Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 559
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 975
Благодаря, Санака, бяха приети в един и същи университет и двамата, но в различни специалности. Не им разрешиха да се съберат в една.
При специфични изпити, като тези по рисуване, по-горе някой вече беше написал: има изискване и вторият близнак да ги е държал и издържал (т.е. да има миминум оценка 3,00). Още си го има изискването. В класа на моето дете (прием, включващ изпит по рисуване), малко след началото на учебната година щяха да записват в класа им близначета. Не се случи. После се разбра, че не са разрешили, защото едното дете не било държало изпита по рисуване. А семейството не искало да ги разделя - и така въпросните близначета останаха да учат на друго място.
Така че, най-вероятно неприетият Ви братовчед или не се е явил на изпитите по рисуване за съответната специалност, или е изкарал двойка на някой от тях.
Смесвам малко училище и университет, но в това отношение принципът е един и същ. И за други предмети може да важи. Срещала съм го, мисля че на страницата на НГДЕК също беше описано.

# 976
Близнаците са двоен удар срещу демографската криза. Не взима вторият чуждо място. Наистина не разбирам какъв ви е проблемът с тях.

# 977
  • Варна
Аз няма проблем, освен все пак да има изисквания "вторият" близнак да е изкарал успех все пак колкото минималният бал за дадената паралелка или специалност в университет. Примерно. Разбирам предимство за ДГ или ясла. Но приемането на деца със среден 3 примерно на място където децата са с 5 и 6 не ми се вижда особено удачно.

# 978
Ако близнакът е изкарал бал, няма да е надпланов. Simple Smile

# 979
Аз няма проблем, освен все пак да има изисквания "вторият" близнак да е изкарал успех все пак колкото минималният бал за дадената паралелка или специалност в университет. Примерно. Разбирам предимство за ДГ или ясла. Но приемането на деца със среден 3 примерно на място където децата са с 5 и 6 не ми се вижда особено удачно.
Когато влязох в университета преди 30+ години, с оценка 5,00 на изпита бях в бройките държавен прием, т.е безплатно. Имаше и платен прием, от тези, които са издържали изпита, но не са успели да се класират в първите 20. Та имах една колежка, която каза, че не било честно аз да имам 5,00 и да вляза в държавния прием, пък тя била с 4,50, а майка й била учител по езика. Е да, де ама не майка й се явява на изпита, нали?
Близнакът, на когото не му е стигнал балът не измества никого от класирането. Ако се приемаше като 26-и, ок да говорим, че не е справедливо да измести някого с 26-ия бал.

# 980
  • Варна
Ама аз нямам предвид изобщо, че измества някой. Знам, че не е така, имам предвид съвсем друго нещо.
Както и да е:hugs:
Утре вече ще бистрим третото класиране

# 981
  • София
Ами в университетите изместват някого. Не са надпланов прием, а се приемат на местата от държавния прием.

# 982
На мойта наборка в класа имаше момиче и момче близнаци, бала им е различен но и желанията са им различни и двамата ще учат разделени по тяхно желание.

# 983
  • Sofia
Добро  утро, успех на децата днес . Може ли да помоля някоя мама да сподели  какъв е балът на паралеката с РЕ като водещ в 133 след 3то
И четейки назад темата направо си е за преименуване
Класиране на близнаците и другите смели деца 🤣🍀

# 984
Някога, когато кандидатствах, знаех за предимството на близнаците и като ученичка имах за себе си едно глупаво обяснение. Мислех, че приемат близнаците в един клас, защото ако учат на различни места, могат да правят "шашми", да се "заместват" по изпити и контролни Joy Всъщност, разумно обяснение на това предимство не намирам и днес.
В моето детство близнаците бяха абсолютно изключение. Сега, при масово инвитро са много повече, вкл и тризнаци.Никак не е малък броят на заетите места" по родство". Не че заемат нечии чужди места, но пак здрави, прави деца се оказват на място без собствен успех, какво точно им компенсират, не е ясно.

# 985
Това ми напомни за двама в университета едновременно им връчиха студентски книжки и им казаха така заедно да се явяват на изпити.

# 986
  • София

В моето детство близнаците бяха абсолютно изключение. Сега, при масово инвитро са много повече, вкл и тризнаци.Никак не е малък броят на заетите места" по родство". Не че заемат нечии чужди места, но пак здрави, прави деца се оказват на място без собствен успех, какво точно им компенсират, не е ясно.
Не им компенсират нищо, осигуряват им просто възможност да са заедно, АКО това е желано от тях самите. А колкото и на някои да не им се вярва,  има близнаци с много силна  връзка помежду им (дали са сателити или не един на друг си е техен проблем), които наистина това искат (особено ако нямат някаква  ясно изразена ориентация какво искат да учат в периода  7-12 клас).

И докато в училище не заемат ничие  място и това не е проблем, то в университета вече е,  понеже този/тази  с тройката измества човек,  на когото не са му стигнали стотни и е останал навън.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 07:14 от пенсионирана русалка

# 987
  • Варна
За университетите предимството за близнаци трябва да отпадне категорично.

# 988
  • Sofia
За университетите предимството за близнаци трябва да отпадне категорично.

Абсолютно съм съгласна (леля на близначки съм).
В училище е друго - нашите са разнояйчни, когато са заедно са като кучето и котката, но разделени непрекъснато се търсят и тъгуват една за друга. Отделно и на майка им ѝ е по-лесно да бъдат на едно място. Понеже активно ги гледах докато бяха бебета, съм съгласна, че с породени би било по-трудно. Тези поне са с еднакви нужди и "ги избутваш" наведнъж. Представете си НВО 7-ми клас две поредни години (знам, че имаме такива случаи) Laughing

# 989
  • София
За училище има резон привилегията. За университет и аз не намирам аргументация. Големи хора са това вече.

Общи условия

Активация на акаунт