Продължителна температура

• 3 050
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
  • гр. София
Здравейте, отново! Нашата одисея с високата Т продължава вече 6ти ден.
По препоръка на педиатър в Авдира,
Гърция, направихме кръвни изследвания  в гр. Ксанти. Споделям част от резултатите.
Червени кръвни телца   4,24 реф 4,0 -5,4
Хемоглобин 11,7 реф 12,0-16,0
Бели кр.телца  3,8 реф 4,0- 10,0
Утайка 44<20
ЦРП 49,3<8

Посетихме спешното в Ксанти. След преглед, рентген  и урина, казаха, че няма нищо притеснително. 5 часа откарахме там, а като се прибрахме, дъщеря ми  вдигна  39. 2. Свалих с Хекс@лгин.
Решихме да се приберем в София.
Моля, насочите ме към коя болница да заведе детето. Личната е следобед, не отговаря на телефона.
Много съм притеснена.
Благодаря ви предварително!

# 46
Като гледам изследванията, е за антибиотик. ЦРП и утайка са завишени. В Гърция изписаха ли ви антибиотик?

# 47
  • гр. София
Като гледам изследванията, е за антибиотик. ЦРП и утайка са завишени. В Гърция изписаха ли ви антибиотик?
Не, нищо не изписаха. Няма диагноза и установена причина за Т.

# 48
А кашлица, болки в гърлото, подути лимфни възли? Според мен ще ви изпишат някакъв широкоспектърен антибиотик след 1 седмица с температура и щом не спада.
За лекар - аз моите ги водя в поликлиника “България” на бул. “България” до “Джъмбо”. Прегледите са платени обаче.

# 49
  • гр. София
Няма никакви симптоми. Единствено от 2-3 дни има леко парене при малка нужда.
Мислим да отидем в Токуда.

# 50
  • Варна
Марая, как се развиха нещата при вас? Прилича ми на това, през което преминаваме с 14 г ни син в момента, затова питам.

# 51
  • гр. София
Марая, как се развиха нещата при вас? Прилича ми на това, през което преминаваме с 14 г ни син в момента, затова питам.
В продължение на писаното от 5.09- отидохме в Токуда. Отново обстоен преглед, никакви симтоми и не установена причина за Т. Пуснаха урина, кръв. След като излязоха резултатите изписаха широкоспшектърен антибиоти. Той повлия на Т чак на 9.09. И извенъж сагата свърши. Давах го 10 дни. След което пуснах отново пълна кръвна картина и всичко си беше в норма. Какво беше това чудо никой не успя да установи.
Стискам палци да не ви държи толкова дълго и да минава!

# 52
И моят 14 годишен младеж е в същото положение. Вече 11 дни с температура от следобед до вечерта от 37 до 38.1. Без други симптоми. Жизнен, с апетит. Снимка на бял дроб, ехография на бъбреци, черен дроб, пикочен мехур, кардиограма - всичко нормално, без никакви изменения. ЦРП, СУЕ, урина - в норма. ПКК - леко завишени лимфоцити (според докторите нищо притеснително). Глюкоза и други биохимични - в норма. Утре чакаме резултати от гърления секрет и стерилната урина. Започна прием на антибиотик, който засега не повлиява.

Общи условия

Активация на акаунт