Намерих 3

  • 29 600
  • 339
  •   1
Отговори
# 195
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 27 783
Ето рецептата:


MASA DE PORCELANA FRIA   -  Маса (тесто) за студено приготвяне на порцелан



~ 250 gs. царевично нишесте
~ още 50 гр. цар. нишесте за омесването
~ 500 - половин кило винилово лепило
~ 1 ч. лъжичка стеаринова киселина (купува се от аптеките)
~ 1 лъжица натриев бензоат (купува се от аптеките)
~ 1 таблетка камфор (купува се от аптеките)
~ 1 ч. лъжичка цинков оксид (купува се от аптеките)
~ 1 лъжица глицерин (купува се от аптеките)
~ 1 лъжица течен вазелин (купува се от аптеките)
~ 1 лъжица крем ца ръце, най-добре бял и гъст, не млекоподобен.
~ 3 ч. лъжички белтъчен екстракт
~ 100 литър вода
~ 1 ч. лъжичка формол 50% разтвор (купува се от сладкарски цех)
~ 5 cc. de alcohol - 50 мл. чист спирт


Смесват се в малък съд спиртът и камфорът. Натрошава се с пръчица или лъжичка и се оставя да почива до пълно разтваряне.

Смесват се всички съставки в голям съд (без формола и без 50гр царев.нишесте)
Разбърква се до равна консистенция и се оставя 20 минути да почива.

На много бавен огън и в тефлонов съд се разбърква непрекъснато до постигането на маса тип "бомба" (не знам какво е точно, но май трябва да е по-горещо отвътре, по-хладно на повърхността).

да се има предвид, че масата трябва да е суха, да не загаря, ако е необходимо огъня се намалява до небесно син цвят без пламък - явно се приготвя на газ.

Сваля с от огъня и се оставя да се охлади за малко.

Обръща се на масата, добавя се формол и останалите 50 гр. царевично нишесте и се меси докато изстине.

Отчупват се парчета, оформят се цилиндри, оставят се на масата поръсена с царев. нишесте.

Ако са още горещи и попиват нишестето, да се овъргалят още веднъж в него, но да не се прекалява, защото масата може да стане прекалено твърда.

След като съвсем се охладят, цилиндрите се увиват в прозрачен найлон, без да прониква вътре въздух. Съхраняват се в стъклени съдове.

Тази маса (тесто) може да се боядисва с растителни оцветители (като в сладкарството), може да се съхравява дълго време ако се спазвят описаните условия


Не са ми ясни Формола и белтъчния екстрат newsm78

# 196
  • Мнения: 883
Браво Miriel! Отдавна се чудех как да си преведа тази рецепта. Но за тия съставки Формола и белтъчния екстрат кого да попитаме??? Гугъл не знае ли?
Вижте това намери Гугъл - ФОРМАЛИН. Продава се като формол и представлява 40-процентов воден разтвор на формалдехид.

# 197
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 27 783
dididi аз също ползвах Гугъл и намерих подобни резултати. Все паки си остава този белтъчен екстракт. Към рецептата е написано, че формола може да се намери в сладкарски цех

# 198
  • Мнения: 8 505
Miriel,и аз имам два въпроса:
1.какво точно е количеството на водата-ясно е,че не е 100л,но дали е 100мл (което ми се струва малко) или е 1.00л
2.за спирта-5сс не означава ли 5 кубични см,т.е. 5мл,а не 50?

Когато ми остане повече време,носля да опитам.Ще действам с натурален белтък.

# 199
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 391
Всичко като "производство" на "бомба" ми звучи - формалдехид, спирт, белтъчна основа... Joy
Ще смеете ли цялото това нещо да смесите, пък дори трябва да нагреете на котлон... newsm78

# 200
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 27 783
Рефлекс става дума за 100 мл. вода.
Мира в рецептата пише, че трябва на много слаб огън да се бърка всичко

# 201
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
А това формалдехид не е ли онова гадно миришещо вещество, в което съхраняват труповете за учебна цел newsm78Бррр

# 202
  • Мнения: 8 505
Да,същото е.Но се използва и за много други неща.Просто първата асоциация е с труп.

# 203
  • Мнения: 531
Всичко като "производство" на "бомба" ми звучи - формалдехид, спирт, белтъчна основа... Joy
Ще смеете ли цялото това нещо да смесите, пък дори трябва да нагреете на котлон... newsm78

Да не ти пука!Някога, когато работех в Драм. театър от мастикс дъвка, спирт и формалдехид на водна баня приготвях лепилото за мустаци.Когато съдът е открит няма да гръмне.

# 204
  • Мнения: 3 812
Някой забърка ли си въпросната смес?
Аз ще изчакам да кажете дали не гърми Joy
За сега продължавам да разчиствам харда си:

# 205
  • Мнения: 3 812




Последна редакция: вт, 10 апр 2007, 10:24 от mimi_kir

# 206
  • Мнения: 8 505
Изрових още един сайт за сваляне на книжки:http://klk.pp.ru/

# 207
  • Мнения: 3 812
Иска регистрация за да се сваля нали? newsm78

# 208
  • Мнения: 2 990
reflex,
разваляш ли режима и дисциплината:))
Бях се зарекла да не поглеждам в ни един подобен сайт,докато не се науча триковете и тайните на Фотошопа.
Сега вече ме разсея:))
Благодаря ,много за линка Simple Smile

# 209
  • Мнения: 3 812
Кулинарна тематика:
сп. "Кулинария с увереностью"



Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 22:22 от mimi_kir

Общи условия

Активация на акаунт