Юни 2025

• 9 474
  • 294
  •   1
Отговори
  • София
Кои сме ние:

Felita - 27.05
EL* - 02.06
Mimss10 - 02.06
Змейчо - 03.06
LoVe_DoGs - 04.06  
Змейчо - 04.06
Linaexp - 06.06
ElysiaN_Sunshine - 06.06  
Ivanna Lazarova 77 - 10.06  
Sal.fet.ka - 11.06
Венета2020 - 13.06
Gamzenyz - 14.06
Mel_ - 15.06
Lilleina - 15.06
GULSELI - 16.06
Мариелката - 17.06
Rubitooo - 18.06
Krassini - 18.06
Dobrana - 18.06
KuKuMayc - 19.06
Dzhe - 21.06
Rarina - 22.06
ancho66 - 23.06
Потребител11 - 26.06
Eksi - 20.06
Eunoia - 29.06  
MonicaGeller

# 1
Здравейте момичета. Записвам се в новата темичка. Искам да попитам има ли бебчета които заспиват на гърда и при преместване в леглото се будят? Моята госпожица е така и бодуваме по цяла нощ едва на сутринта заспива и вече едвам издържам.Отделно си яде на 2- 3 часа през нощта. Има ли бебчета на кърма изцяло които са разредили храненията? Започна много да повръща не знам от преяждане ли е, от коликите ли? Вашите бебоци повръщат ли? Добре дошла на новата мама, живо и здраво да е бебчето. Иначе за месец бебка е наддала с 1.200 и цели 6 см.

# 2
  • Варна
Благодаря за новата тема!
Greeny88 при нас е същата работа. Заспива на мен след като я оригна и като я оставя в леглото се ококорва и започва една дълга сага по приспиване... От няколко дни насам не я будя вечер да яде, оставям я когато тя си реши. Така каза педиатъра. След 11 дни ставаме на 2 месеца и ще ни слагат ваксините.

# 3
И при нас от няколко дни има някаква промяна - три нощи вече спим на ръце, защото като я оставя и веднага се събужда с рев. Пробвам всякакви методи да я оставям, но уви, всички безуспешни. Освен това вчера не си изяждаше всичко през деня и мисля, че коликите с комбинация на някакво недояждане ни доведоха до поредна безсънна нощ. Надявам се да е за кратко това.

Но много ми е трудно да обърна деня и нощта - през нощта будуваме и после и двете спим през деня и нямам сили да опитвам да я държа по-дълго време будна през деня. Ще трябва да събера сили и да го направя тези дни, защото е някакъв порочен кръг това.

Вие четете ли някакви книги сега? Аз започнах Secrets of the Baby Whisperer и й чета на глас като е будна 🙈 Все се чудя как да я забавлявам като е будна и се изчерпвам бързо.

# 4
Ние сме почти на три седмици и при нас също има проблем със заспиването от началото на седмицата, опъва и свива краци, вероятно са колики. Изненадващо за мен педиатърката (доста млада при това) препоръча чай от семена на копър и опитах, засега по два пъти на ден, да не прекаляваме. На бебето май тази гняс всъщност му харесва?! Струва ми се, че има и ефект, не плаче толкова и по-бързо успява да заспи. Взехме му и една плюшена овца Юън (побългарих я на Йоан) да му шъшка вместо нас, че в 3 сутринта бързо писва. Иначе ние вече не го будим, но той си се събужда сам на около 3 часа да яде.

Малко ни е трудно с излизанията още, успява да заспи в количка, но определено спи по-малко и после е по-изнервен като се приберем. Може би защото му свети силно навън, не зная... А с раницата за бебеносене се оказа, че не ми е комфортно, имам чувството че главата му няма достатъчно опора, отделно дори вкъщи на климатика се сгорещяваме и двамата, не ми се мисли навън какво ще е. Дано като порасне малко попривикне да заспива по-лесно навън.

В предишната тема някой беше писал за ортопед Олег Младенов, ние бяхме вчера при него и останахме доволни, отговори ни на всички въпроси и ни показа как да му правим гимнастика. Иначе ще се опитаме да се доредим след 6тия месец и при светилото Фурлакис, просто за да има две мнения Grinning

# 5
И ние имаме проблем със съня в последните дни. Уж гледам да спазвам часовете на будуване, но той отново не иска да заспи след това. Или заспива на ръце и 5 мин. по-късно пак ги отваря. Снощи 3 часа не спря да реве, защото му се спеше, но не може да заспи.

Като изключим тези обстоятелства, режимът му е горе-долу следния:
Към 7 часа ставане и будуване до първото хранене за деня
Към 9 часа излизаме навън и спи около 40 мин в количката
Към 11 часа се прибираме - или реве, или се заиграва на активната гимнастика
Към 12 часа пак яде и евентуално заспива и спи до следващото хранене
Към 15 часа пак яде и играем , евентуално да поспи отново 30-40 мин
Към 18 часа яде и го заигравам малко повече, за да издържи до банята, но ако много му се спи, го оставям отново за кратка дрямка.
21 часа го къпя и яде 140 мл ,за да спи поне до 2 през нощта.

На моменти съм на ръба на нервна криза от неистовия рев, отделно не знам какво да направя. Иска да яде между 2:30- 3, едвам намалихме храненията от 8 на 7, а на неговата възраст вече трябва да са 6.

# 6
При нас няма режим,още са мънички според мен.Доколкото чета мнения повечето бебета с времето сами махат или нощно ядене или увеличават интервала М/у храненията.В началото се опитах да му наложа режим да яде на 3 часа ,но си беше жива мъка и за мен и за него.Храни се смесено,когато е ял кърма търси на 2 часа ,на АМ на 3 ч/ понягога и по-малко.през ноща издържа и 4 часа. Като яде на толкова често не увеличаха мл ,яде по 100 или 120 кърма.Опитах се да му дам повече за да е по-рядко ,но повръща…Надявам се някак си сам да си намести режима във времето.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 18:02 от Rubitooo

# 7
При нас също заспиването е на ръце и то му се спи и не може да заспи, а ако не е заспал дълбоко, то само да се наведа и отваря очите и почва да плаче. Колики вече няма, има си газове, но не плаче. Да не говоря много, но вече си има нещо като "режим".
Приблизително е, но не е по часовник, сам си го е изградил така, понякога спи повече, в някои дни пък въобще не спи през деня.
- около 8 се буди за хранене и има буден прозорец, не му се играе много, но му говоря, гукам му, пея му, занимаваме се докато закуся и се оправя
- към 9:30 излизаме на разходка, до магазина, в парка до нас или на някоя пейка по-сенчеста
-до 12 се прибираме, ако е успял леко да дремне в количката е супер, а иначе разбрах, че плаче като го бутам, защото сенникът му крие гледката, а иска да гледа нагоре, но на слънце няма как да го оставя на изцяло открит кош
-около 12 се храни, позанимаваме се малко и има лека дрямка до около 15
-към 15 отново се храни и заспива до около 17
-между 17 и 19 играе на гимнастика сам, показвам му карти, правя му масаж,
-към 19 се храни и излизаме отново на разходка
-към 21 се прибираме, къпя го, гушкаме се
-към 23ч яде последно, после му се спи, но иска да заспи на ръце и плаче като го пусна, а в същото време и на ръце не заспива, за около половин час се люшкаме
-буди се чак към 5 за хранене и заспива към края на шишето и така до сутринта
Вече прави доста голяма пауза вечер, защото спи сравнително дълбок сън, успявам и да се наспя, започна да отказва от гърда, цедя колкото има и му го давам през деня (което е мнооооого малко, но колкото има), но започна основно само на АМ да минава от няколко дни, което за храненето в 5 изпива за няколко минути, докато му сменя памперса е заспал пак и така изкарваме до 8. Но в последно време плаче в количката, понякога на разходка го нося в едната ръка, а с другата бутам празна количка. Ако спра да погледна нещо отново почва да плаче - иска да е на ръце и в движение. Днес обаче спа на цялата разходка още от входа и като се прибрахме просто го качих и сложих в леглото и продължи да спи
Забелязвам и че се дърпа понякога от шишето и плаче докато го храня - запушва му се носът, капя му уж физ.разтвор, но преди няколко дни внимателно с пинсетка му извадих огромен засъхнал секрет - запушваше му от-до цялата ноздра.

# 8
  • Пловдив
Нашия бебок е на месец и четири дни, както съм казвала може да спи с часове и до скоро се събуждаше изключително трудно, голям стрес и мъка ми беше, слава богу пооправиха се нещата. Педиатрите на месец ми казаха да си го оставям да определя сам храненията, тъй като е изцяло на кърма и няма как да знаем колко е приел, а наддава повече от добре 1200 за месец и 4 см нагоре. Прави между 6 и 8 храненията. Като вече го оставям да си направи един сън, след банята (понякога го къпем към към 8-9, друг път 10-11) , много го отпуска и спи 6 часа, боже колко е хубаво да се наспиваме и ние, като го будя аз на 6-тия час, че иначе ще откара кой знае колко още. През деня на следващите хранения го оставям и се събужда понякога на 2 часа понякога на 4, като отново гледам да не го оставям през деня повече от 4 часа, че иначе вечерта няма да има толкова спане. След хранене понякога се занимаваме около 30-60минути и после пак си заспива. От седмица две се заглежда в лица, а от няколко дни забелязах, че вече следи и играчките. Смее се много на сън от ден едно, но все още не мога да спечеля усмивка за мама Grinning
При нас също вечер понякога от превъзбуда, друг път от колики е пищене и разнасяне на ръце докато се успокои. След което му хванахме цаката, подтавяме го на гърдите си, залъгалката ако е неспокоен все още, завиваме го, за да му е топличко и така заспива. Гушкаме го докато заспи дълбоко и след това го оставяме в кошарата. Между другото истински game changer ми е кошарата next to me. Има ел. люлеещ механизъм и много често ни спасява, когато нямаме повече сили. То разбира се и детето се поддава де.
При нас беше някакъв малък ад последните седмици с повръщането, буквално не можехме да излезем, преобличах и него и себе си по 10 пъти поне. Повръщаше преди ядене, по време на ядене и след ядене. На фонтан, не на фонтан, всякак. Заведохме го на гастро и ни застреляха , че или е ГЕР или пилорна стеноза, но беше на ръба и слава богу изписаха му сироп за гер остана да го наблюдаваме седмица и определено намали повръщанията. Та поне се размина операцията, беше ми се свило сърцето. От многото и често повръщане, цялата му брадичка се опъпчи и започнах да го мажа с биодерма пери орал, действа, за два дни виждам осезаема разлика.
Отделно му правят трансфонетална ехография, заради трудното раждане и има леки отклонения, та след месец пак сме на преглед и просто се моля всичко да е наред.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 06:58 от Мариелката

# 9
Мариелката,в София ли ходихте на гастроентеролог? Ако да ,при кого ходихте и доволни ли сте?

# 10
  • Пловдив
Мариелката,в София ли ходихте на гастроентеролог? Ако да ,при кого ходихте и доволни ли сте?

Не, в Пловдив Frowning1

# 11
Руби, ако търсиш гастро в София, ние бяхме при доц. Мариана Маринова в МЦ по детски боелсти. Препоръчаха ми я от няколко места, а и тук има доста добри отзиви за нея. На нас ни помогна и ни даде доста добри съвети, даде ми и телефона си и веднъж се наложи да й звънна, доста е любезна. Малко е възрастна и по време на прегледа ни разказа и дооооста истории от живота си и "едно време", но ако това не те притеснява, като специалист я препоръчвам.

# 12
sonnenschein1,благодаря за препоръката ❤Сега ще я погледна:)На вас с какво ви помогна?

# 13
Аз съм се насочила кум Елена Лазарова, но ще я посртим чак посшедната седмица на юли. Ще споделя, акп впечатленията са добри.

# 14
sonnenschein1,благодаря за препоръката ❤Сега ще я погледна:)На вас с какво ви помогна?
Малкият имаше много проблеми с изхождането и личната предположи алергия към белтъка на кравето мляко и ни каза да вземем АМ с козе мляко. От него нещата станаха още по-зле и тогава направихме консултация с доц. Маринова. Тя потвърди диагнозата, но каза, че лечението с козе мляко е противопоказно. Предписа ни специално лечебно АМ, смени ни пробиотика с Панда и засега нещата са по-добре. Тъй като това си е алергия, ни даде основни насоки и за козметика, препарати за миене ма съдове и пране, както и за моето хранене, тъй като кърмя, макар и малко. Също така, много добро впечатление ми направи, че няколко пъти повтори, че това мляко се поема от здравната каса и ще ни издаде протокол. Тъй като обаче бяхме платен преглед, нямаше как да стане същия ден, трябваше да взема направление от личната и чак тогава да се обадя в МЦ, за да издадат протокола. Аз нещо се замотах и взех направлението чак на следващата седмица, но когато се обадих в МЦ, оттам ми казаха, че доц. Маринова ги е предупредила, че ще звънна и са чакали обаждане.😆

Общи условия

Активация на акаунт