Съня след премахване на биберон

• 624
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Наскоро махнах биберона на дъщеря си, която е на 1г и 5м. Вече 5 дена. За обедната дрямка нямаме никакви проблеми при заспиването. Спи си,буди се веднъж без плач,доприспивам и всичко е наред,но вечерният сън е зле. Заспива трудно и вечер се буди често с мрънкане, спи неспокойно,търси ме(спим заедно), сяда на леглото и започва да плаче, заспиването е по-дълго. Въпросът ми е когато сте премахвали бибероните на вашите деца,как е бил съня и ако е бил зле кога се е нормализирал? Как ги научихте или с какво ги научихте да се самоуспокояват?🌷

# 1
  • Beyond the stars
Може би още не е готово детето.
Махнахме го на 2 години и 7 месеца без никакви драми. Отидохме на море, не го взехме, два пъти попита и това беше. Ползваше се само за заспиване, после го плюеше, та може би и не е бил толкова пристрастен.

# 2
Махнах биберона на 10 месеца, защото се будеше всеки път като му падне от устата. Две седмици спането беше мъка, от тогава нямаме проблеми.

# 3
  • София/Севлиево
Може би още не е готово детето.
Махнахме го на 2 години и 7 месеца без никакви драми. Отидохме на море, не го взехме, два пъти попита и това беше. Ползваше се само за заспиване, после го плюеше, та може би и не е бил толкова пристрастен.
И при моят син бе по сходен начин.Беше на 2 и почти 3 месеца.Една вечер го прибрах и казах,че съм го дала на едно котенце, което бяхме видели същия ден и повече не го потърси.

# 4
И при нас се развали съня за две три седмици. Давахме играчка да гушка за успокоение и ходихме да спим с нея ако не мине номера. Също така оставяйте я да се умори повечко за да заспива лесно, може би и спрете да доприспивате на обяд за да е по-уморена вечер.

# 5
Сина ми беше точно на 2 г.Използваше биберона само за приспиване и на обяд и вечерта. Един ден в шкафчето му в яслата видях бибероната, която лелите му даваха за сън. Казаха ми, че от няколко дни заспивал дори без да му я дават. Прибрахме се вкъщи и от тогава реших и аз повече да не му я давам. Първите 2,3 дни си я търсеше много,но вместо биба гушкахме играчка вечер и си разказвахме приказки. За по-малко от седмица отмина всичко и вече спи много по-спокойно и непробудно.

Общи условия

Активация на акаунт