На море в Гърция 2024 - IV

• 55 640
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Да, твърденията на "всички" са, че ни е много мръсно морето и затова се връщаме все с отити. Стомашно-чревни не са ни на дневен ред. Нямам намерение да ограничавам децата от игра в морето.
И да, нямам никакъв друг мотив да избера Гърция. Пак "всички" ме убеждават как там няма да имам никакви проблеми с болести.
Под "всички" имам предвид обкръжението си.
Нашето море ми дава всичко, от което имам нужда, освен отитите...
Изобщо не смятам да сравнявам. Просто ще се опитам да намеря място, на което да се почувствам комфортно.

Почнах да разглеждам първа страница на темата. Благодаря за труда! Доста полезна информация сте събрали.

# 256
Може би не трябва да пиша, но последният пост ... Всеки сам избира. Логично никой в нищо не може да ме убеди, камо ли аз да убеждавам някой в нещо.
От първо лице преди две г. Созопол толкова много е повръщала дъщеря ми че от Созопол до Токуда в колата е повърнала над сто пъти, пийва, връща. Убий ме, няма да се върна. Не понасям този гъч. Всеки знае себе си. За 16 г. Другите ми деца проблем не са имали. Самата атмосфера тук е противна, което не пречи на хора да се харесва. Отделно. Мястото в Гърция на което бях не ми хареса. Но излизахме извън него и бе ок. Никой никога никъде не може да ви гарантира какво ще ви се случи и стане. Та в този смисъл като не искате не идете, като искате идете където искате. На сила никой нищо не прави  имаме глави на раменете. Това е една от темите която наистина дава перфектна инф, за което благодаря!
А, да за отитите мъж ми хваща гъбички и тук и в Гърция, възпалява и т. Н. Предразположен е, има стеснени канали от години е така

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 22:58 от janakrasi

# 257
Ronicat, и от мен един глас за йонийското крайбрежие Лефкада, Закинтос, Кефалония. На Закинтос дори има аквапарк за децата, а и много други морски активности за по-големи деца ще намерите специално за Лефкада и Закинтос.

# 258
Има ли организиран транспорт, т.е лодки от Амулиани до Дрения?
Знам от темите тук,че повечето от вас си наемат лодка и обикалят самостоятелно, но дали все пак има нещо организирано.

# 259
  • Бургас
От Амулиани не съм сигурна, но мисля, че има, сякаш видях табелки на пристанището. От Уронуполи със сигурност има до Дреня. Описала съм по-подробно в предишния си пост.

# 260
Има и от двете места.
От Амулиани едните са Drenia Daily Cruises, от Уранополи Athos Cruises. Ще ги намерите и в гугъл.

# 261
Здравейте!
Включвам се в темата с няколко въпроса.
- Има ли удобна, ежедневна връзка Солун -Игуменица (за предпочитане автобус) и каква е цената за 1 човек?
- Каква е цената за ферибот Игуменица - Корфу (без кола сме) и може ли да се намерят места/билети в деня на пътуването?
- Струва ли си да се остане в града през цялата почивка (6-7 дена ) или е за предпочитане да се отиде някъде извън него? По-скъпо ли е в главния град в сравнение с останалата част на острова?

Търся красиво, спокойно място, където да има нещо повече от сувенирни магазини и таверни.
Благодаря предварително!

# 262
Има ежедневен автобус, в 9 ч. пътува от Солун към Игуменица, в 15 наобратно. Билетът струва 37 евро еднопосочно. Повече подробности на https://ktel-thesprotias.gr/.
Фериботният билет за пътник е 8 евро при предварителна покупка онлайн, на място по-скъпо (10 преди доста години ми се върти в главата, сега не знам). Като изключим спестяването, няма нужда от предварителна резервация, фериботите са на 2 компании и се редуват през един час.
За Корфу - градът е хубав, с богата история и култура, но туристически, сувенирните магазини и таверни са в изобилие, то се знае. Плажове няма в него и наоколо, те са на други места по острова. Зависи какво търсите, но без собствен транспорт не е много лесно придвижването между обектите.

# 263
  • София
Здравейте!
Отскоро ви чета и ви се радвам колко напред с материала за Гърция сте 😊
В края на юли изненадващо ми се появи вариант за почивка м/у 3 и 8 август и т.к.  ММ има(ше) РД на 5 август, реших да го изненадам с 5 дневна почивка в Гърция.

Скрит текст:
Ходила съм няколко пъти в Гр, дори съм била 1 месец в Солун на обучение, но така и никога не стигнах до плажовете.

Вариантите ми не бяха много "от днес за утре" в разгара на сезона,  при това задължително на първа линия (пък и близо до Сф).
Харесах един къмпинг, резервирах и платих. Бях с убеждението, че резервирам бунгало, оказа се...

Наистина успях да изненадам ММ 🤣🤣🤣
с едно съвсем ново изживяване.

Скрит текст:
Обикновено почиваме последната седмица на май в Турция и последната седмица на август у нас и не повтаряме място, колкото и да ни е харесало

За първи път почиваме така, но много ни харесва. Има всичко необходимо, матракът е супер удобен.
Мястото е разкошно- Епаноми (на 20 км от Солун) т.е. на 5 км от Епаноми.
Къмпингът се казва Akti Retzika.
Има хотелска част- 2 неголеми сгради (вече излизат свободни места за края на август); има 6- 7 бунгала; 3- 4 палатки; доста каравани; може и със собствени палатки, кемпери, каравани. Може с хранене или без.
Огромен пясъчен плаж- хубав ситен пясък (а аз и акваобувки купих); 5- 6 бийч бара; безкрайна свободна зона (има за всеки вкус- може да си в шумотевицата, може и да се усамотиш без да се налага да шофираш кикилометри). В къмпинга има таверна-  вкусно е, но асортиментът не е богат... и днес разбрахме защо. На 100- ина метра се намира най- добрата таверна с морски дарове в околността (дори не можах да разгледам огромното им меню- оставих за довечера) FANARI.
Уникално е, за който обича такъв тип почивка.
Информацията може е полезна за някого.

https://www.booking.com/hotel/gr/akti-retzika.bg.html?aid=205127 … type=total;ucfs=1&

Допълвам се: (от плажа 😉) като гости на къмпинга ползваме безплатно чадъри и шезлонги в най- близкия бийч бар и отстъпка в таверната.

Прекрасно синьо лято ви желая- само месец остана! 😘

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 18:42 от AnyHr

# 264
...може и със собствени палатки....
Местата за тях дали са отделени като самостоятелна територия и имат ли сянка? Ако може и снимка, ще съм благодарна много, че от сайта им не става ясно как са организирани.

И поздравления за приятната изненадата!

# 265
  • София
Mur, снимах.

Скрит текст:
Хотелската част- 2 еднакви сгради са

Бунгалата:

Каравани

Вчера тук имаше хора..., явно тези са на къмпинга.

Палатките- тези със сигурност са си на хората, тентата беше тук преди да се появят палатки

Кемперите са на друга алея (общо май са 3 или 4 алеите, но не съм обикаляли).
Навсякъде, освен тези, има опънати големи зелени тенти. Всичко е разположено и сред много зеленина.
Тоалетните и баните са безупречно чисти (бяха ми грижа, че са "споделени", но бързо се успокоих), непрекъснато се поддържат.
Топлата вода е в изобилие.
Спалното бельо се сменя през ден.
Ще изпратя утре на лични телефона.
В booking не се споменава за караваните и др.
Момичетата са много любезни и отговарят на всички въпроси

Аз търся нещо от сорта- семейно хотелче (къща за гости) близо до Бг (София) (да не е Офринио)- по- скоро някое рибарско селище.
Искам хазяйката "да ме буди рано с каничка кафе" 🤣, да ми върти кифлички, бугаци, мекички; да ми цеди портокалов фреш (ние не закусваме по принцип, но ще се прежалим няколко дни 🤪).
За вечеря да ми метне рибката в тигана (по възможност направо от морето), да ми откъсне доматките за салатата от градинката си...  
Много ли искам?!
Някой ако знае подобно местенце, нека сподели! (е, може и половината условия- и даже само част от тях да са изпълнени... 😊)
Не, сериозно, ако сте попадали на такива съкровища,  моля споделете.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 23:40 от AnyHr

# 266
  • София
Има ежедневен автобус, в 9 ч. пътува от Солун към Игуменица, в 15 наобратно. Билетът струва 37 евро еднопосочно. Повече подробности на https://ktel-thesprotias.gr/.
Фериботният билет за пътник е 8 евро при предварителна покупка онлайн, на място по-скъпо (10 преди доста години ми се върти в главата, сега не знам). Като изключим спестяването, няма нужда от предварителна резервация, фериботите са на 2 компании и се редуват през един час.
За Корфу - градът е хубав, с богата история и култура, но туристически, сувенирните магазини и таверни са в изобилие, то се знае. Плажове няма в него и наоколо, те са на други места по острова. Зависи какво търсите, но без собствен транспорт не е много лесно придвижването между обектите.
Параход, може ли малко повече информация за Корфу. Кои са хубавите плажове, къде приблизително да отседнем, мястото ще е отправно за ежедневни обиколки, коя рент-а-кар компания да ползваме? Четох, че на север са по-хубавите плажове, а на юг е по-пусто и неуредено. Няма ли и в това чар? Насочили сме се да отседнем на западния бряг. Това дали е ок?
Благодаря!

# 267
За мен по-хубавите плажове са на югозападната страна на острова.  Хич не ми е пусто и неуредено - лудницата и англичаните не ми понасят.
Има и на север, но там не ми допада цялостно атмосферата. Най-хубавите села - във вътрешността. Столицата не трябва да се пропуска, по-скоро вечер, отколкото през деня. Островът не е малък, пътува се бавно, тъй като има доста завои, пътищата са натоварени през лятото.
Писано е страшно много през годините кое, какво. Търсачката сигурно ще помогне. Вече кой какво ще избере е въпрос на вкус и предпочитания как да изглежда почивката.
За рент-а-кар за съжаление не мога да помогна, ходили сме само с наша кола с ферибота.

# 268
  • София
Здравейте,някой знае ли автобусна компания с която мога да стигна до читав плаж в Гърция?Имах резервация на Фанари ,но нямам транспорт Sad за София става въпрос.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 12:14 от cveti__petkova

# 269
  • София
Здравейте,някой знае ли автобусна компания с която мога да стигна до читав плаж в Гърция?Имах резервация на Фанари ,но нямам транспорт Sad
Откъде? От София има автобуси до Атина(с попътни спирки) и Кавала. Предполагам, че от югоизточна България може да има до Алескандруполис.

Общи условия

Активация на акаунт