Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 621
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 900
А не малко хора, научавайки за това, не го намират са нередно.Rolling Eyes

# 901
Нередно е, но не виждам как да бъде изцяло избегнато.
Не мога да съм пъдар на чуждите решения и да следя под лупа кое дете къде и как е прието, нали?

# 902
  • Sofia
Здравейте,
Тъй като се записахме след второ класиране и освен като бройки не виждам минимален бал, дали някой ще бъде така добре да сподели, ако има информация минимален бал за момчета за ФЕГ и Първа АЕГ !
Благодаря !

# 903
Минимален бал за трето класиране ще има, когато то се състои.

# 904
Още преди районирането на училищата за първи клас имаше някаква точка, че деца, които идват от страна със съответния език се приемат с предимство, както и деца, чийто родител е чужденец със съответния произход/ език. Относно езиковите гимназии си е много на място, защото детето може да не владее достатъчно български, а обучението в езиковите гимназии поне преди си беше на съответния език по всички или по повечето предмети. 
Съгласна съм, че е кофти, ако детето на някой актьор, политик или бизнесмен влезе като допълнителна бройка, а не по заслуги. По-лошото е, че щом не може да влезе по заслуги, после и ще му е трудно и ще се налага да му подаряват оценки, за да не е на опашката на класа и да завърши. Но как да се пресече това?

# 905
  • Sofia
Много тъп въпрос нали ? Изложих се 🤭
Съвсем ми се изпари и малкото останал здрав разум 😄

# 906
Моя грешка, извинявам се за това:

По наредба е така, но ...
вижте в НПМГ за 9. клас как се е запълнило мястото.
https://npmg.org/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc-%d0%b2-%d1%81%d1 … 0%be%d0%b2%d0%b5/

Моля, правете разлика между запълване на свободно място и надпланов прием по цитирания от Солничка член на Наредбата. Две съвсем различни неща са това.

# 907
  • у дома
Здравейте! С тези истерии по НВО-то след 7 клас, дори и децата започнаха да измислят сценарии. Дъщеря ми си обсъждали с приятелките привилегията на близнаците и вчера ми зададе следния въпрос: "Мамо, може ли близнаци (момче и момиче), класирани и зписани използвайки бала на момичето (по-високия от двата), да изтеглят документите на момичето и да подадат за участие в трето класиране и после евентуално ако не се класира в желаното училище да се върне при брат си, който пази място в "старото" училище?"
Направо не знам какво да й отговоря... моля за помощ
Да,може до започване на учебната година.Даже мисля,че  ако момичето влезе в по-желано училище и др близнак може до започване на уч.год. да се отпише и премести при нея.

# 908
Много тъп въпрос нали ? Изложих се 🤭
Съвсем ми се изпари и малкото останал здрав разум 😄

Няма тъп въпрос, има незададен. Всеки може да сгреши.

# 909
"Мамо, може ли близнаци (момче и момиче), класирани и зписани използвайки бала на момичето (по-високия от двата), да изтеглят документите на момичето и да подадат за участие в трето класиране и после евентуално ако не се класира в желаното училище да се върне при брат си, който пази място в "старото" училище?"
Да,може до започване на учебната година.Даже мисля,че  ако момичето влезе в по-желано училище и др близнак може до започване на уч.год. да се отпише и премести при нея.
Не би трябвало да може. По скоро момчето може да играе до последно.

# 910
  • София
ако 2рия близнак влиза заради 1вия, който е  с по-висок бал и първия се отпише от училището , би следвало "да изгонят"и втория. Такава е логиката, ама дали? нали уж идеята е да учат заедно близнаците

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 14:55 от Cabo San Lucas 40

# 911
Може с близнаци. Единият се записва и пази място, другият продължава на трето класиране. Едно от малкото улеснения на родител с близнаци.

# 912
Когато се появи свободно място в училище и за него се появи повече от един кандидат, децата се класират, Hope.
И със сигурност не играят камък-ножица-хартия, за да си разделят мястото.

Отговорих сайта на РУО-София и отворих произволно училище. Надникни какви са критериите за гимназиален етап:

https://school32.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/%d1%81%d0%b2 … 1%81%d1%82%d0%b0/

И не за всеки ще открият място навсякъде.

Заповядай Hope for Two,
НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 10 ОТ 2016 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕ В УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ (ДВ, БР. 73 ОТ 2016 Г.)
Издадена от министъра на образованието и науката

Четем, както Дявола, чете Евангелието Simple Smile

(4) (Изм. - ДВ, бр. 72 от 2019 г.) Ученикът се записва със заповед на директора на приемащото училище, ако са изпълнени изискванията по ал. 1 - 3 и с това не се надвишава нормативът за максимален брой ученици в паралелка съгласно чл. 53 от Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

# 913

Вижда се, че родители с министъра не си пишат (или поне простосмъртните такива) Grinning

За сведение никой не си пише ЛИЧНО с министър , в което и да е министерство. Входира се заявление  ,но когато искането е до министерство винаги се адресира до министър с копия до ---- институциите ,които имат отношение по въпроса.  Елементарно административно изискване и формат. Всеки по всяко време може да подаде заявление по въпрос , който изисква решение на съответната институция.

# 914
  • у дома
"Мамо, може ли близнаци (момче и момиче), класирани и зписани използвайки бала на момичето (по-високия от двата), да изтеглят документите на момичето и да подадат за участие в трето класиране и после евентуално ако не се класира в желаното училище да се върне при брат си, който пази място в "старото" училище?"
Не би трябвало да може. По скоро момчето може да играе до последно.
Да,права си-а не съм прочела,че използват жака на момичето и реших,че и сваната са си приети на ибшо основание.

Общи условия

Активация на акаунт