Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 611
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 915
Може с близнаци. Единият се записва и пази място, другият продължава на трето класиране. Едно от малкото улеснения на родител с близнаци.

Ами, много е нечестно, но съм сигурна, че някои хора се възползват от това.

# 916
Малена, за близнаците дори и да са с първите два бала в училището винаги се отпуска допълнителна бройка. В този ред на мисли вторият близнак не заема ничие място, независимо от бала си, защото за него има отделна бройка. Нещо повече, веднъж отпусната, ако детето се отпише и отиде в друго училище, бройката не се закрива, както би било логично и честно, а се приема като  27-мо друго дете.
И какво изобщо значи честно/ нечестно. Децата се състезават, влизат там, докъдето им стигат възможностите/ силите. Допълнителните бройки са си допълнителни бройки.

# 917
Резултатите от трето класиране пише, че излизат до 30 юли, това означава на 30, нали така, не може днес.

# 918
Spensa, дори и да грешите за запълването на свободно място с надплановият прием, изборът на детето в НПМГ е меко казано странен.
Освен, ако толкова часове по немски има по тяхната програма и другите деца са с повече часове немски за сметка на други часове по мат. или информатика.

# 919
  • Sofia
Резултатите от трето класиране пише, че излизат до 30 юли, това означава на 30, нали така, не може днес.

Аз не бих разчитала Simple Smile

# 920

Няма как да е днес.
Днес до 23:59 все още тече подаването на заявление за участие в трето класиране.
Утре ще е.

# 921
Малена, за близнаците дори и да са с първите два бала в училището винаги се отпуска допълнителна бройка. В този ред на мисли вторият близнак не заема ничие място, независимо от бала си, защото за него има отделна бройка. Нещо повече, веднъж отпусната, ако детето се отпише и отиде в друго училище, бройката не се закрива, както би било логично и честно, а се приема като  27-мо друго дете.
И какво изобщо значи честно/ нечестно. Децата се състезават, влизат там, докъдето им стигат възможностите/ силите. Допълнителните бройки са си допълнителни бройки.

Да, наясно съм, че това е надпланов прием и другия близнак не заема ничие място, по нечестно визирам пазенето на място при участие в трето класиране.

# 922
Всъщност как пази място?
Ако едно дете се отпише след обявяване на свободните места за трето класиране, то мястото, където е било записано се обявява чак на четвърто класиране. Отделен въпрос е дали би се класирало отново на това място, ако не успее в по-желаната училище.
Честно казано, не съм наясно дали, ако двама близнаци са приети с допълнителна бройка, единият се отпише и не успее после да се класира отново дали ще отпуснат още веднъж допълнителна бройка за него. В случая, за който са говорили децата сестрата се класира, братът получава допълнителна бройка. Неговият бал може и да е бил достатъчен, може и да не е бил. Но те вече са получили допълнителна бройка. Единият се отписва и пробва в друго училище. На четвърто класиране не успява да се върне и отново отпускат бройка. Така ще излезе, че и двамата са с надпланов прием. Не знам дали в министерството са решавали подобен казус.

# 923
  • у дома
Аз не съм сигурна ,че за близнаците откриват допълнително място,ако си влизат по бал-в класа на детето ми в МГ има две двойки близнаци,които бяха в първите 10 по бал-точно 26 деца са,няма надпланов прием,а не е като да не е имало желаещи.

# 924
  • Sofia
Аз не съм сигурна ,че за близнаците откриват допълнително място,ако си влизат по бал-в класа на детето ми в МГ има две двойки близнаци,които бяха в първите 10 по бал-точно 26 деца са,няма надпланов прием,а не е като да не е имало желаещи.
Там е може би моментът, че когато са подреждали желанията са си ги писали и на двете деца като първи, втори желания. И в този случай децата са си влезнали по бал без да ползват предимство, че ако единият е приет в паралеката Х влиза и другият.

# 925
  • European Union
Кети В, а все пак на база на какво точно сте приели детето в 9-ти клас? Ако са няколко за 1 свободно място, какви са критериите? Как ги класирате?
Не се случва да класираме деца след 15 септември. Свободните места се обявяват в сайта на училището и някаква платформа на РУО. Идва родител, ако има свободно място, подава заявление. Училището изпраща уведомление на настоящето училище на детето. Задейства се процедурата за преместване на ученик и се сваля свободното място от сайта. Ако дойде следващ родител, вече няма свободно място, така че децата не се състезават помежду си. Нямам представа как е уреден въпросът в елитните училища. При нас борбата не е чак със зъби и нокти.

# 926
  • у дома
Малена, за близнаците дори и да са с първите два бала в училището винаги се отпуска допълнителна бройка.
Аз писах по повод този пост-не мисля,че винаги се отпуска доп място,а само,когато 2 близнак не е успял да влезе.

# 927
КетиВ, и при нас чакат често пъти да се освободи място и се заема по същия начин, а не сме софийска елитна гимназия.
СветлаМ, виждала съм близнаци, които си влизат по успех, но училището / РУО използва възможността да се отпусне още една бройка.

# 928
И в класа на сина ми има близнаци, като и на двамата балът за прием стигаше (бях ги видяла още по резултатите от състезанията, защото и двамата бяха напред), но единият беше записан 27ми и така си обявиха паралелката. Явно училищата могат да преценят, а така дават шанс на още едно дете да бъде прието. От моя гледна точка, няма лошо в такъв избор.

# 929
Надпланово място има само 1 за неприетия близнак. В нито един случай няма как близнаците да са с 2 надпланови места, ако не са тризнаци. И никой нищо не "пази". Допълнителното място си е допълнително и то отпада, ако вторият близнак си се класира на 3-то или 4-то класиране там, където желае.
Когато двамата изкарат еднакво висок бал и ги приемат в една и съща паралелка- може да не ползват надпланово място и децата в класа ще са си 26. Ако искат може и да се запише единия в надпланово място.

Общи условия

Активация на акаунт