На море в Гърция 2024 - IV

• 55 542
  • 765
  •   1
Отговори
# 165

Благодаря Параход
Трудно ми е да се ориентирам
 Тук примерно зеленото предполагам е по-силен вятър?

# 166
Като цъкнеш с курсора ти излиза скорост и посока на вятъра на желаното място.
Иначе да, вървят по сила лилаво (най-слабо), синьо, зелено, оранжево.

Отделен прозорец ти се отваря долу с температура и сила на вятъра по дни и часове за конкретната точка.

Сетих се и за още един хубав източник.
https://poseidon.hcmr.gr/map

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 12:41 от Параход

# 167
От първо лице мога да дам инфо за вятъра на Крит Grinning С две думи ЯКО ДУХА, но всичко останало е несравнимо, така че се преживява.

# 168
По островите духа 😀 И се преживява, да.

Идвам в темата, изпуснала предходната и пак с дилема на къде?

# 169
Здравейте,
След Коледа и Нова година в Сицилия на о. Ортиджа сега идва ред на лятно пътешествие
Обмислям  края на август мислех за Крит
Пътувам със младеж на 15.5 г
Искаме плаж,  плажни партита, обиколки, нещо да не ни е скучно
За сега автобус София - Атина
Порт Пиреус и  от там към кой от островите да потеглим
Обичаме пътуване и колкото по дълго толкова по добре
Не е проблем с фери да пътуваме цяла нощ
Въпроса е къде
Сега обаче като изчетох всички коментари, се чудя накъде да се отправим
Мисля че Крит е най далече
Ираклион или Ханя да изберем?
Има ли много трафик?
И можем ли да обикаляме където си искаме или има ограничение на местностите?
Като четох за тея ветрове дето пишете... Да не ни издуха😂
Чудя се дали да не сменим Крит с нещо друго, но с какво?
И много важно
Билети за фериботите  кога си купих те?
Може ли там на място или от тук да си букна?

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 23:54 от Донбасс девочка

# 170
Крит е чудесно, но ако искате да спите в каюта по време на нощното пътуване - букнете предварително. За туристическа класа може и на място.

Щом сте по партитата, Иос може да ви заинтересува. Аз лично го препоръчвам, като на дискотеки не съм ходила (тоест на база другите му достойнства).

# 171
Крит е чудесно, но ако искате да спите в каюта по време на нощното пътуване - букнете предварително. За туристическа класа може и на място.

Щом сте по партитата, Иос може да ви заинтересува. Аз лично го препоръчвам, като на дискотеки не съм ходила (тоест на база другите му достойнства).

Оооо супер, даже ми беше като първа опция.
Може ли повече инфо ако е удобно
Има ли рента кар, трябва ли ни, къде да обикаляме, всичко като инфо, което мислиш, че ще ми е полезно
Благодаря ❤️

# 172
Рент-а-кар - ако смятате да ходите до плажове, различни от Милопотас и Гялос (на пристанището).
Основно нощният живот е в града - Хора, който е съвсем близо до пристанището, стига се пеша по стълби.
До Милопотас, където също има настаняване, заведения и известната дискотека Far Out, пиянстващите младежи ходят пеша (около 2 км от Хора е). Денем има и автобус.
Най-хубавият плаж е Манганари, на другия край на острова, там клубове няма Simple Smile

Няколко снимки
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157689581755 … /with/37313852111

# 173
  • София
На Иос имаше автобуси до отдалечените плажове - Агия Теодоти, Псати и Манганари - по един курс дневно. Така че може и без кола да се изкара.

# 174
  • софия
По островите духа 😀 И се преживява, да.

Идвам в темата, изпуснала предходната и пак с дилема на къде?
Не че се оплаквам (всъщност леко се оплаквам, че беше топло и нямаше да бъде зле), но на Скирос никакъв вятър нямаше. И други години по други острови не сме страдали от него😊 Може би, защото обичайно ходим началото/средата на юли.

# 175
Ние сме явно от късметлиите. 😀

# 176
Ще почиваме в Керамоти, мислим да отидем с ферибот до Тасос, но се колебаем дали с коли или пеша. Предложете някакви дестинации, плаж, или има ли от там целодневни корабчета с храна, както от другите острови. Ще бъда благодарна за всякакви насоки

# 177
  • София
Видях едно видео в групата Кулата-Промахон- от плажа на Полихроно, но в коментарите към оригиналната публикация някой беше написал, че и в Ханиоти е така:

Гърците са коментирали, че това е ефект от скъпите сетове чадъри и шезлонги.

# 178
Ние сме явно от късметлиите. 😀
Аз съм ти казвала, че съм била на 8 или 10 Циклада (включително Миконос, който е не по-слабо ветровит), преди да ме насвие вятърът на Андрос 2019 г. Simple Smile Наистина има голяма доза късмет.
Оттогава насам ми е шарено - има и така, и така.

# 179
  • София
Не че се оплаквам (всъщност леко се оплаквам, че беше топло и нямаше да бъде зле), но на Скирос никакъв вятър нямаше. И други години по други острови не сме страдали от него😊
Ние бяхме през септември. Само на един от плажовете духаше и имаше вълни. Навсякъде другаде беше спокойно. А по-интересното е, че останахме с един ден повече, защото отмениха фериботите заради силен вятър между Скирос и Евия. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт