На море в Гърция 2024 - IV

• 54 834
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Мислим да ходим в Солун за един уикенд, но гледам паркирането е доста голям проблем. Много ли е шумно в централната част и толкова ли са кофти платените паркинги, че гледам доста лоши отзиви - та си оставяш ключа, ударени коли и тн. И къде бихте ми препоръчали като район искаме да се разхождаме по крайбрежната и да седим по заведенията там.

Здравейте,

В Солун има платени паркинги, за по 2-3 евро час, ако не ме лъже паметта. Бяхме миналата година точно на пети-шести септември и нямаше никакъв проблем. Близо до центъра, до пазара, има доста. Това не бива да ви притеснява. Давам само за пример един: Kassandrou 79, Thessaloniki 546 33, Гърция

Солун е много краси град, приятно изкарване!

# 706
  • Once there was a Hushpuppy...
Мислим да ходим в Солун за един уикенд, но гледам паркирането е доста голям проблем. Много ли е шумно в централната част и толкова ли са кофти платените паркинги, че гледам доста лоши отзиви - та си оставяш ключа, ударени коли и тн. И къде бихте ми препоръчали като район искаме да се разхождаме по крайбрежната и да седим по заведенията там.

Ние сме много доволни от паркинга XANO, който е до Бялата кула.

# 707
Поздрави и от Южна/Източна Евия. За сега сме приятно изненадани. Първите три снимки са от Каламос, а другите три от Chiliadou  и пътя над плажа:

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 18:02 от salex_n2

# 708
От два дена сме на Елафонисос. Много хора има в града, но по плажовете не се усеща. Като цяло доста комерсиално ми се струва, доста италианци има. Като Ниси
Симос

# 709
  • Пловдив
Поздрави и от Южна/Източна Евия. За сега сме приятно изненадани:
Ааа, не така, моля, надпиши снимките Simple Smile

# 710
  • София
Моля за препоръки на заведения в Амулиани.И по-пусти плажове.Ще сме с куче и ми се ще да избегна навалицата...Ходили сме преди година ,на Акули беше кошмар.Мегали Амос беше по-добре.Сега в края на сезона се надявам да е поносимо.

# 711
Поздрави и от Южна/Източна Евия. За сега сме приятно изненадани:
Ааа, не така, моля, надпиши снимките Simple Smile
Приемам 😏. Коригирах, а когато се приберем ще пиша по-детайлно. Определено и на двата плажа хора почти няма, супер приятно и спокойно е.

# 712
  • Стара Загора
Моля за препоръки на заведения в Амулиани.И по-пусти плажове.Ще сме с куче и ми се ще да избегна навалицата...Ходили сме преди година ,на Акули беше кошмар.Мегали Амос беше по-добре.Сега в края на сезона се надявам да е поносимо.
Ходихме преди 2 седмици еднодневно. Не мога да кажа, че имаше спокойни плажове. Навсякъде беше пълно. Но ние бяхме на по-големите , може и да има спокойни заливчета.Сега незнам как ще е.
Останахме доволни от таверна за морска храна Gripos.

# 713
  • Пловдив
Salex_n2, и на нас много ни харесаха цялата редичка 😀 Каламос ни беше най-близкия плаж.
Не пропускайте Каколимани и таверната, която е скрита над бийчбара. Там ядохме цели 2 пъти заради извънземните пържени сепийки /калмари пише в менюто/, но и всичко беше супер вкусно и буквално без пари /54-56 евро ни бяха двете сметки за 5 човека с напитки/!

# 714
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Относно Северна Гърция, в Ставрос сме.
Има приятни кафета и таверни, хората са мили, но плажа им не става.
Ходихме до Олимпиада, коментар на малкия - "Тук е спряло..."

# 715
  • София
И ние си дойдохме на мястото ❤️
Любимата ми Илия

# 716
  • София
Скрит текст:
Поздрави и от Южна/Източна Евия. За сега сме приятно изненадани. Първите три снимки са от Каламос, а другите три от Chiliadou  и пътя над плажа:

Ще съм много благодарен, а вярвам и другите, да разкажете повече за Евия (Халкида). Това е един от най-големите гръцки острови. Обикаляте ли го целия или сте съсредоточени само в южната/ източната му част, както сте написали? Изглежда трудоемко да се обикаля всеки ден или пък хубавите места са съсредоточени в югозиточната част? Пътищата - на места виждам, че са добри, на други като че ли липсват?

Благодаря!

# 717
Скрит текст:

Ще съм много благодарен, а вярвам и другите, да разкажете повече за Евия (Халкида). Това е един от най-големите гръцки острови. Обикаляте ли го целия или сте съсредоточени само в южната/ източната му част, както сте написали? Изглежда трудоемко да се обикаля всеки ден или пък хубавите места са съсредоточени в югозиточната част? Пътищата - на места виждам, че са добри, на други като че ли липсват?

Благодаря!
Островът е огромен и доста разнообразен. Пътищата са със сериозна денивелация, част високопланински с доста завои. Невъзможно е да се обиколи острова. Трябва да се избере конкретно място за настаняване в даден район и от там се обикаля.

# 718
  • Пловдив
Абсолютно подкрепям.
Около 3,5 часа е от Лутра Едипсу/ Агиокампо до Кими. Ние бяхме базирани първо в най-северната част, а после в близост до плажовете от снимките. Има много писано за Евия в темите.

# 719
Утре рано сутринта поемаме към Хорто/Милина, а преди малко видях това:

https://dnes.dir.bg/svyat/gratskiyat-premier-otide-vav-volos-kme … ne-vliza-v-moreto

Някой в района за да сподели информация от първо лице?

Общи условия

Активация на акаунт