На море в Гърция 2024 - IV

• 55 682
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
  • София
А ето и една снимка, не моя, която показва Елафониси какво е това лято. Само за най-смелите Simple Smile Аз съм казвала и по-рано, че това бе единственото разочарование на Крит за мен, още преди години.
Скрит текст:
Тълпите са ясни, но аз се впечатлих от друго. При нашето посещение на практика беше сухо преминаването до островчето, а тук има много вода. Simple Smile Не се бях замисляла, че явно има приливи и отливи. Joy Или с времето дъното се е променило?

Ето наша снимка до скалата, която съм отбелязала. Хората лежат на пясъка, където на чуждата снимка има вода Simple Smile :

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 13:00 от Таня67

# 241
Ние вече пътуваме към Закинтос. Днес ще спим в Янина и утре свежи ще се наредим за ферибота. За пръв път отивам някъде без да съм проучила нито един плаж. Ще трябва да планирам в движение. 😂 Дано да не остана разочарована.

# 242
  • В полите на Пирин планина
Ние вече пътуваме към Закинтос. Днес ще спим в Янина и утре свежи ще се наредим за ферибота. За пръв път отивам някъде без да съм проучила нито един плаж. Ще трябва да планирам в движение. 😂 Дано да не остана разочарована.

Зависи къде сте отседнали, но все пак:

Геракас бийч е пясъчен, широк, със свободна зона и една не особено дълга дървена пътечка до него. Има и шезлонги.

Банана бийч беше доста претъпкан, като бяхме до него. И Дафни, също. Не останахме на нито единия.

Плажът в Лаганас ни беше най-близко и беше доста свободен. Там могат да се наемат лодки, водни колела, джетове, ако ви влече. В същото градче препоръчвам таверна Аполон.

Цивили бийч също ми хареса. Широк и колата ни беше наблизо. Аликес - също.

# 243
Много близо до плажа Порто Зоро, близо до Василикос, но извън града. Благодаря за препоръките, записвам . Лодка сигурно ще искаме да наемем, да, ще отбележа 40 години на острова, та може да го направим по-интересно. С кучето ще ни е трудно с други хора на по-голяма лодка/кораб.

# 244
  • В полите на Пирин планина
От Лаганас може да се наеме и по-малка лодка, за да се гледат / търсят костенурки Карета-карета. Ние ходихме и видяхме - явно хората знаят къде се появяват.
Близо ви е. Островът не е голям, но се пътува бавничко, заради завоите.

Може да се наеме лодка и от Агиос Николаос, което е на североизток. От там тръгват мини-круизи до Сините пещери и Навагио. Те са около 4 часа.

Има и круиз до пещерите Кери на нос Маратия, който тръгва от южната част на острова.

# 245
Тълпите са ясни, но аз се впечатлих от друго. При нашето посещение на практика беше сухо преминаването до островчето, а тук има много вода. Simple Smile Не се бях замисляла, че явно има приливи и отливи. Joy Или с времето дъното се е променило?

Ето наша снимка до скалата, която съм отбелязала. Хората лежат на пясъка, където на чуждата снимка има вода Simple Smile :
...
Със сигурност има приливи и отливи, но е възможно да има и по-дългосрочни промени. Сега видях, че съм снимала дъщеря ми до тази скала преди 6 г., т.е. било е сухо по това време. Вашата снимка от кога е?

# 246
  • София
Нашата е по-стара - 2011 г.  Simple Smile

# 247
  • Luxemburg
Не ми се смейте, но сега ще ви застрелям сигурно с този въпрос.
Търся къде да почиваме в Гърция за около 10 дни. Нищо не планирахме това лято, защото сменях работа и не знаех дали и кога ще мога да изляза отпуска. Но на 11.08 тръгваме от Виена с кола и искам да отидем направо към Гърция. Досега сме били само на Халкидики за по 2 седмици винаги, като 1-2 пъти през този период си наемахме лодка и обикаляхме около Амулиани и децата се гмуркаха. Миналата година ги заведох на Бг море и не им хареса нито водата, нито плажа, нито многото навалица. Дайте предложения моля ви, че отчаяно търся из букинг и не знам какво да правя вече и къде да търся. Евентуално си мисля, че може да оставим колата в Сф и да вземем самолет до Ханя и там да отседнем в околностите. Но ние сме били началото на септември в Платаниас и беше много ветровито и на плажа сме били броени дни. Дали средата на август е ок на Крит, да не духа много? И кое място в близост до Ханя бихте препоръчали. За там не мисля че ни е нужна кола, може да си ходим с обществения транспорт.
Децата са на 12 и 16, но искат тюркоазена вода и пясъчни плажове (преди 2г бяхме на един плаж до Вурвуру и само за тази вода повтарят) и по възможност хотела да има басейн. Приемам всякакви съвети.
Как вървят цените на стаите (без закуска) тази година? До преди 2г сме били все за по 100-120€ (получавахме добра отстъпка за редовни клиенти), но осъзнавам, че цените скочиха много. Във вас ми е надеждата.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 16:21 от ronicat

# 248
  • Пловдив
На Крит е много вероятно да е ветровито, а като сте без кола не можете и да търсите безветрени плажове.
Ако е с колата - огледай Парга-Сивота. Откъм тюркоазена вода отговарят, по път ви е. Но периодът ви е може би най-натовареният в Гърция /Голяма Богородица/ и малко баберек е положението. Което не значи, че няма да изскочи нещо по ваш вкус.

# 249
В този сезон абсурд за 100-120.
Да кажем, че през юли стая, не апартамент, в добър малък хотел с басейн за трима (с едно дете на тази възраст, не с две) бе около 150. През август ще е по-скъпо, пък наличностите едно на ръка.
В Крит, особено на южния бряг, има и по-ниски цени, но не и в средата на август.
Може да огледаш полетите на Aegean от Солун и да видиш има ли нещо на сметка, колата лесно се оставя там на паркинг, и нескъпо. Може да изскочи някоя интересна възможност, и не само за Крит.
За тюркоазено търси на Йонийското крайбрежие - където ти е казала jul, също Лефкада, Кефалония, Закинтос.
Ако не ви изморява толкова дълго пътуване - далечните части на Пелопонес (югозапад и югоизток) не са толкова туристически навсякъде и предлагат доста възможности.
Аз не съм сигурна как може водата на Вурвуру да е тюркоазена, мен там ми е като гьол, но явно нещо ги е впечатлило. Може би Лагониси, Портокали или някой друг от околните по-хубави плажове.

# 250
  • Пловдив
Здравейте.
Включвам се в темата без все още да съм я изчела. Предстои да се запозная с вашите впечатления.
Навих се да ходим в Гърция догодина. Аз съм много сериозна привърженичка на нашето море, но просто ми писна. Пак отит, пак антибиотици август месец... Децата се разбиват да играят във вълните...лекарката ми казва да ги следя да не топят главите...ама как...край вече. Както казах, навих се за Гърция.
Проблемът е, че съм супер консервативна, направо страхлива, бабичка, бе. И хич не ми се пътува надалече.
Последните 8г ходим на едно и също място в бг. Има си всичко, което ми трябва - бунгала в гора (аз не ходя на плаж, само мъжа ми с децата ходят), близо до плаж, кухня, веранда, магазин.

В Гърция търся нещо близо до границата (през Маказа), да има кухня, да има 4 легла (не настаняване на разтегаеми дивани), да е близо до плаж и да има магазин. Всичко на пешеходно разстояние.
Ще чета какво споделяте.
Ранното резервиране не ми е проблем. Вече знам датите за догодина (живот и здраве). Grinning

# 251
Не че нещо, но дори ръкавите на Халкидики през Илинден са на разстояние от Пловдив, колкото е до бунгалата на Камчия. Имате много време-четете, питайте и ще се ориентирате. Само не сравнявайте условията в Гърция с тези в България-има си много разлики и те не са в полза на любимото ни Черноморие.

# 252
  • Luxemburg
Мерси Jul, сега ще ги погледна.
Параход, това на Вурвуру беше едно плажче до което отидохме с лодка. Инче и на мен ми е гьол и не го харесвам.
Досега гледах за Крит и нищо не харесах под 250€. Явно няма да е Крит. Ще погледна твоите предложения около Лефкада, Кефалония, Закинтос. Нчкакъв сайт може ли да препоръчате или да си действам с букинг?

# 253
  • София
Ako единственият Ви мотив да идете в Гърция на море, е че децата си топят ушите в морето, едва ли като сменят Черно с Бяло море, ще спрат да го правят... Иначе вероятността за стомашночревни болести е значително по-ниска в Гърция. Ще трябва да си направите медицинска застраховка или да си извадите ЕЗОК, за да ползват безплатна медицинска помощ в Гърция.
А градчета с плажове и магазини има доста. През Маказа са ви най-близо плажовете около Керамоти, Еразмио, Фанари. Отворете Букинг и разгледайте настаняванията и цените. Има много места и извън Букинг, разбира се.

# 254
Ronicat,
просто е топ сезон. Натоварено е навсякъде. Но може пък да изскочи нещо. Букинг е най-лесно достъпната част и затова там първи свършват наличностите - може да пробвате airbnb, или от гугъл мапс по локации да вадите сайтовете на хотелите и да контактувате директно с тях... (Отнема време, но доста по-ниска цена дава обикновено.)
Но наистина сезонът около Панагия е толкова натоварен, че нищо чудно и да не ви отговорят...

Dechy,
може би е имала предвид, че правят отити заради замърсяването на водата, а не че в Гърция няма да си топят ушите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт