Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 699
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Любопитно ми е , защо след като сме със статус ЗАПИСАН, имаме опция да подреждаме желания на 3то класиране.
Означава ли, че мога да си подреждам, и да накрая да не мога да се запиша много ясно, след като съм със статус записан, от друга страна това би ми осигурило една бройка в паралелка където ще сме уж приети за 4то класиране.
Дали ми разбрахте объркания пост. В смисъл не би трябвало , който е с този статус въобще да може да подава ново заявление.

# 766
Любопитно ми е , защо след като сме със статус ЗАПИСАН, имаме опция да подреждаме желания на 3то класиране.
Означава ли, че мога да си подреждам, и да накрая да не мога да се запиша много ясно, след като съм със статус записан, от друга страна това би ми осигурило една бройка в паралелка където ще сме уж приети за 4то класиране.
Дали ми разбрахте объркания пост. В смисъл не би трябвало , който е с този статус въобще да може да подава ново заявление.
Ако опитате да подредите ще даде съобщение за грешка

# 767
  • София
При трето класиране пак ли се подава през системата и може ли да се пише като второ желание училището, от което си се отказал?
Малко рано питам, но не вярвям догодина да е по-различно. Сигурно е коментирано вече, за което ме извинете.
Да и да

# 768
  • София
Аз не съм много редовна в темата и ще задам глупав въпрос - какво е директорско класиране?
След 4 класиране започва т.нар. директорско класиране. В страницата на училищата се обявявят свободните места и се кандидатства за тях директно в съответното училище. По правило се приема детето или децата с най-висок бал за съответното място или места.

# 769
Аз не съм много редовна в темата и ще задам глупав въпрос - какво е директорско класиране?
След 4 класиране започва т.нар. директорско класиране. В страницата на училищата се обявявят свободните места и се кандидатства за тях директно в съответното училище. По правило се приема детето или децата с най-висок бал за съответното място или места.
Благодаря! А трябва ли да не са записани при подаването?

# 770
  • София
Точно за директорското класиране ми казаха, че се вкарват деца по онзи начин. Знам, че ще се правят опити в 133 и НТБГ, знам и бала на децата, та ще следя процеса.

# 771
  • София
Точно за директорското класиране ми казаха, че се вкарват деца по онзи начин. Знам, че ще се правят опити в 133 и НТБГ, знам и бала на децата, та ще следя процеса.

Слухове сигурно за такава практика има всяка година.
Но следете де , може пък да има някоя друга нередност.

# 772
Директорско класиране е допълнително класиране след приключване на четвърто централизирано (през системата) за запълване на останалите свободни места. Тогава документите се носят в съответното училище и назначена от директора комисия извършва класиране на кандидатите.

# 773
  • София по рождение
Някой от вас запознат ли е с общественото обсъждане относно ваканциите през следващата учебна година?
Пак междусрочната да е 1 ден, пфууу.
https://dariknews.bg/amp/novini/bylgariia/predlozhenie-na-mon-dv … chenicite-2390015

# 774
  • София
 Благодаря! А трябва ли да не са записани при подаването?
[/quote]Ако е записано детето, трябва да се отпише и да рискува за свободните места, защото се кандидатства с оригинала на дипломата.

# 775
Днес писах в една група във фб.
От 15.09 до 30.06 има 187 работни и учебни дни. Първият срок е 90 дни. Ако се даде 23.12 и 2 и 3 януари, то първият срок трябва да приключи на 5.02. При 6 - 9.02 междусрочна остават 87 или 88 учебни дни до 30.06. 8-11 клас трябва да учат втория срок 90 учебни дни или 18 учебни седмици по закон. И да, искаме 23.12 да е към ваканцията, ще искаме 5.05 да е неучебен и неприсъствен, искаме още 1-2 дена за междусрочна, но тогава 7-11 клас ще трябва да приключат на 4.07! Да не забравяме, че 10 и 11 клас в професионалните гимназии и паралелки ще имат 10 или 20 работни дни практика след това. За съжаление, колкото и да е отвратителен този календар има едни рамки, в които трябва да се влезе.

# 776
  • Варна
Гледах и аз предложението за ваканциите. Не е толкова зле. А и за тези единични учебни дни между почивни/ваканционни винаги можеш да се само освободиш. Нали си остава в сила разпоредбата за 15 дни по семейни причини?

# 777
Дали само при мен е така или и при други?
Като избера оценки от НВО и оценките от свидетелството пише, че не са обявени? Изтрити ли са или...?

# 778
  • European Union
А за мен е тъпо да се броят 90 учебни дни точно. 18 седмици не е същото като 90 дни, защото пак ще се случи да има 20 учебни вторника и 15 понеделника, например. Чак такова броене до ден е ненужно. После ще дадат 1 ден след изборите и пак няма да са 90, само дето ще ходим на училище на 23 декември.
Един учебен понеделник не е чак толкова зле, когато децата са си у дома, но моето ще учи на 100 км от дома, кой ще помисли да него? Само за първия срок има два такива понеделника, вторият срок е още по зле.

# 779
Дали само при мен е така или и при други?
Като избера оценки от НВО и оценките от свидетелството пише, че не са обявени? Изтрити ли са или...?

И при нас същото, но желанията от първо и "записан" стои.
Странна работа, да не би заради допълнителното НВО(вкарването на резултатите) да се получава тази липса на нашите оценки.

Общи условия

Активация на акаунт