На море в Гърция 2024 - IV

• 55 705
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Ние ще бъдем в Platana, което е до Паралия Кими и още по - малко, но сме с нагласата да обикаляме както плажовете на юг (тези на север се оказа, че с недостъпни с нормален автомобил), така и самото Кими, вероятно ще се разходим до Еретрия един ден, Agii Apostoli един ден.... Ако сещаш за друхо интересно място в района?
И аз първо бях запазила там, но я отмених и запазих по-близо до "центъра" на острова.
Не помня дали някой ще ходи до Скирос. Сега купих билети не за сутрешния, а за вечерния, защото няма места за коли /почти след седмица/.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 18:15 от jul

# 496
Не знам дали от Ферихопър си ги купила, или от превозвача SNE.

Преди 2 години, хем беше началото на септември, когато островът е празен вече, Ферихопър ми показваше за някои от курсовете изчерпани билети. А имаше.
Тогава ми се случи за пръв път такова несъответствие (ползвам ги много), и после още веднъж по друго направление.

# 497
  • Пловдив
Първо Ферихопър, после сайта на компанията пробвах и от там купих. За хора има, за коли-не

# 498
Вярно, че е краят на август, но направо се хващам за главата. В моята глава Скирос е още много нетуристически остров, но явно греша.

Salex_n2,
мен Еретрия хич не ме впечатли. Амаринтос е малко по-симпатично, с крайбрежна алея със заведения. Агии Апостоли е малко село, но пък има хубави плажове наоколо, каквито в близост до Платана няма.
Мисля си, че крайбрежието там (Кими-Платана) е пострадвало от порои повече от веднъж и може да има поражения и от миналогодишния септемврийски потоп. Дано поне пътищата са отворени, че сме засичали и другия вариант.

# 499
  • софия
Agii Apostoli няма нищо, което си заслужава, за да се ходи специално.
Но тази година се размазах на Каколимано - малък, по-едър пясък, естествена сянка, чуден бийч бар  (TWO) .

Пак в района много обичаме от предишно ходене плаж Климаки и таверната над него, съботно-неделно е ад.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 19:29 от zvаnchе

# 500
Agii Apostoli няма нищо, което си заслужава, за да се ходи специално.
Но тази година се размазах на Каколимано - малък, по-едър пясък, естествена сянка, чуден бийч бар  (TWO) .

Пак в района много обичаме от предишно ходене плаж Климаки и таверната над него, съботно-неделно е ад.

Благодаря. И двата сме ги набелязали особено)Каколимано ако е ветровито предвид, че е по-скътан. Освен това сме набелязали и Stomio, Kalamos, Korasida, Mourteri...
Параход, мерси. Ще разгледаме и Амаринтос

# 501
  • София
Изключително спонтанно резервирах апартамент във Верия ( не знам правилно ли го чета https://maps.app.goo.gl/2ahoR3puxhMsKdPRA. ).
В тази част на Гърция не сме били.
Можете ли да препоръчате хубава таверна в градчето,запазила духа и вкуса на гръцката кухня?
Другия ми въпрос е на близки плажове знаете ли да има надуваеми атракциони в морето?  Намирам снимка на такъв, но според мен е грешно отбелязана локацията. https://maps.app.goo.gl/v8mjVQzELnvnwjtc9

# 502
  • Sofia
Не сме го посещавали, но в Неа Каликратия имаше такъв атракцион миналото лято. В района много ни хареса ресторанта на Сахара бийч. Малко гурме си пада, но обслужването и храната и обстановката бяха топ. Цените бяха като в повечето таверни наоколо. Ходихме няколко пъти да вечеряме там. Като цяло предпочитаме малки семейни ресторанти, но там ни спечелиха.

# 503
Здравейте, да попитам как са такситата в Гърция - през приложение ли е добре да се поръчва - препоръки за приложение/фирма, има ли и там fake таксита с изненадващи цени? Ще трябва да пътувам сама жена от един град до друг в Халкидики.
Дъщеря ми пътува юли от Агиос Николаос до летището в Солун с такси. Както е писала Параход, питахме местните. Цената беше по договорка  и струваше 100 евро.

# 504
Здравейте,
Кой плаж от източен Пелион бихте препоръчали за еднодневно посещение?
До Волос сме и ми се иска да отидем на разходка до там. Набелязала съм Комос или следващия на юг - Потистика. Пътя ми изглежда не чак толкова “къдрав”, колкото до Папа Неро например. Подходящи ли са за 5 годишни деца?

# 505
Да, добре е пътят, минава се по главния през Аргаласти и после към Ксиновриси и Потистика. Отделете си около 1.5 часа в посока, като можете да спрете за обяд и пазар в Аргаласти, разкошни кръчми и месарница има на площада.
Този Комос за пръв път го чувам, не е от известните, та го разгледах. Не мисля обаче, че има асфалтиран път до него.
Подходящо ли е за малки деца - ако питате дали е плиткаж и дали морето е обичайно тихо, никое от тези неща не е. Тях ще намерите на западния бряг по-скоро.

# 506
Благодаря, Параход!
Това с месарницата е интересно, ще се посети. Иначе да, чела съм мнения за по-бурното море от източната част, но ми се иска да я видим и нея.

# 507
То не е атракция за всеки, просто месарница си е ;P Ние например не готвим на почивка (можем да си купим на тръгване към БГ евентуално), но според мен най-хубавото луканико в цяла Гърция се продава тъкмо там.

# 508
  • Sofia
Разкошни агнешки котлети ядохме там миналата година в селската таверна, която е на пътя, не горе на площада.
Непременно ще посетим и месарницата за луканико.

# 509
Качвам две снимки от Livadaki beach , до Каристос. Пътят малко тегав от Халкида до тук, бавно се кара, но си струва определено. Когато пристигнахме към обяд жив човек нямаше по улиците, вечерта пълно с народ. Затварят крайбрежната за коли , има рикши, файтони. Таверните пълни. Основни гърци, тук там германци. Северно- балканска реч не съм чула. Днес леко духа, но като цяло разкош.

Общи условия

Активация на акаунт