Възстановяване след премахване на маточната тръба

• 371
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, търсих тема но не открих по моят проблем.Ако има такива моля да ме извините. Преди 1 седмица претърпях спешна лапароскопска операция за премахване на лява маточната тръба със гноен абсцес. В момента съм на антибиотично лечение,все още усещам болка и коремът ми е много подут.Ако има някой като мен моля за съвет колко време ми трябва да се възстановя. Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 17:50 от teo 35

# 1
Аз съм с една отстранена тръба заради извънматочна бременност. Отне ми около месец да отшумят напълно всички болки, но след 2 седмици бях сравнително добре.
Коремът вероятно е подут заради въздуха, с който го разширяват по време на операцията, за да имат видимост, болките - едно че си е операция, второ че щом е имало гной вероятно и при вас са промивали коремната кухина и макар после да аспирират течността, остава малко количество, което може да дразни известно време докато се резорбира.
Все пак ако имате някакви притеснения, винаги е добре да ги обсъдите с лекаря, извършил операцията.

# 2
Благодаря за отговора! Намирам се в Германия и за жалост не  разбирам толкова добре езикът им. Имахте ли кървене след операцията?

# 3
Вагинално кървене нямах, само един ден леко зацапване, но при мен имаше близо 2 седмици кървене преди операцията, така че лигавицата беше много изтъняла.
От разрезите по кожата не би трябва да има никакво кървене.

# 4
Благодаря за отговора!

# 5
Здравейте! Преди месец бях операрирана по спешност лапораскопски, след двуседмично кървене, заради насъпила извънматочна бременност. Остраниха ми дясната фалопиева тръба. Имате ли представа след колко време могат да бъдат стартирани леки тренировки, йога или пилатес? След колко време започнахте нови опити за бебенце?Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт