На море в Гърция 2024 - IV

• 55 400
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мислим да ходим в Солун за един уикенд, но гледам паркирането е доста голям проблем. Много ли е шумно в централната част и толкова ли са кофти платените паркинги, че гледам доста лоши отзиви - та си оставяш ключа, ударени коли и тн. И къде бихте ми препоръчали като район искаме да се разхождаме по крайбрежната и да седим по заведенията там.
Ние паркираме в паркинга на Експо центъра, на две крачки е от Бялата кула и крайбрежната. https://www.helexpo.gr/en/thessaloniki%20parking
Но, щом е за уикенд, може би по-удачно е да търсите направо хотел с паркинг.

# 691
Здравейте, любители на Гърция!
Аз вече набелязвам местенца за настаняване догодина.
Моля, препоръчайте ми хубаво място за настаняване на о. Амулиани.
Основни изисквания - да е чисто и на пешеходно разстояние до пясъчен плаж. Голям плюс ще е, ако предлага БГ-телевизия (не ми се смейте, но на много места в Северна Гърция вече има, а мъж ми много държи). Ако има и хубаво заведение за хранене наблизо, просто ще спра да търся повече 😊

# 692
Не сме били в района на Аспровалта, Неа Врасна и там ли е, като в Неа Парамос където почти не съществува езиковата бариера, менюта на български, сервитьори българи? Знам, че тези райони не са от най-любимите в темата, но пък са много близко, което е удобно

# 693
  • Бургас
Не сме били в района на Аспровалта, Неа Врасна и там ли е, като в Неа Парамос където почти не съществува езиковата бариера, менюта на български, сервитьори българи? Знам, че тези райони не са от най-любимите в темата, но пък са много близко, което е удобно
Да, така е там. Миналата година бяхме, нямахме проблеми с езика, почти не се налагаше да ползвам английски. Аспровалта и Неа Врасна са почти едно, дели ги едно мостче. Приятни градчета, има хубави заведения  по крайбрежната алея на Аспровалта. Плажът е голям и хубав.

# 694
  • гр. София
Днес пристигнахме във Волос - няма риба, няма миризма, заведенията работят и всичко е наред според  мен.
Ходихме и до Staphylos, но това си е заведение тип таверна, а не ципурадико. За съжаление разбрахме едва като седнахме и нямаше за кога да се местим другаде. Пийнахме ципуро, не ми хареса.

# 695
Момичета, помагайте, моля. Трябва да избера къде да отидем от 4 или 5 септември, имаме повод и се провали предварителния план.  Много в последния момент.
“Причината” иска да е остров. Съответно съм се спряла на Корфу, Кефалония, Закинтос или  Скиатос. Съответно трябва да има пясъчен плаж, плитко море и вечер забавления - разходки, хапване, магазинчета. Ще бъдем с кола, ще обикаляме, но ни е важно да сме близо до плаж.
Чела съм много информация и за трите острова преди, но съответно всичко ми е каша сега, когато трябва да избера.
Всички мнения ще са ми полезни.

# 696
  • Sofia
Да се включа и аз от Южен Пелион - днес стигнахме само до градския плаж на Хорто. Всичко си е нормално. Морето е пълно с хора. Таверните си работят. Чисто и спокойно е. Все още личат следите от наводнението, но като цяло са пооправили нещата. Утре ще видим и надолу как е.

# 697
  • София
“Причината” иска да е остров. Съответно съм се спряла на Корфу, Кефалония, Закинтос или  Скиатос. Съответно трябва да има пясъчен плаж, плитко море и вечер забавления - разходки, хапване, магазинчета. Ще бъдем с кола, ще обикаляме, но ни е важно да сме близо до плаж.

Аз писах за Скиатос днес - на предната страница.
Островът е малък, лесно се обикаля с кола. Плажовете са пясъчни. Градът  Скиатос предлага добри вечерни забавления.

# 698
  • гр. София
Здравейте! На почивка в Гърция  сме, в района на Авдира. Дъщеря ми,14 г., вече 4 ден поддържа температура  и не можем да я овладеем. Имаме застраховка при пътуване. Моля посъветвайте ме какво да правим?

# 699
  • София
Звъните на асистънс компанията на номера посочен в полицата, би трябвало да Ви насочат към лекар в района.

# 700
Да, така е там. Миналата година бяхме, нямахме проблеми с езика, почти не се налагаше да ползвам английски. Аспровалта и Неа Врасна са почти едно, дели ги едно мостче. Приятни градчета, има хубави заведения  по крайбрежната алея на Аспровалта. Плажът е голям и хубав.
Това е така, но има камъни точно преди водата и в самата вода. Което е изключително неприятно, както и морето става много бързо дълбоко. Говоря за Аспровалта, това лято почивахме там. Принудихме се да търсим по спешност плажове (нищо, че хотела ни беше на първа линия, със собствен плаж) и благодарение на фейсбук открихме плаж Братцики (пясъчен, но трябва да се иде рано, че няма места), както с Ставрос west, който е страхотен , с много бийчбарове, плитък, и има много малко камъни, които се прецапват бързо. Цялата почивка бяхме на Ставрос на плаж.

# 701
Момичета дали случайно знаете някой сервиз за коли около границата. Колата започна са тропа по неравности и се чудим дали да я видим тук в Гърция или да се връщаме към България и да търсим около Сандански.

# 702
  • Sofia
Сервиз не знам, но по-добре се върнете и вижте нещо в Петрич или Сандански. Питайте и на границата, може да ви препоръчат нещо. Има Пътна помощ в Петрич, на Гугъл мапс излизат. Позвънете им и питайте за сервиз.

# 703
  • София
Здравейте! На почивка в Гърция  сме, в района на Авдира. Дъщеря ми,14 г., вече 4 ден поддържа температура  и не можем да я овладеем. Имаме застраховка при пътуване. Моля посъветвайте ме какво да правим?

На полицата има телефон на асистънс компанията, звъннете им и те ще ви дадат инструкции къде да отидете. Отговарят 24/7 на български. Трябва да им кажете номера на полицата.
4 дни, това е много време.
Успех! И бързо да се оправя детенце!

# 704

На полицата има телефон на асистънс компанията, звъннете им и те ще ви дадат инструкции къде да отидете. Отговарят 24/7 на български. Трябва да им кажете номера на полицата.
4 дни, това е много време.
Успех! И бързо да се оправя детенце!

Задължително обяснете че сте пристигнали здрави и прави в Гърция и след това сте се разболели , дано бързо се оправи детето !

Общи условия

Активация на акаунт