Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 718
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 750
BUBA_k, каква е причината да не пишете тези високобалови на първо класиране? Заради конкретен език ли? А там където е прето детето в момента по кое желание е? Успех на 3-то класиране!

# 751
  • На планетата земя
BUBA_k, каква е причината да не пишете тези високобалови на първо класиране? Заради конкретен език ли? А там където е прето детето в момента по кое желание е? Успех на 3-то класиране!

И заради език и защото я питах какво иска, какво не иска. Там където е прието детето сега беше шесто желание, но  в последствие размислихме, че въобще не искаме там. Макар, че и сега пак го написахме, но на последно място.

# 752
Разбирам. Дано да ви стигне балът за желаната паралелка!

# 753
Доколкото помня, ако паралелката е под 16 деца се разформирова. Не знам какво става с децата и къде ги насочват.

# 754
  • гр. София
Здравейте! С риск да ме линчувате, ама явно ми е малко бЕлото, ако детето е записано след второ класиране, възможно ли е да се отпише и изтегли документите от училището,  и да подаде заявление за трето в понеделник  29.07? Знам, че не се пази място, преценила съм рисковете, но с датите и сроковете се обърках. Благодаря !

# 755
  • На планетата земя
Здравейте! С риск да ме линчувате, ама явно ми е малко бЕлото, ако детето е записано след второ класиране, възможно ли е да се отпише и изтегли документите от училището,  и да подаде заявление за трето в понеделник  29.07? Знам, че не се пази място, преценила съм рисковете, но с датите и сроковете се обърках. Благодаря !

Да, може.

# 756
Благодаря!

# 757
  • София
В доста от паралелките виждам, че има свободни места и то не 1 и 2. Ако останат в горе долу този вариант паралелките с 19-20 изобщо просъществуват ли? Или разпределят децата съитветно в други от това училище или близки по бал в друго. В училището където записах детето нашата е пълна още на 2ро, но за 3то в другите 3 паралелки има места в едната даже цели 7.
Благодаря на отговорилите  🙃

Не, не се разформирова паралелката, ако няма друга такава. В този случай училището иска разрешение от МОН за съществуването на маломерна паралелка.

# 758
  • София
Съботно разглеждам местата за трето класиране и се чудя - за три паралелки в Хенри Форд няма свободни места Thinking
Относно откриването на Олимпиадата - хаотично и утвърждаващо неща, които не са мои. Имаше няколко ефектни момента, Селин Дион  и дотам.  Като виден закостенял козирог си пуснах Едит Пиаф, Мирей Матийо и Патрисия Каас за да си върна усета за Франция.

# 759
Прочетох на няколко пъти за Селин Дион в темата /малко по диагонал/, и се зачудих в коя тема се намирам, но с приятно чувство, защото съм й фен.😍 Успех на смелите!Стискам палци децата да са удовлетворени!🍀

# 760
Доколкото помня, ако паралелката е под 16 деца се разформирова. Не знам какво става с децата и къде ги насочват.
18 трябва да бъдат.
Ако е защитена паралелка, минимум 12.
При по-малък брой се запазва с разрешение на РУО. Ако училището е общинско или средищно, може да се дофинансира с общински бюджет след решение на общински съвет.

# 761
Няма проблем 7 свободни места, защото това означава 19 записани. Най-вероятно на пето класиране (директорското) ще се запишат още ученици. Падат паралелки само в нискобаловите училища, които не успяват да стигнат до минимума.

# 762
При трето класиране пак ли се подава през системата и може ли да се пише като второ желание училището, от което си се отказал?
Малко рано питам, но не вярвям догодина да е по-различно. Сигурно е коментирано вече, за което ме извинете.

# 763
При трето класиране пак ли се подава през системата и може ли да се пише като второ желание училището, от което си се отказал?
Малко рано питам, но не вярвям догодина да е по-различно. Сигурно е коментирано вече, за което ме извинете.
Да, редят се наново желания през системата. За училището, от което сте се отказали може да подадете само в случай, че има обявени свободни места. Ако сте записани, отпишете след като излязат местата за трето класиране мястото, което освобождавате ще се появи като свободно чак за четвърто класиране.

# 764
Аз не съм много редовна в темата и ще задам глупав въпрос - какво е директорско класиране?

Общи условия

Активация на акаунт