мисля още една, две кръчми там, че и магазин ми се върти че имаше.
Плажът на Кариани на мен лично ми хареса повече, може би защото е неорганизиран в по-голямата си част и би трябвало да е по-спокоен.

# 163
Има ли сайт, където мога да проверявам вятър и вълни по плажовете в Крит?

# 164

Общи условия

Активация на акаунт