Продължителна температура

• 3 049
  • 52
  •   1
Отговори
  • Точно където трябва
Детето е с  температура от петък . Нищо иначе и няма. Една лека кашлица, която не знам нова ли е или една, която влачи от 2 мес. Като да се изкашля 5 пъти на ден. От вчера включихме АБ, но промяна няма. Какво ли не ми минава през главата. На 10 е и до сега такова не ми се беше случвало.
Някой да е имал подобен опит?

# 1
  • София
Лекар прегледа ли гърло?

# 2
Колко висока е температурата?
Някакви изследвания правиха ли или изписаха АБ на око?

# 3
  • София
Снимка?

# 4
  • Точно където трябва
До 38. Преглед на гърди само на слушалки, кръвни ок, СРП каза 4 пъти завишено АБ каза, че е предвид, че 4 ден е с температура.
Обикновено при първото даване на АБ до сега всичко е приключило.

# 5
До 38. Преглед на гърди само на слушалки, кръвни ок, СРП каза 4 пъти завишено АБ каза, че е предвид, че 4 ден е с температура.
Обикновено при първото даване на АБ до сега всичко е приключило.

2 месеца влачена кашлица няма как да се повлияе от 1 прием на антибиотик.
Аз бих настоявала за снимка на бял дроб. Вирусните пневмонии не се чуват на слушалка, така че това изписване на антибиотик без да се уточни защо ви го изписват е несериозно.

# 6
  • Точно където трябва
Считах онази кашлица за приключена . С 3 изкашляния на ден не се впечатлявам. И, ако беше пневмония, едва ли чак след 2 мес. ще ескалира.

# 7
Края на април месец със сина ми изкарахме нещо с много висока температура, която беше дни наред. Направо като парцали бяхме. Първо той, после аз. И двамата влязохме в болница.

# 8
Считах онази кашлица за приключена . С 3 изкашляния на ден не се впечатлявам. И, ако беше пневмония, едва ли чак след 2 мес. ще ескалира.

Успех, вие си преценявате. Понеже имахте запитване, отговаряме. Ако всичко е ясно, защо питате?

# 9
4 дни до 38 не ме впечатляват. Рекордът ни е 7 дни с до 39. Вирус. Какви са тия антибиотици, дето ги изписват за температура, без други признаци...?

# 10
  • София
Аз разбрах, че ЦРП е 4 пъти завишено.
Скоро и детето беше с температура 4 дни, първите 2 - до 39, след това - до 38.3. На петия ден на лекар - ЦРП 89, налепи по гърлото. Е, пи АБ.

# 11
  • Точно където трябва
Не са 4 дни, а вече 7 с температура.

# 12
  • София
Общото състояние какво е?

# 13
ЦРП се вдига и от вируси. Не може да се предписва антибиотик на сляпо, за профилактика, без да се локализира инфекция. Т.е., те могат, друг е въпросът дали трябва.
Левкоцити ако са в норма, ЦРП само по себе си нищо не значи.

# 14
  • София
Не са 4 дни, а вече 7 с температура.

Аз и назад питах - гърло прегледано ли е?
А снимка направихте ли, както други посъветваха?

Общи условия

Активация на акаунт