Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 701
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 780
Поли, и при нас е така. Явно правят нещо по сайта.

# 781
Чудя се след , като сте записани какви оценки търсите и по-важното ЗАЩО  са ви?
                  На директорско класиране остават места в у-ща , които не могат да си попълнят класовете и това не са у-ща заслужаващи да си "вкараш" детето по втория начин.

# 782
Не е така, миналата година на директорското имаше места в Испанската и 73-то, вероятно и в други доста желани.

# 783
  • София
Не е така, миналата година на директорското имаше места в Испанската и 73-то, вероятно и в други доста желани.
единични места към  5 септември. То детето е забравило и класиране и желания и все... Освен някоя майка да се активира. Но пак е късно и на риск...

# 784
И все пак ги има.

# 785
А за мен е тъпо да се броят 90 учебни дни точно. 18 седмици не е същото като 90 дни, защото пак ще се случи да има 20 учебни вторника и 15 понеделника, например. Чак такова броене до ден е ненужно. После ще дадат 1 ден след изборите и пак няма да са 90, само дето ще ходим на училище на 23 декември.
Един учебен понеделник не е чак толкова зле, когато децата са си у дома, но моето ще учи на 100 км от дома, кой ще помисли да него? Само за първия срок има два такива понеделника, вторият срок е още по зле.
Така е, пътуващите деца и децата на общежитие си се освобождават тези дни. То и аз мога да освободя моите, но пък аз ще съм на работа дори и с 5 деца в класната стая. Тъпо, няма реален учебен процес, прецакани сме и учителите и учениците, които са се явили...

# 786
  • Сф
Точно за директорското класиране ми казаха, че се вкарват деца по онзи начин. Знам, че ще се правят опити в 133 и НТБГ, знам и бала на децата, та ще следя процеса.
Защо се вкарвате във филм? Едва ли някой директор ще си сложи главата в торбата, заради дори едно дете, тъй като всеки следи класирания и балове. За мен връзкарите не се появяват по класиранията. Да не говорим за конфиденциалността. Като ви изкарат едни входящи номера и ще хванете . .Михаля.
Отделно, това са толкова малко места, че не виждам защо ви е важно. Още по наше време на НВО някой каза, запомнила съм " За мен това са места подарени на директорите и те си решават." Класиранията , отдавна би трябвало да са наместили кой където трябва. " Нещо в тоя дух беше и мисля,че има резон.

# 787
Дидия, не ни трябват оценките, но сме любопитни😊, а откакто прочетох, че се отписват децата, за да участват в трето без никакъв документ за самоличност на родител, взех да проверявам дали все още сме записани😉

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 00:05 от Aleksandropulis

# 788
PureLove,
хората са много чувствителни за несправедливостите по тази тема, а такива е имало (има) и се научават.
Сега, първо да кажа, че нямаме огорчения на тема прием в гимназия и думата мечта никога не е влизала при нас в изречение, свързано с училището, но във форума чета за плачещи, неудовлетворени от развоя на нещата и говорещи за "мечтано училище" деца. Ако си бил на косъм и после чуеш за нечестна игра в желаното училище за теб несправедливостта е 100% и не ти пука колко често е явлението.
Адски е тъпо някой незасегнат да ти каже: ей, какво пък толкова се филмирате.

# 789
  • София
Аа момичета, ние сме записани и филм няма, просто отдавна слушам как се “вкарват” деца на това класиране и ще проследя дали ще стане. Чисто любопитство.

# 790
Привет, девойки и младежи!
Изпуснах ви и цели две теми наваксвам. Тази още не съм я изчела.
Скрит текст:
То тука станало паприкаш. 🤣🤦
Ни бЕло, ни розаФко помагат, като гледам.
Аз ви казах - само вода и те тва е.
Санака, четох ти писмото. Кефиш на макс. 💯 Само не видях къде са обещали, че ще я "инструктират" госпожата. 😁
И кво сега?! Аз си мислех, че само мене ме трият, па то и вас. Изтървала съм купонЯ.
При нас сагата приключи още на първо. Поскитахме, починахме си, предстои още и общо взето 🏖️лятото тече в пълна сила.
Забранила съм да се споменава думата Христоматия. Хвала на тези учители, които думат същото!
И понеже прочетох леко притеснителни коментари, цяла тема назад за... незапомних какви оценки (моля да ме извините, не съм запозната ), влизане "през коминчето" , след това и едно мнение на Николина - Пиколина, че и е "болна" темата 🤗 с тези дечица , аз също се вълнувам професионално от липсата на нормален достъп за деца с увреждания ❤️, вкл. тоалетни, санитарни помещения и т. н, и затова пускам тук малко по темата, над която скоро работихме. Не знам колко от вас са се замисляли, че деца с ДЦП не могат да ползват тоалетни с клекало. Ако пък са мръсни съвсем. 🙁 И чисти да са, пак не става.
Пък една госпожа, в стара тема тук ли, в другата ли, писа, че имам обцесия към вецетата 🤣🤣🤣.
Завалийката, от де да знае, че има и още - хах.
Пускам ститистика в спойлер, ако за някого е любопитно. За мен това е тъжно. Силно се надявам на промяна в тази посока. 🙏
Скрит текст:
Според проучване, проведено от УНИЦЕФ през 2020 г., около 40% от децата в България избягват да използват училищните тоалетни поради лоши хигиенни условия. Това включва липса на сапун, тоалетна хартия и чистота. Според МОН, само около 15-20% от училищата в България имат тоалетни, които са пригодени за деца с увреждания. Това включва подходящи рампи, по-широки врати, специални санитарни съоръжения и други адаптации. Според доклади на Националната мрежа за децата, по-малко от 10% от училищата са напълно достъпни за деца с физически увреждания, включително и техните санитарни помещения.
Силно стиснати палчета за всички деца и родители, които още чакат класиране. 🍀

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 00:33 от *FIORE*

# 791
  • София
Не съм казала, че са обещали да я инструктират, а че твърдят, че са я инстуктирали /всички РУО/ - последното изречение в отговора им.

# 792
Не съм казала, че са обещали да я инструктират, а че твърдят, че са я инстуктирали /всички РУО/ - последното изречение в отговора им.
Ой, минало време казваш. 😁
Надежда всяка тука оставете е положението. 🫢
Добре, че съм чела по диагонал.

# 793
  • Сф
Аа момичета, ние сме записани и филм няма, просто отдавна слушам как се “вкарват” деца на това класиране и ще проследя дали ще стане. Чисто любопитство.
Разбирам ви, може би и аз бях малко груба, но не е хубаво така да се хвърлят обвинения към конкретни училища, които написахте, в стил ЕЖК. Освен това всяка година някой провежда разследване за директорското и лично на мен ми идва в повече, защото условията са еднакви за всички и всеки може да се пробва, ако му е важно точно това класиране за дозапълване на паралелките с по 1 до няколко най- много места на випуск,които директора си решава дали да обявява и кога в крайна сметка.
Солничка, естествено че има много сълзи за много деца непостигнали желаното, но системата е такава. Аз например не я харесвам.Нека си има там изпити за матиматически ,езикови и това е. Като едно време. Че то споровете и несправедливостите почват още от задачите във втори модул, които не отсяват правилно според някои. Това е положението. Аз не съм видяла нечестна игра, по- скоро деца се появяват след началото на учебната година, но честно казано не ме интересува как. Според мен на  хората не им стиска да участват, защото ще загубят сигурното. И после - Е, ми можехме да влезем. Както и да е , всеки е свободен да си мисли каквото иска.

# 794
  • Sofia
Нечестно в директорското класиране е да се кандидатства с копие от диплома, а не с оригинал. Не знам как е било миналата година, но до по-миналата 32-ро например така правеше.
Движение в училищата има и след започването на учебната година и не винаги новопостъпилите деца са парашутисти. Отписва се някое дете (по ред причини), следи се сайта на училището, то е длъжно да обяви освободеното място и да обяви конкурс. Който се интересува, кандидатства и не / печели. Е, помня във випуска на сина ми една "знатна" девойка, която беше обявила, че чака да я преместят в Х гимназия и това се случи, но не мисля, че беше с официален прием в Х.
След започването на учебната година много деца не искат да се местят - свикват с класа, харесват си съучениците и учителите.

Общи условия

Активация на акаунт