Отговори
Здравейте, баща ми има ето това, както и нацепени пети. Ще купя този комплект за петите. Кажете някой крем, мехлем нещо за лечение на петите и гъбичките не може да стъпва и да ходи, заради нацепените пети. Как се използват инструментите?
(не ми дава да кача снимките режи ги)

# 1
Щом чак не може да ходи не мисля, че можете да се справите сами или поне ще продължи много дълго, а той има нужда от бързо подобрение. Първо го заведете на лекар за да ви изпише подходящите медикаменти за гъбички. Заведете го и на медицински педикюр, където да се погрижат за петите му. От двете места ще получите препоръки за подходящи мазила и терапии. Водете го редовно при подолог.

# 2
Такива неща се лекуват с лекарства през устата, щом е толкова тежко състоянието му, че чак да не може да ходи.
Вместо да купувате глупости от интернет, заведете баща си на дерматолог и да му се изпишат хапчета за тази тежка гъбична инфекция.
Всичко друго е отбиване на номера.

# 3
Именно не иска да ходи, нито доктор, нито педикюр

# 4
  • София
Отиди в аптеката и питай. Приготви си поне 50 лева за лекарства, може и повече.

# 5
Диабет има ли?

# 6
Диабет няма, но има подагра

# 7
  • София
Много лошо, че отказва да му бъде предоставена помощ от специалист.. за съжаление в домашни условия е доста трудно, защото са противоречиви идеите, които ще получите.

Като крем на мой познат му бе помогнал фунгофин за мазане, доста дълго продължи лечението при него. Отделно ползваше ваничка за крака и правеше в нея промивки с лайка, сода, оцет...

Иначе съветът на друга съфорумка, да попитате в аптеката за съвет и какво да ви дадат, също е решение, но отнема време.

Успех в лечението .. и дано се похвалите по-скоро с подобрение, все пак и всеки организъм е индивидуален.

# 8
Баща ви тази подагра лекува ли я, прави ли диети. Ако пие и/или пуши нещата се усложняват. Трябва да ги спре/намали тези неща, и поне да пие витамини, най-вече от групата В.

# 9
От подаграта няма как да му се нацепят петите си мисля, обаче от неоросяване и неоткрит диабет има.
Според мен баща ви има нужда от изследвания и консултация с лекар за невропатия, съдов хирург, оросяване на краката и диабет.
Не му правите услуга търсейки козметики и как да му мажете и омекотявате краката - в крайна сметка докато се бавите може да настъпят невъзвращаеми усложнения и да се наложи да бъдат ампутирани.
И за да не ви хвърлям така в страхотиите - съвета ми е натискайте за лекар, който да определи това козметичен проблем ли е.

# 10
Направете консултация с подолог (специалист по терапевтичен педикюр). Проблемите, които описвате, се решават именно от този вид специалист. Той (тя) ще ви насочи към съответния доктор, ако прецени, че клиента има нужда от лечение и не може да се справи само с обработка на място в кабинета (дори и клиента да идва регулярно).

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 13:49 от Bistra G

# 11
  • София
А, да! Съответно такъв специалист може да дойде и вкъщи.

# 12
Опитайте следната рецепта за напукани пети:
10 таблетки аспирин,счукан на прах
100 мл спирт,етилов 95%
100 мл оцет
Всичко това се смесва,разпределя се върху памук на  двата крака,отгоре слага калцуни и чорапи. Престоява максимум 4 часа
След 4-5 дни започва излющване на цялата суха кожа
Успех,при мен имаше страхотен ефект- правя го 2 пъти годишно и вече петите не се пукат, иначе кремовете омекотяват,но не лекуват

# 13
Опитайте следната рецепта за напукани пети:
10 таблетки аспирин,счукан на прах
100 мл спирт,етилов 95%
100 мл оцет
Всичко това се смесва,разпределя се върху памук на  двата крака,отгоре слага калцуни и чорапи. Престоява максимум 4 часа
След 4-5 дни започва излющване на цялата суха кожа
Успех,при мен имаше страхотен ефект- правя го 2 пъти годишно и вече петите не се пукат, иначе кремовете омекотяват,но не лекуват

Аз не бих приложила посочената от вас смес на напукани пети. Алкохол, киселини (вкл. оцет) = изгаряне. Съвсем не лекува напуканата кожа.

# 14
  • София
Има специални маски в магазините, но на тях изрично пише да не се ползват на наранена кожа!!

Общи условия

Активация на акаунт