Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 743
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Може да се теглят утре, разбира се. И в понеденик може.

# 331
Добро утро!
Аз сега видях това.Заявление за участие в трети етап ли трябва да подаваме днес  ? Никъде в системата не ми излиза да подавам такова.Мислих си че направо си е редене на желанията както в първо.Нещо съм изпуснала май.
Какво точно представялва това  - за допълнтелно подаването на заявления???

# 332
Добро утро!
Аз сега видях това.Заявление за участие в трети етап ли трябва да подаваме днес  ? Никъде в системата не ми излиза да подавам такова.Мислих си че направо си е редене на желанията както в първо.Нещо съм изпуснала май.
Какво точно представялва това  - за допълнтелно подаването на заявления???
Означава, че се подава заявление за трето класиране, за да участва детето в него. Не става автоматично както при второ. Детето реди желания според обявените свободни места за трето класиране. За четвърто също се подава заявление спрямо свободните места.

# 333
Мама Ру не би трябвало да е това, защото това приключва на 26.07, а редето за трето е до 29.07

# 334
  • София
Тъй като миналата година записахме каката на второ класиране и на тази подробност не съм й обърнала внимание, но сега разбирам, че за тези, които са се записали второ класиране и сега ще изтеглят документи, за да подадат заявление за трето има два сценария - при своевременно изтегляне на документите и бързо отразяване в системата, че ученикът е със статус "незаписан", може да се подаде заявление онлайн, а ако по някаква причина се забави това отписване и съответно отразяване, трябва да се подаде физически в училище-гнездо.

# 335
Добро утро!
Къде са обявени свободните места за трето класиране и трябва ли да подадем заявление, че ще участваме в него или направо на 26.07.24г. системата ще ни допусне да редим? И мен ме обърква текста за това допълнително класиране.

# 336
Добро утро!
Аз сега видях това.Заявление за участие в трети етап ли трябва да подаваме днес  ? Никъде в системата не ми излиза да подавам такова.Мислих си че направо си е редене на желанията както в първо.Нещо съм изпуснала май.
Какво точно представялва това  - за допълнтелно подаването на заявления???
Самото изречение някак няма ясен и точен смисъл за по- глупави като мен. "За допълнително подаването" - какъв е този израз, "допълнително" не е членувано, липсва му съществително име след него, "подаването" явно не е квързано с "допълнително" по правилата на бг граматика. Мисля, че е нещо от предна редакция на целия текст, нещо пропуснато я да се изтрие, я да се редактира, но някой нещо е забравил.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 10:33 от laurentin

# 337
  • София
Добро утро!
Къде са обявени свободните места за трето класиране и трябва ли да подадем заявление, че ще участваме в него или направо на 26.07.24г. системата ще ни допусне да редим? И мен ме обърква текста за това допълнително класиране.
В инфоприем в раздела "план-прием" ще излезе списък със свободните места, когато са готови. След 12ч. тази вечер, ако не сте записани никъде, би трябвало системата сама да ви допусне да редите желания за трето класиране.

# 338
  • София
Допълнителното подаване на заявления е за децата, които се явиха на допълнителната дата. Тяхното класиране ще излезе на 12.08.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 10:42 от sanaka

# 339
  • Sofia
Кога се налага ходене до училище гнездо? Ако записано дете изтегли документите си, за да участва в 3-то класиране и училището, от което се е отписало, е забавило отразяването на отписването в системата? И ако самото дете все още е със статус "записан" и родител не може в инфоприем да му реди желания, какво по-различно ще излезе в гнездото, че да могат там да се редят желанията? Нали се влиза в същата система.

Опитвам се да предвидя евентуални проблеми при заявяването на участие на 26 и 29ти.

# 340
Става така. Обаче изречението не трябва ли да бъде: "За допълнителното явяване на изпит нво, подаването на заявления ....."

# 341
  • София
Как трябва да бъде и как са го написали са различни неща.🤣

Аник, да. Ако изтеглянето не е отразено в системата, в училище-гнездо могат да го отразят, като занесеш оригинала на свидетелството.

# 342
Допълнителното подаване на заявления е за децата, които ср явиха на допълнителната дата. Тяхното класиране ще излезе на 12.08.
Санака, интересно ми е дали ти отговориха от МОН относно участието в класиранията за тези деца?

# 343
А всъщност има ли някакво значение в кое точно училище гнездо трябва да отидеш?

# 344
  • София
Допълнителното подаване на заявления е за децата, които ср явиха на допълнителната дата. Тяхното класиране ще излезе на 12.08.
Санака, интересно ми е дали ти отговориха от МОН относно участието в класиранията за тези деца?
Още не. Ще споделя тук, когато ми отговорят.

Общи условия

Активация на акаунт