Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 79 167
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, и аз с призив да триете чаршафите, елементарно е.

# 646
Ние не сме в София. В моя случай се беше събрала цялата администрация на училището, поне 7-8 човека. Но никакви проверки на нищо. В София сигурно са по-стриктни. Дано Simple Smile

# 647
  • София
Аз преди да тръгнем за училището специално погледнах дали личната ми карта ми е в портфейла, защото знаех, че данните от нея фигурират в документите за прием и предполагах, че ще ми я поискат. А сме и с различни фамилии, та дори това не пробуди съмнение 🤷🏻

# 648
  • София
Вижте миналата година как са се движили баловете в 18 и 7-мо. Аз миналата година следих за познато дете и мисля, че паднаха в 18-то, особено на четвърто. За тази година обаче не съм сигурна, че много ще чакат четвърто. Щом корейската се запълни още след второ, миналата имаше места до четвърто. И не ви препоръчвам арабската. Традиционно е паралелката с най-лоша дисциплина. Френски, корейски и японски са ок. Имат и много инициативи, които се харесват на децата

# 649
  • София
Миналата година балът в 7мо падна доста на 3то и 4то класиране. Наблюдавах го, тъй като ни беше резервен вариант.

# 650
  • София
Аз нали все трябва да се тревожа за нещо, тази нощ сънувах, че някой е изтеглил документите на наборката от училище и аз се разправям с директор, РУО, полиция и т.н. Сега като прочетох, че се теглят без документ веднага отворих инфоприем да видя дали още е класирана. Май ще си го правя, докато не започне учебната година. Simple Smile

# 651
  • София
Направо дадохме идея тук от беге-мамата на зложелатели как да си осовободят място в желана паралелка. Отписват дете и ей ти свободно място. Сега като нищо да изскочат разни места в СМГ на 4то. Smile

Не е смешно, а е направо лудост това, ако действително не се иска документ за самоличност.

# 652
  • София
ееее АЙДЕ, кой ще иде насред лято, да стане от плажната кърпа и да иде да отпише чуждо дете?
ще знае училище, име, паралелка и ще каже че е родител? те и камери имат на някои места
и после ще кандидатства на 4то с неговото дете и ще "стиска палци" да се класира на точно това място , ако няма дете с по -висок бал де ..... т.е. трябва да е родител на дете с висок бал. Те , тези са се класирали вече на прилични места и няма да рискуват , та  пак е луда стратегия  това Grinning  , та и да иска , едва ли е възможно чак толкова врътки

# 653
Здравейте,
Дъщеря ми е записана, но чакахме да излезе списъкът със свободни места след второ класиране, за да преценим дали да участваме в трето.
Бяхме приятно изненадани от свободните места. И аз, след като видях списъка, не се поколебах и за миг, че ще я подкрепя. Поговорихме с дъщеря ми и тя много желае да се пробва на трето класиране. Направихме списък, наредихме желания. Изредихме и другите паралелки, които бяхме писали още в началото.
За съжаление обаче не срещаме подкрепа от страна баща ѝ.
Вчера опитах да започна темата, но той не ще и дума да стане. Днес вече подробно му обясних как са нещата, какви са рисковете, къде са ни шансовете.  Все пак имаме шанс да се класираме отново, където е записана в момента. Освен това 2 училища изобщо бяхме изпуснали да ги пишем първия път  - късно ги видяхме, а балът ѝ е стигал и на първо и на второ класиране. Това е шанс да добавим и тях.
Той отново не ще и да чуе. И дума да не става. "Какво толкова не му харесваме на това училище, в което е записана?!"Детето било се подготвяло 2 години за тези изпити и накрая да вземе да остане в някое не толкова добро училище.
Обясних му, че точно заради това. Че тя ако 2 години е учила и се е мотивирала, защото е искала да бъде приета в желаното училище, защо пък трябва да се отказваме още след второ класиране и да се примиряваме с това, в което е приета.
Накрая ме изкара, че едва ли не, че аз навивам дъщеря ми да рискува, да си губи мястото в и без това "така хубавото" училише.
ОК дори и да се примирим с този вариант и да си остане в училището, в което е записана, ще си остане една горчивина. Винаги ще помня сълзите ѝ като видя къде е приета и не е там, където толкова е искала. "Не го искам това училище" И отново си припомня как на въпрос от НВО по БЕЛ е дала верен отговор (бил от тези подвеждащите) и после все пак го е поправила и дала грешния.. Как тези 2-3 точки са ѝ коствали класирането, където е желаела най-много.
 Да не говорим след като излезе трето класиране и видим, че балът щеше да ѝ стигне в някое по-желано училище. Е, тогава вече място няма да си намери.
Може би накрая ще се примирим. И просто ще се надяваме да попадне на добра среда, добър клас, преподаватели и да е доволна. И да каже накрая "По-добре, че така стана."
Това, че нямаме подкрепата на баща ѝ категорично ме възпира да направим крачката към трето, четвърто и т.н. Защото ако наистина нещата не се получат, ще има да ми се натяква постоянно.

# 654
  • на село
Аз бих подкрепила детето без да се замисля. Да, има риск, но разочарованието от пропуснатата възможност ми се струва по-горчивото хапче (особено, когато някой друг ти налага волята си).
Късмет за девойката, каквото и да решите Purple Heart

# 655
  • На планетата земя
Dreamer_131614, не се отказвайте. Мен също сълзите на дъщеря ми ме мотивираха за трето класиране и сме в сходна на вашата ситуация. Имаме подкрепата на бащата. Пуснато е трето класиране тази сутрин и все пак съм оптимист.

# 656
  • София
Опитайте да обсъдите с таткото, кое училище самият той смята за по-добро и отново рисковете, ако решите да участвате на 3то. Колко е минималният бал в нейната паралелка, където е приета, имате ли аванс там, има ли други с по-нисък бал, които също са ок, колко не и е достигнало за жаланата паралелка и тн и тн.
Миналата година и моят мъж беше против да я отписвам от 18-то и да пробваме в 35-то, където ако го беше посочила по-напред щеше още и на първо класиране да влезе. Самият той обаче предпочиташе 35-то и навремето не беше съгласен с подредбата на Ели, но се съобрази с желанието и.
Съответно след поставяне ребром въпросът, че детето иска да пробва за 35-то и че аз съм съгласна склони, но при изричното условие, че няма да тича той да я отписва и записва. Това го беше играл вече с едната близначка, но в случая нямаше проблем да го свърша аз и за кратко време успях да я отпиша и да подам заявление в 35-то.

# 657
Dreamer_131614 и аз бих подкрепила детето, а не тартора в къщата.
Не разбирам какво е това отношение и тази богобоязливост да не ядосаме таткото.
Ако сте пресметнали, че рискът наистина е премерен и имате много добри резервни варианти и особено като не става дума за просто каприз, а истинско желание на детето, ми се струва, че е добре да опитате.
Не е редно единият родител да взима така еднолични решения като последна инстанция. И то при положение, че изобщо не се е информирал и не е вникнал в детайлите.
Все пак детето ще учи там, не той.
Знам, че е трудно, когато двамата родители са на противоположно мнение за някой въпрос, но в случая крайното решение е редно да е на детето. Особено след като вие сте си направила труда да обмислите ситуацията в дълбочина.

# 658
Значи към минусите на процедурата "риск губи, риск печели" за допълване на паралелките, добавяме и това, че води до напрежение в семействата, в които двамата родителя са различно склонни да поемат рискове.

# 659
  • Sofia
Доколкото прочетох, момичето е прието с бал 427 в 22-ро СУ , а целта са гимназиите Първа и Втора английска, така ли е?  Лично аз не бих поела риска, ако действително се целите за там с този бал. Бих изчакала четвърто и директорските да видя дали ще има места и колко е паднал балът. Иначе по спомен 22-ро обявява свободни бройки на доста директорски етапа, няма да е трудно да се върнете там. Въпросът е, че с този бал едва ли ще пробиете в Английските. Има ли някаква междинна цел ?
А за таткото- не знам какво да кажа. Няма как да ви помогнем тук. Но разбирам, че ако остане една горчивина, трудно ще я преодолеете. Борих се с моята миналата година доста време , ако не бяхме успели тогава, сигурно още щях да я влача....

Общи условия

Активация на акаунт