Съхранение на чай

• 556
  • 6
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте, темата не е баш кулинарна, но....
Току що изхвърлих около 10 кутии чай и ме заболя сърцето.
По принцип вкъщи не пием много чай, но да кажем извън летния сезон, няколко пъти в месеца си правим. Имахме най-различни видове, отворени и пробвани, оставени в кутиите им и чакащи да захладнее. Оказа се, че си имаме домашни любимци - гъгрици, които открих в чайовете, след като изхвърлих и половината ми подправки 😥
Та .... моля, кажете ми има ли начин да се съхраняват по-дълго време за такива като нас, които пият от време на време или да не прахосвам чайовете?
Може би кутия за чай, не знам ще свърши ли работа.

# 1
  • Далечният изток
Хладилник или фризер.

# 2
  • София
Метални кутии за чай.

# 3
  • София
Стъклени бъркани, с капачки с вакуум.... на хладно и тъмно.
Чайовете си имат срок на годност и е желателно да се използват, преди да е изтекъл... не че и аз не съм пила зелен чай с изтекъл срок, но не е като да е по-свеж и годен за консумация ( като аромат и вкус). Дори имам в момента един Матча с изтекъл срок, но не ми се изхвърля - ползвам го за десерти.

В топло време - студен чай, плодов студен чай...

# 4
  • Варна
Много благодаря за отговорите, ще взема бурканчета да пробвам. ИМеталната кутия не е вариант, също имаше гъгрици вътре.

# 5
  • Далечният изток
Ами аз всичко подобно държа в хладилника - леща, брашно, червен пипер, царевично брашно, ориз и всякакви други пакети, в които могат да се завъдят гадини. Във фризера боб.

# 6
  • Варна
Ами аз всичко подобно държа в хладилника - леща, брашно, червен пипер, царевично брашно, ориз и всякакви други пакети, в които могат да се завъдят гадини. Във фризера боб.
Благодаря, към момента не ми го позволява обема на хладилника, но задължително ще го запомня за по-нататък 😊

Общи условия

Активация на акаунт