Юни 2025

• 12 511
  • 401
  •   1
Отговори
# 15
А какъв беше проблема?При нас започна да ака на 2/3 дена ,предполагам при вас е било доста по драматично ?

# 16
А какъв беше проблема?При нас започна да ака на 2/3 дена ,предполагам при вас е било доста по драматично ?
Да, освен че започна да ака веднъж на няколко дена, изведнъж стана и зелено на цвят, а впоследствие имаше и слуз и кръв. И след всяко хранене започваше да се превива и гърчи и да плаче. Просто си личеше, че това АМ не му понася.

# 17
И аз се включвам по последните теми Simple Smile) за режима - страхотни сте всички с изграден такъв, дори ориентировъчен, как го правите?! При мен всичко е ден за ден и съобразявам разходките на детето и активностите с моя график. Т.е. излизаме когато аз имам среща/работа, след като съм свършила с чистене, перални и т.н. вкъщи. Понякога излизам сутрин към 9, друг път вечер към 19-20. Иначе разходките ги правя много дълги, съответно като съм по обяд в жегите навън.. неприятно е. Ама някак да изляза без уговорка с някого или друго фиксирано - нямам мотовация! Все си намирам още работа вкъщи или спя/почивам. Добре ми е, но главно заради жегите бих искала да изградя режим и да излизам всяка сутрин рано..

За изхождането – в началото, първия месец, докато бяхме само на кърма, всичко беше ок – няколко пъти на ден, малко количество, лесно почиствах. Сега обаче сме на смесено и понякога минават 24–36 часа без, след което памперсът често прелива отвсякъде и е необходима смяна на дрешки. Ако това се случи навън – какво правя?! То няма почистване без течаща вода.
Имате ли сходни случки?

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 22:48 от Rarina

# 18
При нас сам си го изгради, но още от раждането е на смесено хранене и мисля, че покрай часовете за хранене си се наглася. Не го будя за хранене, не го и чакам точно по часовник да яде, но в началото беше на 3часа, сега на 4, че даже и на 5 си ги прави, все долу горе по едно и също време от началото и все едно сам си знае кога ще яде, доста предвидимо, гледам сутрешната разходка да му е между храненията, после сякаш се измаря от разходката ( Joy ) и следобедите често си поспива и остава време да се свърши нещо вкъщи, успява и да се занимава сам - леглото му се люлее, та му закачам играчката за количката (от онези, които са като гирлянд) опънато по широчината на леглото от едната до другата страна, става като активна гимнастика над него, а в краката му слагам от онези шумолящите меки книжки.. сложа ли му играчките и почва да ги бута, да ги клати, да си играе с тях, с крачетата рита и си шуми с книжките, а от цялото движение леглото се люшка като шезлонг, та дълго си задържа вниманието така, отгоре на леглото има и играчка за кошара, но е просто сиво и бели топчета, не са музикални или нещо електрическо, но като се клати и те се клатят, та ги следи с поглед и като цяло разбрах, че му харесва така, а и си развива моториката Joy  и вечер д/г си знае, че след банята има хранене и там официално дава нощния сън.
Избягвам да го храня навън, но се е случвало. До миналата седмица се изхождаше след всяко хранене, но започна да има дни с по веднъж или два пъти на ден, но в огромно количество. Тази сутрин тъкмо беше сменен, яде и пусна в такова количество, че му излезе през памперса и отиде по бодито. Затова и му избягвам да сме навън като яде, защото досега май само след храна пълни памперса, а дори да не прелее, то не трае да е наакан или просто забърсан с кърпички. Плаче си докато не мине през течащата вода.

# 19
Rarina,при нас е по същия начин.Откакто мина на смесено ака на 2 дни (обилно) Вие на какво АМ сте?Ние сме на хип комбиотик от днес започваме антирефлексно пак на хип и ще видим.
Genome,вие с какво АМ сте? За мен все още е мн трудно да смогна и с домакинската работа и да поспя и да изляза😅Вчера ни пристигна гнездото на Cotton hug ами май му допада,пък си го оставих за ноща при мен и ми беше мн удобно и мило😍
Скоро зачекнахме темата за възглавници Матея,аз лично спрях да кърмя и не я ползвам,продавам я Simple SmileАко  някой има интерес да ми пише:) Ползвана е не повече от 5/6 пъти.Аз лично не успях да я наглася така,че да ми е удобна и бебето като ревнеше нямаше време да я нагласям😅

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 17:25 от Rubitooo

# 20
И ние сме на Хипп Комбиотик - още в родилното това даваха и продължихме вкъщи. Като алтернатива бяхме взели и Био Лактана, но още си седи неотворена кутията. В началото с коликите пробвахме и Хипп Комфорт. Някъде пишеше, че не трябва рязко да се сменя млякото и да се почне да се замени едното хранене с него. Еми, по-гъсто беше, нашият много му се мъчеше да го изпие и половината, а резултат не видяхме и то така си седи недоизползвано. А Комбиотика ми мирише толкова гадно (пробвах и 1 капка, отврат е Grinning ), а нашият така го гълта все едно е най-хубавото нещо, което има.

# 21
И ние с Хип комбиотик, в болницата също и му понесе и затова. Руби, как се чувстваш, като спря кърменето? При мен кърма почти няма вече.. и откакто почна да намалява, усещам как ми се нормализират бавно хормоните - емоционално съм по-стабилна, а кожата на лицето и скалпа са ми както преди бременността, по време на която бяха перфектни😭

Доста съм недоспала тея дни, не помня дали писах тук или само на приятелки по темата😀 Свързах се с консултант по кърмене и само с два чая и power pumping за два дни ми се увеличи драстично кърмата! Да знаете, има начин! Обаче… явно предобрих или моите гърди имат по-малък капацитет. Вдигнах висока температура, запушени каналчета, буци и червенини, ужас! Та спрях всичко и пак кърмата намаля драстично. И вече мотивацията ми да предприемам мерки  .. клони към 0 😀

# 22
При мен историята с кърмата приключи на втората седмица, та нашето момче, което е вече на 6 седмици, се храни изцяло на АМ - Хипп Органик Комбиотик, вече по 120 мл на хранене, които почти винаги излапва лакомо.

Като казахте режим, тук да ви се оплача - от 12 вечерта до 11.30 на обяд съм натрупала днес всичко на всичко четири часа сън, защото малкият е в някаква фаза и мнооого плаче, като се събуди и се наяде. Отделно и често взе да връща храна. Всички ме съветваха - още от родилното, педиатър също - колкото се може по-бързо да премахна нощното хранене в 2/3 часа сутринта, за да спи бебето малко по-дълго през нощта. От самосебе си това работеше отначало в интервала между 23.30 и 04.00 часа - да, ама напоследък се случи гадно изместване - малкият се храни в 21.30 и после прескача обичайното ядене в 23.30-00.30, за да се събуди да яде за радост на майка си в 1.30/2 сутринта, а после в 5.30, будува до 8.30 за следващото хранене, после не може да заспи до 10.30/11 и така... Будува по три-четири часа напоследък, неспокоен е, плаче много, после от умора отказва да заспи... Направо от няколко дена не си познавам детето. Едва следобед отвърта по три-четири часа сън наведнъж и каквото спал, спал. А с коликите и пръцкането се борим от няколко седмици с Инфакол и Абоколикен, уж има известен ефект, или поне така си мислех доскоро. Някой друг с подобни нощни проблеми?

# 23
Здравейте момичета, при нас безсънието продължава....напоследък спря да спи и сутрин като излизаме с количката..... Едва към 4 следобед заспива за малко по дълго примерно час- час и половина. През нощта е тежко рев, ококорени очи.... яде на два часа и половина ( изцяло на кърма е) като се събуди след 12 заспива към 5 - 6 часа за 2 часа и това е. Дано скоро мине този период, едвам издържам физически, а психически не издържам.

# 24
genome,благодаря за инфото и аз ще започна с 1 мляко от Анти рефлуксна и ще редувам с др мляко и кърма,нз как ще му дойде но ще опитам така.
rarina,Определено съм по-добре:)При него се оказа,че му е къса юздичката има и зъбче и затова и беше толкова болезнено .Изцеждам се,въпреки ,че пак ми е доста трудно защото не смогвам с домакинската работа и д него и понякога ямам възможност да се изцедя 4/5/6 часа и ми стават болезнени гърдите.Опитвам се докато го храня от пише да изцеждам,но е мн изнервящо.Понякога пада чашката ,излива се…Абе ужас.В някакъв момент ще спра ,защото имам чувството,че всяка минута правя нещо и е много изнервящо
Hydrangea,При нас също няма установен режим,всеки ден е различен.За 2 ра нощ ми се случва буди се към 2/3 в случая 1:30 и няма заспиване 2/3 часа.Това се случва след по-дългия съм от 3/4 часа.
Greeny88,как издържаш нз…има ли кой да ти помага? Колики ли има според теб?На колко седмици е и кога започна?Аз от седмица давам прахчета нанибел и му помагат донякъде с газовете,за колики немога да се оплача или има мн леки или са само газовете.Даже мисля да взема капки на нанибел (доста натурални ми изглеждат )
Greeny88,предполагам и от преумора неможе да заспи,при мен като се преумори и не заспива по 2/3 часа се мъча да го приспа в/у мен и го оставям да поспи малко ,че иначе е един кръговрат

# 25
По повод на съня сега пробвам едно приложение Napper, което ти казва кога да приспиваш бебето според циклите на съня. Сякаш има известен ефект, защото и моето спи малко доста често.

# 26
И аз препоръчвам приложенията за следене на съня. Аз съм си свалила Napper и Baby Daybook. Във второто траквам и кога и колко е изял. Аз се старая през деня да спазвам препоръчаните за възрастта интервали на будуване. Бях си взела още през бременността някакви наръчници за съня и оттам и от приложенията ги гледам. Като цяло са доста точни, трудно ми беше в началото да нацеля точния момент, за да го сложа да спи. Естествено не всеки ден интервалите са еднакви, а пък и преди 3тия месец знам, че е трудно да се говори за режим, но аз се водя по детето и ги ползвам за ориентир и засега функционира доста добре.
Това, което помага при нас, когато е неспокоен и  не може да заспи, е повиването. Слагам го в чувалчето за сън и се успокоява почти веднага. В кенгуруто също. Simple Smile
Иначе нашият си хапва към 21-22 часа и после спи до към 3, към 3 се буди за хапване и после чак към 6-7, но след събуждането в 6-7 пак заспива моментално и така до към 8 и 30-9.Тогава вече се разбужда и започва денят му. Simple Smile  Но от няколко дена мисля, че млякото не му стига, защото се буди много изгладнял и се опитва да си набута и двете ръце в устата. 😆 Той е на 6 седмици и яде 7 пъти по 120-125мл. Вашите бебчета по колко си хапват?

# 27
Колики има, много пищи и се зачервява милата. На месец и две седмици е. От както сме се прибрали от болницата е така.Не иска да седи в раница, понякога заспива в мен и е оставям, че да има тишина.... Иначе само на гърда заспива и махна ли е край..... люляме се в шезлонг на ръце...сложна работа. За колики давам чай с лайка и копър и инфакол, Камилия колик давах.Ще погледна приложенията, които сте написали.
genome,благодаря за инфото и аз ще започна с 1 мляко от Анти рефлуксна и ще редувам с др мляко и кърма,нз как ще му дойде но ще опитам така.
rarina,Определено съм по-добре:)При него се оказа,че му е къса юздичката има и зъбче и затова и беше толкова болезнено .Изцеждам се,въпреки ,че пак ми е доста трудно защото не смогвам с домакинската работа и д него и понякога ямам възможност да се изцедя 4/5/6 часа и ми стават болезнени гърдите.Опитвам се докато го храня от пише да изцеждам,но е мн изнервящо.Понякога пада чашката ,излива се…Абе ужас.В някакъв момент ще спра ,защото имам чувството,че всяка минута правя нещо и е много изнервящо
Hydrangea,При нас също няма установен режим,всеки ден е различен.За 2 ра нощ ми се случва буди се към 2/3 в случая 1:30 и няма заспиване 2/3 часа.Това се случва след по-дългия съм от 3/4 часа.
Greeny88,как издържаш нз…има ли кой да ти помага? Колики ли има според теб?На колко седмици е и кога започна?Аз от седмица давам прахчета нанибел и му помагат донякъде с газовете,за колики немога да се оплача или има мн леки или са само газовете.Даже мисля да взема капки на нанибел (доста натурални ми изглеждат )
Greeny88,предполагам и от преумора неможе да заспи,при мен като се преумори и не заспива по 2/3 часа се мъча да го приспа в/у мен и го оставям да поспи малко ,че иначе е един кръговрат

# 28
Нашият днес става на 8 седмици и се кърмим малко и после по 120мл - яде по 6, а в последните дни има случаи и само по 5 пъти на ден. Миналата седмица отказваше да суче и си беше само на 120мл АМ, а на последното хранене вечер не му стигаше и му правихме по 150. Сега също пропуска по едно кърмене на ден и пие само 120. Иначе е 5600гр. Не знам при нас коликите сами ли минаха, или от капките, но се поуспокои след като почнахме Абоколикен с лайка и чай на Bekley - успокоителния, който се води. Отделно и Омнибиотик панда му даваме.

# 29
И аз започнах отскоро да давам чай на Bekley, но храносмилателния. Давам също Колийф и Нанибел. Инфакол като давах все едно нищо. Първо беше на Хип Комбиотик, а сега на Хип Комфорт. Комбиотик повече и харесваше и изяждаше по-големи количества от него. Едва сега започваме да се доближаваме до тях с Хип Комфорт, но пък сякаш е малко по-спокойна. Водихме я и на боуен терапия. Доволна съм и мисля, че и това допринесе за подобряване на положението.

Общи условия

Активация на акаунт