На море в Гърция 2024 - IV

• 54 822
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
В Хорто сме в момента и няма проблем. Има много гърци, къпят се.Забраната се отнася за околностите на Волос. Тук всичко е чисто и спокойно.

# 721
Дами,привет !
Намираме се в Паралия Катерини и сме много разочаровани.. първи път в Гърция ни е и решихме да заложим на нещо по-сигурно и по-наблизо. Не ни харесва.. търсим си развлечения и вариантите са екскурзия с до Скиатос или Алонисос, Скопелос. Някой ходил ли е ? Къде е по-добре? Моля за съвет.

# 722
  • Варна
Здравейте. Следя темата, прочела съм първа страница и знам, че е писано, но моля за актуална информация от края на август, началото на септември.
*Освен Fishpoint Nezas, къде за вечеря да хапнем морски дарове, предпочитаме таверна край/с изглед към/ морето.
*На Амолофи бийч със сигурност ще отидем, а на Врасидас как е? Друг приятен плаж? Предпочитаме с чадъри и шезлонги.
*Как да видя брошура на Масутис или друг супермаркет в Неа Перамос или Кавала?
Благодаря предварително на всички, които ще отделят време за моите въпроси!

# 723
  • София

https://www.masoutis.gr/promotion/en

https://www.lidl-hellas.gr/c/fylladio-lidl/s10020481

Масутис и Лидл.

За другото не мога да помогна.

# 724
  • София
Дами,привет !
Намираме се в Паралия Катерини и сме много разочаровани.. първи път в Гърция ни е и решихме да заложим на нещо по-сигурно и по-наблизо. Не ни харесва.. търсим си развлечения и вариантите са екскурзия с до Скиатос или Алонисос, Скопелос. Някой ходил ли е ? Къде е по-добре? Моля за съвет.
Без кола ли сте? Няма ли екскурзии до Солун или Метеора? За островите ми се вижда безсмислено много път и пари за еднодневно развлечение.

# 725
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте. Следя темата, прочела съм първа страница и знам, че е писано, но моля за актуална информация от края на август, началото на септември.
*Освен Fishpoint Nezas, къде за вечеря да хапнем морски дарове, предпочитаме таверна край/с изглед към/ морето.
*На Амолофи бийч със сигурност ще отидем, а на Врасидас как е? Друг приятен плаж? Предпочитаме с чадъри и шезлонги.
Врасидас е малък и каменист, изобщо не ми хареса, стига се по черен и неравен път. Няма плажни барове, уж от къмпинга можело да се вземат чадъри, но не съм проучвала.
 Отидете на Blue, Peponi, Coo.
За хранене, сядахме на няколко места, не останах особено впечатлена.

# 726
  • гр. Варна
Бяхме на Амуляни миналата седмица. Харесаха ни плажовете, но храната беше леко разочароваща. Струва ми се, че качеството на храната в Северна Гърция с всяка година се занижава. Вие как мислите?

# 727
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Бяхме на Амуляни миналата седмица. Харесаха ни плажовете, но храната беше леко разочароваща. Струва ми се, че качеството на храната в Северна Гърция с всяка година се занижава. Вие как мислите?
Нормално, има много хора, на мястото на някои недоволен, ще дойде друг нов посетител.
Днес в едно кафене, поръчваме две кафета и смути ягода за хлапето.
Кафетата ги уцелиха, но на него му донесоха шоколадов шейк.

# 728
Дами,привет !
Без кола ли сте? Няма ли екскурзии до Солун или Метеора? За островите ми се вижда безсмислено много път и пари за еднодневно развлечение.

С кола сме, но В Солун разгледахме вече на идване..Въпросните екскурзии са по 30€ не смятам, че е много. Наистина е далечко, но искаме да видим и усетим духа на Гърция и кристалните води.

# 729
  • София
А билетът за ферибота влиза ли в тези 30 Е? Че само той е 30-40 в посока.
Щом сте с кола може и до Метеора до отидете или до Дион, ако ви влекат археологически обекти, този си струва посещението.

# 730
  • Sofia
Здравейте, последната седмица на септември ще бъдем в района на Парга ,ще нощуваме в Амудия. Някой бил ли е по това време там ,дали все още работят заведенията?

# 731
Цитат
Струва ми се, че качеството на храната в Северна Гърция с всяка година се занижава. Вие как мислите?

Туристическата крайбрежна ивица на Сев. Гърция никога не е било място за кулинарен туризъм. Още по-лошо е, че цените в таверните са нагоре, а продуктът в общия случай компромисен. Причината е ясна - все повече туристи с ниски очаквания и малко гърци по заведенията. Лошото е, че в случая дори и рейтингите в Гугъл или Трипа не са меродавни, масови са високите оценки с/у посредствен продукт. Причината - в предишното изречение. Моето решение в случая е просто да избера таверната с перфектната локация и читави отзиви. От там нататък всичко е бонус. 

Всъщност, ако се замисля, Сев. Гърция (или тяхната си Македония) принципно нямат особен принос към гръцката кухня. Изключение е Солунската баница (тиро-бугаца), не съм намерил по-добра.

Обаче, добрата новина е, че само да мръднем малко извън курортите и нещата си идват на мястото. Алексондруполи, Кавала, Серес, Полигирос - невероятни таверни, атмосфера, всичко. За Солун не отварям дума - добре, че е на 3 часа път от Сф. извън сезона. Та така - каквото търсенето, такова и предлагането.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 19:23 от !JOOP

# 732
Къде отседнахте в Амулияни и какви са впечатленията ви?
За еднодневна разходка с плаж без кола може ли да се отиде? Т.е. хубав плаж на пешеходно разстояние има ли?

Благодаря!

# 733
  • Бургас
Къде отседнахте в Амулияни и какви са впечатленията ви?
За еднодневна разходка с плаж без кола може ли да се отиде? Т.е. хубав плаж на пешеходно разстояние има ли?

Благодаря!
Позволявам си да отговоря, тъй като бяхме там преди месец, за ден само за плаж. Иначе отседнахме в Йерисос, на Атон. Може без кола, най-близкият плаж е на кимометър от пристанището. Отделно има автобусчета на острова, които ходят до плажовете, тръгват от пристанището - 2,5 евро в посока. Ние ходихме на плаж Alуkes, много ни хареса.

# 734
  • Стара Загора
Отностно храната в Северна Гърция , тази вечер сме в Александруполис и мога да похваля тази таверна в Макри. Приятна обстановка и много добра кухня, перфектно обслужване , без забележки сме.
https://maps.app.goo.gl/Ay78AHoBf1irCm7S7

Утре вечер пътуваме за Хиос ще се включвам със снимки.

Общи условия

Активация на акаунт