Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 677
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 825
  • у дома
              Моята дъщеря беше първият випуск на 35 у-ще с обучение на НЕ. Не и стигнаха няколко стотни за НЕГ.  Реших да я запиша , като частен ученик там и се явяваше на изпити по НЕ. 6- ците от 35-то се потвърдиха и в НЕГ. Тогава реших ,че е безсмислено да тормозя детето да се явява на допълнителни изпити само за да каже ,че има диплом  от НЕГ. В 10 клас я отписах. Ако не бях го направила щеше да излезе над утвърдената бройка при звършване.
Не,нямаше,защото това са бройките на децата,държали ДЗИ-няма как да се държи ДЗИ на 2 места едновременно.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 21:35 от svetlaem

# 826
  • София
Точно това обясних и аз  нагоре, Светле Simple Smile

Аз съм завършила  НЕГ,  "завършила" съм (много мои приятели също)  с приравнителни само по английски върху петте учебни години и  АЕГ. Ама това не ме прави нейна ученичка. Ползваше  се тогава това като опция за доказване на  ниво на  владеене на език при липса на сертификати като днешните. И ако от НЕГ си имам официална диплома за средно , то от АЕГ е едно листче А4 със съответния текст. С него не бих могла  въобще да кандидатствам за висше.. Силно се съмнявам този вариант да го има и  днес,  няма смисъл от него просто, но и да  го има, той не променя бройките, понеже такива ученици не  се появяват по никакъв друг повод в  училището, нито държат изпити по друго освен по езика, нито ще могат да се  явят на ДЗИ като представители на английската, щом са си редовни ученици на немската.

Така че както и да го въртим и да го сучем, тази разлика в  бройките по гимназии идва от надпланово приети близнаци, тризнаци, евентуално от деца с последен равен бал и с равни други показатели по наредбата... И, разбира се,  от връзкарчета.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 15:28 от пенсионирана русалка

# 827
А възможно ли е между тези, които се явяват на ДЗИ да има и от минали години? Или такива самостоятелна форма на обучение?

# 828

Не,нямаше,защото това са бройките на децата,държали ДЗИ-няна как да се държи ДЗИ на 2 места едновременно.
                   Тогава нямаше ДЗИ!  Yum

# 829
  • София
Мама Ру, извадката е за училища в София, в които са съсредоточени амбициозни деца с конкретни планове за следване  тук или в чужбина и предполагам до едно (стига да  е нямало някакво  здравословно или друго препятствие по пътя им)са се явили на  редовните ДЗИ с наборите си.  Но и да  е имало някакъв проблем, биха се явили после на  поправителната сесия през август, не цяла година по-късно..

Дидиа, но сега има ДЗИ, тоест няма как такива деца  да променят бройката. А и тогава не я  променяха, имам   "диплома" от АЕГ, но не мисля, че съм се водела през петте гимназиални години тяхна ученичка. Имах съученици, които се явиха на един или два от всичките 5 приравнителни по езика и просто се отказаха да действат нататък, писна им. Оставиха си нещата така и не са се отписвали от никъде..

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 15:15 от пенсионирана русалка

# 830
А такива, които са учили самостоятелна форма?

# 831
  • София
Учениците в самостоятелна форма са си редови ученици в училището. Те преминават в един момент от присъствена в самостоятелна форма, но не освобождават място за нов прием. Поне официално не би следвало училището да използва това като повод за прием.

# 832
Е как да не освобождават място?

# 833
  • Варна
Писах в друга тема...

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 19:19 от Velina_p

# 834
Може да са деца на чуждестранни дипломати? Като бях ученичка дойде едно дете от Етиопия, беше много зле горкият, и българският му не беше добър. Не завърши.

# 835
  • София
Е как да не освобождават място?

А защо да освобождават, те не са напуснали децата, ходят на консултации с учител/и за насоки какво ще има на изпита, могат вероятно следващата година да се върнат в присъствена  форма отново.  Мястото им не е свободно, че да бъде  заето от друг. Но дори и някъде да е играна такава игричка, това не обяснява  големите на места и и още по-големите на  други места разлики, понеже няма как пък в един випуск толкова деца да са в  самостоятелна форма на обучение..

Децата на дипломати в  днешно време не  учат  в ДУ..Учат в училища към посолствата, в  частни лицеи като руския и френския,  в АК (но не  с таксите за българи)  и подобни..

# 836
  • European Union
В нашето училище, когато ученик мине в самостоятелна форма, обявяваме мястото за свободно.
Не че това е случаят тук.
Освен това при нас винаги има 10ина човека повече, които се явяват на матури за 2-3-4 път, но при нас има и двойки. Не вярвам в тези да има толкова слаби оценки.

# 837
  • София
Преди доста години беше възможно да дойдат деца от чужбина с приравнителен по езика след подготвителен клас. Даже имаше цяла такава паралелка в 1-ва АЕГ. Сега това изобщо възможно ли е? Например, къде и как се разпределят деца, завършили еквивалента на осми клас в чужбина и завръщащи се в БГ? Сега би трябвало  да са много повече, отколкото преди двайсетина години.

# 838
В крайните квартални училища не се разпределят със сигурност. Давала съм пример в други теми от преди 2 г. Семейство се връща от мандат. При заминаването децата са били в квартално училище х. При завръшането след 3 години респективно в СМГ (прогимназия) и 1АГ.
Не съм питала дали да държали приравнителни, но за Смг какво да държиш за 5 клас, след като приемът е приключил.

# 839
Мисля, че ако наши дипломатически служители, идващи си от Германия, чието дете е учило в немско училище, се приберат у нас могат да си запишат детето в НЕГ без изпит.

Общи условия

Активация на акаунт