На море в Гърция 2024 - IV

• 55 560
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ама не можеш да плуваш с кроксове, падат от краката 😉
Не падат - местиш каишката зад петата и си плАваш.

# 436
  • Стара Загора
Благодаря, змия, вие за колко дни бяхте на Лесбос? Ние още мислим, ще решаваме последния момент , поне дните са ясни колко ще са. Пясъка си го предпочитаме , така, че  е плюс.

# 437
  • София
Благодаря, змия, вие за колко дни бяхте на Лесбос? Ние още мислим, ще решаваме последния момент , поне дните са ясни колко ще са. Пясъка си го предпочитаме , така, че  е плюс.
Две седмици.
Ако предпочитате пясък, може пък да ви се стори твърде каменисто.
Това, което ми хареса най-много, е фактът, че при желание може да не срещнеш жив човек цял ден.

# 438
  • Пловдив
Ама не можеш да плуваш с кроксове, падат от краката 😉
Не падат - местиш каишката зад петата и си плАваш.
Е с каишката отзад, де 😆 Пълнят се с вода и се изхлузват при мен

# 439
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета, харесала съм Скиатос за почивка през втората половина на септември, но цените на фериботите са близо 300 евро двупосочно за 2ма плюс кола.

Някой успял ли е да намери по-изгодни цени? Също така имате ли препоръки за селище/хотел? Хареса ли ви острова и плажовете? Чудя се дали си заслужава предвид високите цени на ферибота.

Параход е отговорила, за да не се повтаряме и аз минах през подобно лутане и търсене, но все пак тези цени ме отказаха. Подобна е цената за самолетни билети, но не знам дали вече ще се намерят места за Септември.
Аз промених няколко пъти нашата дестинация, лутайки се между сравнително близки места в Гърция без Халкидики и другите по тази линия на изток и надолу към Олимпийската Ривиера.

# 440
  • София
Мислете комплексно.
Високата цена на фериботните билети не бива да е определяща.
Да, не е евтино, но;
Може нощувките на това място да са на по-ниска цена.
Може да спестиш от такси и гориво.
Може да пести време.

И накрая да се окаже, че с плащане на ферибот ти излиза по-евтино от друго място.

# 441
За жалост, Скиатос е от скъпите острови и по други пера.
С тази цена на ферибота става съвсем труднодостъпен, иначе в началото на сезона самолетни билети имаше по 60-70 евро на човек двупосочно.
Това винаги е била скъпа линия спрямо времето за пътуване, но сега няма и конкуренция и съвсем зле.

Хъшпъпи,
ако търсите на континента,  погледнахте ли Йонийското крайбрежие - между Игуменица и Превеза? Има доста възможности и е с около час и половина по-далеч от ръкавите на Халкидики.

# 442
  • София
Ние ще летим с Райън до Скиатос следващата седмица. Отне ми няколко минути да го реша, така че не съм имала много време да го планирам, не съм дебнала промоции и бях ограничена в датите, между които можех да избирам, и - в крайна сметка - цените на билетите за двама + 2 Priority + наема на кола на острова (но не за целия престой) ще ни излезе горе-долу колкото цената на ферибота за двама + кола  + тол таксите в двете посоки. Даже май с ферибот ще излезе по-евтино, да не говорим за всичкия багаж, който може да се натовари в колата. Simple Smile
Единственият плюс (за мен) е,  че спестяваме  време - 2 дни път. Полетът е час и нещо. И понеже това лято вече ходихме до Рафина и обратно, не ни се тръгваше с колата отново.

# 443
  • Once there was a Hushpuppy...
Параход, честно казано не съм поглеждала натам след един неуспешен опит за Сивота. Но, ние все избираме ходене извън летния сезон, защото не издържаме на големите жеги. Общо взето винаги ни се проваля почивката, когато е планирана да бъдем на море в края на май и септември, тоест не че се връщаме, но я обръщаме на разходки по забележителности и музеи в други градове. Засега резервирах за Тасос, да видим какво ще излезе този път. Нямам високи очаквания, освен от хотела.
Аз и за Скиатос не бях резервирала бюджетен хотел, но ми се видя прекалено изхвърляне с този ферибот - 358 евро... Хайде, и без него ще минем тази година.

# 444
  • София
Здравейте,

Пак да върна малко темата за късно еснна Лефкада. Бях питал преди време тук за края на септември Лефкада - беше ми казано, че водата хладна, за времето - Божа работа (нормално.

Сега се зачетох горе в обобщенията на въпросите (над темата), ами там пише, че най-доброто време за Лефкада е именно края на септември, дори началото на октомври, като изрично е посочено че началото на октомври водата била приятна, дори топла.

Финално някой с препоръки:)? Нямаме нищо запазено, чудим се.....

# 445
  • София
Здравейте,

Пак да върна малко темата за късно еснна Лефкада. Бях питал преди време тук за края на септември Лефкада - беше ми казано, че водата хладна, за времето - Божа работа (нормално.

Сега се зачетох горе в обобщенията на въпросите (над темата), ами там пише, че най-доброто време за Лефкада е именно края на септември, дори началото на октомври, като изрично е посочено че началото на октомври водата била приятна, дори топла.

Финално някой с препоръки:)? Нямаме нищо запазено, чудим се.....

Аз бях тази, която ти отговори преди време. Първата година, в която съм ходила имаше бури и изчакахме да стане 6 октомври и тогава заминахме. Водата беше охладняла и не можахме да се топнем, освен на много плитки плажове. Отделно, че навсякъде имаше вълни, дори в заливчето на Парга, където също имахме нощувки. Никога повече не съм виждала вълни там, а сме ходили доста пъти. Simple Smile Следващите пъти сме били втората половина на септември, като сме се прибирали в България около 27-30 септември. Водата си беше екстра. Порто Кацики беше като огледало. След една снимка, която бях видяла по залез, обичаме да ходим надвечер. Тогава белите скали са оцветени в червено. Та дори и след залеза се къпахме без притеснения. Водата беше топла. Но не беше минавала буря, която да отнесе топлата вода.

А колкото до изкуствения интелект, който пише глупостите над темата - гола вода е! Joy Наскоро даже писах в темата за него. Точно на този въпрос видях преразказаните ми думи, но по доста смешен начин. Joy Няма как през октомври времето да е по-подходящо от разгара на лятото. Другите въпроси и отговори са също така трагични. Например са писали, че палжовете на Лефкада са подходящи за деца, а в темата непрекъснато се казва обратното. Има изброени и имена на плажове, които уж са на Лефкада, а те са в околностите на Парга. Joy

# 446
  • София
Благодаря, Таня67! Дори не знаех, че обобщението горе се прави от AI!?
Мислех, че някой (си играе да) обобщава отговорите, майко мила...

# 447
  • София
Ronald, сетих се още нещо. Корабчетата за разходки и лодките, които возят до труднодостъпните плажове  приключват работа в края на септември. Всяка година е различно, но мине ли последния уикенд на месеца, спират работа. А обиколката с корабче, наречена "7 острова" е добра.

# 448
Здравейте! Предстои ни пътуване до Цикладите, но до сега винаги до Атина сме ползвали самолет и от там ферибот. Тази година ще пътуваме с кола, но тъй като автомобила е голям, се опасяваме, че няма да бъде удобно да се придвижваме с нея. Обмисляме да я оставим на паркинг, и за островите да използваме рент-а-кар. Можете ли да ми препоръчате сигурен, по възможност охраняем паркинг в района на Пирея, където бихме могли да оставим колата си за няколко дни?
Благодаря!

# 449
Според мен напразно си усложнявате живота Simple Smile.

Не знам към кои острови точно сте се насочили, но го казвам от опит с над 10 Циклада с голяма, ниска кола. Не са толкова страшни пътищата и не са достъпни само за малолитражки.

Иначе https://www.parkvia.com/en-GB/port-parking/piraeus-port/pittas-p … t-parking-piraeus.
Закрит многоетажен паркинг, ключовете остават във вас. Вероятно не е единственият.

Общи условия

Активация на акаунт