Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 683
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 795
  • Варна
Явно някои хора са по - далновидни, аз не си направих копие на свидетелството, хич не ми е и хрумвало, оставих го в училище и толкова.

# 796
След началото на учебната година вече първо се кандидатства и едва след потвърждение, че детето ще бъде прието става отписването от училището и записването в новото. Има едноседмичен срок, в който това да стане, детето не може да стои отписано.

# 797
  • София, Лагера
Аз не съм фен на конспиративните теории. Не мисля, че директор би си рискувал мястото и репутацията с такива шашми. Особено ако е в желано и високобалово училище. Нали винаги може да се направи разследване, вероятно са и правени преди, не съм следила.
Относно кандидатстването с копие от дипломата, тази идея също ми се струва доста екзотична. То така погледнато всички ще си направим по 10-ина копия за всеки случай и ще залеем училищата на Н-то класиране. За да кандидатства дете, както знаем, трябва да не е записано в друго училище. Системите отчитат не по подадената хвърчаща хартийка (копие на диплома), а но ЕГН. Там статуса лъсва с 1 клик.
Скрит текст:
Цитат от наредбата:
4. Четвърти етап.
Съгласно чл. 68а, ал. 1 и ал. 2 на Наредба № 10/01.09.2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование, в четвърти етап на класиране, както и на трети, могат да участват ученици, които в електронната платформа имат статус „незаписан“. На 5 и 6 август 2024 г. се подава заявление като на първи етап. В заявлението могат да се впишат само паралелки, за които има обявени свободни места. Заявлението може да се подаде в училище-гнездо или през личния профил на ученика. При изтегляне на документи мястото на ученика не се запазва.
5. Пети етап.
Попълването на свободните места след четвърти етап на класиране е по график, утвърден от директора на приемащото училище и следва да се осъществи в периода от 13.08.2024 г. до 11.09.2024 г. Съгласно чл. 70, ал. 3 от горепосочената наредба приемането на ученици, както и допълване на утвърдените паралелки до максималния брой ученици, се организира от училището, за което директорът създава комисия за класирането им според бала на учениците по низходящ ред. Необходимата информация се получава от приемащите училища, където се извършват подаването на документи и класирането.
Учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора, оригинала на свидетелството за завършено основно образование и медицинско свидетелство за здравословното им състояние за прием в професионални паралелки и профил „Физическо възпитание и спорт“.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 09:59 от Ноеми

# 798
Ми в класа на моето дете има дете влязло по нереден начин. Ще се радвам, ако сме уникален прецедент за образованието в България. Grinning
Става нечестно, ако училището се направят на разсеяни за определено детр и му приемат копие от диплома, например.
А че директорите са светци, стожери на справедливостта, и не им звънят и на тях от по-нагоре е наистина новост.
За какви конспирации говорите. Звучи това като в ония виц, в който мъж хваща на калъп жена си с чужд мъж и тя казва: и сега ще започнат едни съмнения. Joy

# 799
  • София
Какъв нереден начин? И за 8 ми клас ли става дума? В елитно училище или какво училище?

# 800
Ми в класа на моето дете има дете влязло по нереден начин.
А вие как ги разбрахте?
Имате ли доказателства или е само предположение?
Че двете неща са доста различни Wink

# 801
Спокойно, не е от тази година. Не е от София и да в 8 клас първите дни.
Включих се, за репликите за конспирации и филмиране и въобще говоренето за нечестен прием като за чудовището от Лохнес. Ми не е. Има го.

# 802
  • София
Влизането на директорски прием, са така наречените деца с връзки. Това са прием на деца на дипломати, на депутати, кметове и прочие. И има много примери. И да го дъвчеме, няма да го променим.
Имаш връзки, чакаш 5 прием.

# 803
Влизането на директорски прием, са така наречените деца с връзки. Това са прием на деца на дипломати, на депутати, кметове и прочие. И има много примери. И да го дъвчеме, няма да го променим.
Имаш връзки, чакаш 5 прием.
Е, не е задължително за всички на този прием да е така. Ама, да се твърди, че няма такива, и че това са конспирации, пак не е така.

# 804
  • София
Не, влизането "с връзки" /по-скоро с пари/, не е на т.нар. директорски прием /пето класиране/, а след това. То е надпланово, извън нормативно уредените хипотези. И съвсем не е задължително да са деца на депутати, дипломати и т.н.

# 805
  • София
Не, влизането "с връзки" /по-скоро с пари/, не е на т.нар. директорски прием /пето класиране/, а след това. То е надпланово, извън нормативно уредените хипотези. И съвсем не е задължително да са деца на депутати, дипломати и т.н.
Аз казвам какви случаи има, а не че са само такива деца. И точно с този прием влизат връзкарите

# 806
  • София
Добре, аз пък казвам, че не с този прием, който също е публичен, влизат връзкарите. Влизат допълнително, над утвърдените 26 бройки. След скандала с приема в СМГ преди няколко години, доста го органичиха, но все пак го има.

# 807
  • София, Лагера
Един сериозен процент от родителите, в т.ч. и аз могат да изнамерят връзки, имат и пари. Еми какво, да обявим на търг "елитните" ли?
Сега ще излезе, че съм глупава, че зорих хлапето да учи, пък то било толкова лесно!
Хайде стига с "казаха ми" и "на моя позната на племеника съученик влязъл..." легенди. Е, ако бате Бойко се обади, може да има някакво "решение", то в цял свят има корупция по високите нива, ама на ниско ниво чак...

А извън иронията, да попитам: ако например на 4то класиране за 1 място са заявили участие 5 деца и е прието едно от тях с по-нисък от бал от този на друго, това нали има как да се проследи?

На мен ми е интересно и как става надплановия прием, нали там също има проследяемост? Вероятно директорите не си отварят нови бройки по свое усмотрение.

# 808
Аз казвам какви случаи има, а не че са само такива деца. И точно с този прием влизат връзкарите
Тц, не позна Wink
Тези с връзките влизат след това.
Когато е започнала учебната година и никой не разбира.
Та спокойно и за директорският прием.

# 809
  • София
А извън иронията, да попитам: ако например на 4то класиране за 1 място са заявили участие 5 деца и е прието едно от тях с по-нисък от бал от този на друго, това нали има как да се проследи?
Ами, другото би трябвало да вдигне скандал до небесата. Joy Има как да се проследи, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт