Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 762
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 285
Мецане, така е. И да ти кажа по наше време нямаше такава истерия по математическите гимназии. Сега е направо ужас, стана като болест. Тогава най- добрите мои колеги бяха наистина от мг, те си бяха и от инженерни семейства и това им беше в кръвта.

Абсолютно е болест, това винаги съм казвал. Особено за СМГ! Сега истерията, особено в 4 клас, е невероятна. Което доведе до това, че, както съм писал в друга тема, осмокласник от математическа гимназия по наше време нямаше да може да реши повечето задачи, които сега се дават на състезанията в 4 клас за прием в СМГ. Някои от тях и мен ме затрудняват доста! Това е абсолютно ненормално. Абсолютно. Децата се побъркват. В 4 клас ходят на по две школи, решават поне по 2 часа на ден задачи, деца на 10-11 години! А после в 5 клас във фамозното СМГ какви задачи решават - ако ги видите, ще получите удар. Търчат като ненормални след часовете, за да заемат предните места в киносалона, където им е школата по математика. Която уж не е задължителна, но не ходиш ли, си аутсайдер. А се бият за места, защото от по-задните редове нито се вижда, нито чува. Английският е 0. БЕЛ е зле, ходят на курсове, та се късат, затова имат високи резултати на НВО 7. Освен това там всички учат като побъркани. Това е абсолютно откачена работа за мен. Истинските откачалки са родителите, които натискат децата си там. Децата са жертви. 80% от тях.
В МГ в "провинцията" не е така, но СМГ е ужас.

# 286
Мен лично ме грабна начина по който преподава.. влизала съм в часовете му .. ми дори и най-големите дегенерати /аз така ги наричам, не са такива децата/, мълчат.. влизала съм и в други часове.. еми не е така.. По принцип в частните е малко по различно .. има го момента...отглеждаме ги и се мълчи защото се плаща, колкото и да е читаво училището. Всяко едно частно си пази интереса и компромиси се правят, независимо, че се бият в гърдите, че всичко е подбор. Та мисълта ми е за момчето по МАТ.. ние сме си говорили , и го питам защо дойде тук.. ти имаш заложбите да преподаваш в елитно държавно.. отговора беше заради заплатата,  но няма да се примирявам с простотии. Ще достигна резултатите, които искат от мен, ще поискам
 тогава и повече пари.. и се оказа прав. Дадоха му ги, за да го запазят. А той в края на учебната година се обърна и ми вика догодина и повече ще постигна 😀

# 287
  • София
Аз съм съгласна със споменатия по-горе директор, че за много хора драпането за елитна гимназия е снобизъм!   То си ни е национална черта. Телефонът, колата, дрехите... просто сега дойде модата на образованието.

# 288
  • София
Аз съм съгласна със споменатия по-горе директор, че за много хора драпането за елитна гимназия е снобизъм!   То си ни е национална черта. Телефонът, колата, дрехите... просто сега дойде модата на образованието.
работя с хора всеки ден и гледам как последни пари ще даде за маратонки nike, ама от 500лв, деца на 13 със скъпи дрехи, обувки....защо.
Аз лично влагам в образование и пътуване с децата и мъжо. Това остава, спомени, мироглед. А не дрехите и скъпите телефони.

# 289
Мен лично ме грабна начина по който преподава.. влизала съм в часовете му .. ми дори и най-големите дегенерати /аз така ги наричам, не са такива децата/, мълчат.. влизала съм и в други часове.. еми не е така.. По принцип в частните е малко по различно .. има го момента...отглеждаме ги и се мълчи защото се плаща, колкото и да е читаво училището. Всяко едно частно си пази интереса и компромиси се правят, независимо, че се бият в гърдите, че всичко е подбор. Та мисълта ми е за момчето по МАТ.. ние сме си говорили , и го питам защо дойде тук.. ти имаш заложбите да преподаваш в елитно държавно.. отговора беше заради заплатата,  но няма да се примирявам с простотии. Ще достигна резултатите, които искат от мен, ще поискам
 тогава и повече пари.. и се оказа прав. Дадоха му ги, за да го запазят. А той в края на учебната година се обърна и ми вика догодина и повече ще постигна 😀
Браво!
Това е най-верният път - материалният стимул - работи навсякъде!
Сигурна съм, че математикът Ви догодина ще направи чудеса в успехите на децата.
С толкова мотивирана и амбициозна личност, може само да се гордеете!
Благодарността ще е взаимна и всички ще са доволни: Вие, той, деца, родители!
Този младеж ще е заразителен пример и за останалите му колеги в частното у-ще.
Вярвайте, резултатите от неговите постижения, няма да породят само завист у колегите му,
а желание да приличат на него.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 21:41 от andy18

# 290
  • В Страната на чудесата
Темата е абсолютно нечетяема, дами и господа, неродители на седмокласници!
20 страници СПАМ!
Хайде, спрете се вече!

Благодарности към Luthien! Flowers Hibiscus

# 291
Аз съм съгласна със споменатия по-горе директор, че за много хора драпането за елитна гимназия е снобизъм!   То си ни е национална черта. Телефонът, колата, дрехите... просто сега дойде модата на образованието.
Не навсякъде
Не вярвам, че в България ще дойде време, в което да си умен, образован и възпитан стане модерно. Снобите си купуват оценки и дипломи

# 292
  • София
За математиката не е просто снобизъм, а чист материализъм. Хората си представят СМГ= програмиране = 15 к заплата...

# 293
  • София
Не навсякъде
Не вярвам, че в България ще дойде време, в което да си умен, образован и възпитан стане модерно. Снобите си купуват оценки и дипломи

В София се оформя така. Въпросът е да кажеш, че детето ти учи в .... (да не ги изреждам).

# 294
Не навсякъде

В София се оформя така. Въпросът е да кажеш, че детето ти учи в .... (да не ги изреждам).

Това го имаше и по наше време. Не е новост.

# 295
Никъде не съм казал, че само завършилите МГ се справяли добре в МЕИ. Ей верно спор заради спора ... Дори по-скоро беше обратното... завършилите МГ се справяха добре с математиките и физиката в МЕИ, тоест в първи и втори курс. А от трети курс, като започнат техническите предмети, напред излизаха колегите, завършили техникуми, особено с подобни специалности. За тях тогава ставаше песен, а много от математиците окапваха. Изобщо не е гаранция, че завършил МГ ще стане добър инженер и доста от тях не стават, макар че вземат диплома.
Също така никъде не съм казал, че завършилите ЕГ не могат да станат добри инженери! Не мога да кажа такова нещо, защото е глупост. Разбира се, че има много прекрасни инженери, завършили ЕГ.
Не ми приписвайте неща, които никога не съм казвал, само спор за да става.

Toва подкрепям напълно. Точно така беше. Също и с момичетата - след казармата повечето мъже бяха яко забравили математиката и колежките блестяха. После, като почнаха наистина инженерните предмети, поне половината окапаха, просто нямаха инженерно мислене.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 21:53 от Черна станция

# 296
  • София
LaVert, не беше толкова изразено. Поне около мен. Бяхме много омешана компания. И на никой не му пукаше кой къде учи. Важното беше да е фън. Сега има едно леко арогантно поведение от т.нар елит. И особено от родителите.

# 297
  • София
работя с хора всеки ден и гледам как последни пари ще даде за маратонки nike, ама от 500лв, деца на 13 със скъпи дрехи, обувки....защо.
Аз лично влагам в образование и пътуване с децата и мъжо. Това остава, спомени, мироглед. А не дрехите и скъпите телефони.

Ми то децата гледат искат, родителите са виновни , че угаждат със толкова скъпи вещи и после ние какво да правим , не купуваме,  не купуваме ама то в един момент детето не е глупаво , а ти казва аз защо да уча , като тия с двойките ги награждават с айфони , ми горките деца заобиколени са от сноби, и ние по обикновените после гледаме да не сме на светлинни години от останалите , възпитаваме ценности, но децата бе ги разбират на този етап съвсем искат да имат и те същите придобивки.

# 298
Абсолютно е болест, това винаги съм казвал. Особено за СМГ! Сега истерията, особено в 4 клас, е невероятна. Което доведе до това, че, както съм писал в друга тема, осмокласник от математическа гимназия по наше време нямаше да може да реши повечето задачи, които сега се дават на състезанията в 4 клас за прием в СМГ. Някои от тях и мен ме затрудняват доста! Това е абсолютно ненормално. Абсолютно. Децата се побъркват. В 4 клас ходят на по две школи, решават поне по 2 часа на ден задачи, деца на 10-11 години! А после в 5 клас във фамозното СМГ какви задачи решават - ако ги видите, ще получите удар. Търчат като ненормални след часовете, за да заемат предните места в киносалона, където им е школата по математика. Която уж не е задължителна, но не ходиш ли, си аутсайдер. А се бият за места, защото от по-задните редове нито се вижда, нито чува. Английският е 0. БЕЛ е зле, ходят на курсове, та се късат, затова имат високи резултати на НВО 7. Освен това там всички учат като побъркани. Това е абсолютно откачена работа за мен. Истинските откачалки са родителите, които натискат децата си там. Децата са жертви. 80% от тях.
В МГ в "провинцията" не е така, но СМГ е ужас.

Все ми се струва, че си получил някаква изкривена информация. В края на краищата ти слушаш какво ти говорят разни неочаровани  родители и също така възприемаш чутото както ти харесва Wink Пък аз имам преки впечатления. Нито се е озорило моето дете, нито е решавало часове задачи. По-скоро се моташе вкъщи и четеше книжки. И вярно, че в 7 клас ходи на школа по БЕЛ, но на пробния изпит изкара резултат за най-напредналата група и записващата жена каза, че нямаме проблем. Просто ошлайфа някои тактически прийоми и имаше полза, но не е като да е била дупка. И съучениците и бяха така. А в 12 клас за матурата не е ходила изобщо и пак изкара отлично.
Та малко ти е крива информацията, но пък затова я споделяш активно.

# 299
  • София
Vivi_23, въпрос на ценностна система и възпитание. Моите деца не носят скъпи дрехи и нямат проблем с това. Единственият път, когато малката плака от щастие за получен подарък, беше за самолетен билет за Париж. Тази година се разплака като отидохме на пистата и чу звука от моторите. И в същото време искрено се смя когато неин съученик, след като видя колата ми й се подигра, че сме бедни. Така че е въпрос на възприятие на света и приоритети.

Общи условия

Активация на акаунт