С безглутеновитв май най-често се почва с оризова (позапича), можеш да пробваш да направиш ¼ от указанията на кутията - да стане към 50гр и да пробваш по малко с нея, на следващия ден цяло 50, да смесиш с някакъв разхлабващ плод или просто с малко пюре от тиква.
И за сядането не се тревожи - нашият на нова година нито сядаше сам, нито краката можеше да си лапне, нито да пълзи, нито да става сам. Единствено като го сложиш седнал или го подпреш се застояваше, но дори не за много дълго, а минутки, а сам да стане да седне абсурд, единствено по коремче се влачеше назад, даже не можеше да лази напред
. Буквално в диапазона от 1 седмица започна да се застоява сам, да сяда сам, да се изправя на колене, рязко тръгна да пълзи и се изправя сам по мебели и кошара. Днес дори като стана прав на шкафа в хола, въпреки че бях на 5см от него и го гледах, се хлъзна, изгуби баланс, че се удари в дръжката на чекмеджето.За говорене, като стана на 6м започна да повтаря срички "аа бабаа, баа баа баа, маа ма ма, даа да, дада". Още го прави, казва и татта, но нищо от това не мисля, че е съзнателна дума с мисъл към някого от нас. Казва и "нее", "даа" без да го повтаря, а еднократно. Единствено с някакъв смисъл казва "амммамм", когато е гладен и захленчи. Случвало се е да се разсея с времето и да почне да амка и плаче, та знам, че е от глад. Като се буди вечер или като му се спи пък казва "маммм, мамм". На кошара, защото още е с преносимата, на долно ниво със свалена преграда, то вече ще я вдигаме, защото днес в 3ч чувам как си "аабабаба ууу, йог а баба, еее гуу, даадада" поглеждам.. нашият се хванал за свалената преграда, станал и си дърдори.