Подут венец

• 626
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте
Искам да споделя моя проблем ако някой е имал подобен случай моля да споделите какво е станало при вас. В събота около мъдрец от дясно които беше пораснал венеца се поду и почна ужасна болка самия мъдрец не ме е болял никога не ми е създавал проблеми до сега, зъба все едно е обхванат от венеца незнам как точно да го обясня.Така отидох на зъболекар в понеделник при една възрастна зъболекарка, само тя ме при без записан час, сложи ми някакъв  дрен във венеца със някакво лекарство и ме намаза със лилава течност много горчива ,много не разбрах какво точно ми сложи, изписа ми аугументин 2*1 и каза ,че също гърлото било червено . Все още имам силни болки ,през деня сякаш е по-добре, обаче вечер е доста зле положението даже самата челюст ме боли, антибиотика го почнах вчера тоест съм била 2 хапчета. Въпроса ми е да търся ли друго мнение какво да направя ?

# 1
А снимка поне не те ли прати да си направиш? На мен така ми се надуваше венеца по един кътник. Първият път мина с антибиотик, но скоро след това се повтори. Правих снимка, оказа се, че имам киста под този зъб и в крайна сметка го извадиха.

# 2
Аз бих потърсила друго мнение. Може да има кисти, може да събира храна и т.н. Обикновено, когато мъдрец започне да създава проблеми се вади (даже е хубаво преди това).

# 3
Не каза нищо за снимка,искаше да отида на УНГ защото ,можело да е комбинирана инфекция от гърло и венеца ,затова наистина незнам какво да направя . Мисля,да направя снимка ,защото имам много лоши спомени от махането на другия мъдрец ..

# 4
Недей да мислиш ами иди направи панорамна снимка и запиши час при друг зъболекар да види какво има .

# 5
Да направих панорамна снимка и друг зъболекар извади мъдреца. Все още имам болка не е така както преди това,но ми е изтръпнала бузата ,сякаш е много чувствително мястото имам  тъпа болка незнам дали е нормално това .Днес ще отида да погледне как зараства мястото.

# 6
Да направих панорамна снимка и друг зъболекар извади мъдреца. Все още имам болка не е така както преди това,но ми е изтръпнала бузата ,сякаш е много чувствително мястото имам  тъпа болка незнам дали е нормално това .Днес ще отида да погледне как зараства мястото.

Нормално е да има болка няколко дни след вадене на зъб.

# 7
Някой знае ли какъв е този съсирек които трябва да има на мястото на мъдреца. Зъболекаря каза ,че нямам съсирек и може да почне да ме боли повече и ще се наложи да ми слага някакво лекарство във дупката на зъба .. просто вече незнам какво се случва ужасно е това

# 8
Някой знае ли какъв е този съсирек които трябва да има на мястото на мъдреца. Зъболекаря каза ,че нямам съсирек и може да почне да ме боли повече и ще се наложи да ми слага някакво лекарство във дупката на зъба .. просто вече незнам какво се случва ужасно е това

Трябва да имаш кръвен съсирек на мястото на раната за по-бързо заздравяване. Важно е да не го изсмукваш, да не четкаш раната, да не жабуриш силно, да не ядеш от страната на раната. Цигарите също не помагат.

# 9
Да обаче аз нямам такъв съсирек и сега ако се наложи трябва някакво лекарство .Незнам объркана съм до сега не ми се е случвало такова нещо.

# 10
Кръвния съсирек помага за заздравяването на раната . Не смучи макар да те дразни , не яж на нея страна и поне 3 4 дни се помъчи да не миеш зъби . Мъдреца боли повече защото има криви корени . Мен след ваденето на единия мъдрец ме боля 4 дни , после звъннах да ми изпише антибиотик . Ще заздравее . При мен се образува едно беличко на раната първия път падна , но после пак се образува .

Общи условия

Активация на акаунт