Продължителна температура

• 3 056
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
  • Точно където трябва
Снимка не е правена. Смениха АБ. Включи пулмикорт за кашлицата, бисептол. Иначе живва, като падне температурата.

# 16
Липса на диагноза и налучкване на АБ... 
Напълно възможно е да става дума за проблем, който не се лекува с АБ. Или да налага АБ, но друг и лечението да е неефективно.
Аз бих направила още една консултация с друг лекар.

# 17
  • Точно където трябва
Днес направих. Това, което написах по- горе е от днес. Остава ми да изчакам 1-2 дни и да видя резултата. Дано има, че...

# 18
  • Пловдив
Ели, може ли да напишеш какви антибиотици ви изписаха?

Бързо оздравяване!

# 19
  • Точно където трябва
Клацид, сега смениха с Панцеф. И Бисептол.

# 20
А каква диагноза постави вторият лекар?

# 21
  • Точно където трябва
Никаква. Като се замисля, не я преслуша, не я прегледа....

# 22
  • София
Много странно.
Изписан един антибиотик без диагноза и без да е сигурно дали има нужда, след това от втори лекар  - сменен с втори АБ без преглед, без нищо. Доста неадекватно.

# 23
  • Точно където трябва
Първата каза вирус. АБ го изписа защото беше 4 ден и каза, че вече е бактериално. Днес тази, доста известна и уважавана, изписа това, на база моя разказ. Факт.

# 24
Никаква. Като се замисля, не я преслуша, не я прегледа....
Ми, браво... За едната му кашлица вече два антибиотика от две различни групи изхабихте...

Първата каза вирус. АБ го изписа защото беше 4 ден и каза, че вече е бактериално. Днес тази, доста известна и уважавана, изписа това, на база моя разказ. Факт.
Това са пълни глупости!
Аналогична картинка преживях, само че онази чувала хрипове, че чак инхалатор ме накара да ѝ наема. Аз не се вързах, водих детето при друг педиатър след 2 дни и о, чудо, какви ти хрипове... С един флудитек сироп се изчисти цялата кашлица за още 2 дни.

# 25
  • Точно където трябва
Ами в случая реших да слушам лекарите. Преобладаващо пушат АБ, аз излизам и хвърлям рецептата. Сега реших да следвам. Мен ли обвинявате в нещо?

# 26
  • София
В никой случай не те обвиняваме. Просто явно лекарите, при които сте отишли са неадекватни. Но и от твоя страна има доза неадекватност.
Примерно като - от какво е тази температура, гърлото дали има налепи... и такива подобни, аз дори докато чета, гърлото не са видели. Споделих назад за нашата "дълга" температура.

# 27
Мен ли обвинявате в нещо?
Не.

# 28
Не ви обвинявам, имате доверие на лекарите и това по принцип е правилно.

Но споделям личното си мнение - ако заведа детето си на лекар и той не му направи преглед, ще отида при следващия. И така, докато попадна на лекар, който извърши реален преглед и постави диагноза.

Как е детето днес?

# 29
  • Точно където трябва
Няма промяна. Обаче аз явно съм изтрешяла. Детето каза, че вчера лекарката я е прегледала и преслушала. На мен ми е бяло петно. Извинявам се на всички, които подведох. Пие си лекарствата, вдига пак до 37.7. На толкова давам Нурофен. Утре трябва да се обадя на лекарката. Чудя се какво ще последва. Но диагноза няма.

Общи условия

Активация на акаунт