ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 40 420
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Десем, забравих да т благодаря за предложението. Мило ми стана от жеста.

Сторм, след две мутренски поколения чалгария изобщо не се учудвам, че не разбираш.
Анцучната кОлтура се набива в главите им още от детската градинка, да е удобничко става по-важно от това да се съобразяваш с ред и дисциплина, а за това да не се правят забележки и да се оставят на течението се грижат и родители и учители.

Само един въпрос имам, с какво съдраните дънки са по-удобни от несъдраните такива?
Костюм в три части, риза и вратовръзка отдавна никой не изисква, колко по-затормозяващо е да се обуе панталон и риза/пуловер?
И нормални по визия и размер дрехи за момичетата?
Временно сме е арабска държава, тук има и забулени и разсъблечени. Не ми допада млади момичета да се забулят като баби, но това е тяхното виждане за правилно, не мога да ги осъждам.
В София лятото се нагледах на момичета, може би даже наборчета, по бельо по улиците. Вместо блуза или тениска или поне нормално бюстие, те са по бельо, безшевни бюстиета, дантелени бюстиета и сутиени... Хем се радвам, че не ги ограничава религия, хем ми се струва прекалено. На някои от тях ми се искаше да им обясня как работи пералнята.
Тъжна гледка.

# 346
  • София
Относно облеклото не мога да приема, че могат да ходят раздърпани, размъкнати и разголени на училище, пък било това и най - удобните дрехи. И на мен не ми е удобно да седя по 8 часа с панталон и риза в работата, но щом има правила, които е необходимо да се спазват, значи ще се спазват. Училището е институция и трябва всички да са наясно, че колкото и да не им се иска, трябва да го приемат. Ако от сега им се позволи да ходят на училище, така все едно са тръгнали на дискотека, то един ден те и на работа ще ходят по същия начин. В нашата офис сграда има кол център и част от работещите са млади хора, ами няма да ви казвам как са облечени. То от пошло по пошло.
strom76, вашия директор като встъпи в длъжност имаше големи заявки да върне славата на училището от времето на Христов, но уви не само, че не успя, но и учлището тръгна надолу. За него мога да пиша много, но тук не е мястото да го правя Simple Smile

# 347
Добри , Марти напълно съм съгласна
Няма как чалга културата да не влияе, но всичко тръгва от семейството
Там трябва да се изградят ценности и естетика
Масово майките са "тунинговани" и с " официален "  анцуг, какво да очакваме от децата
Това е някаква пандемия в България с тези естетични корекции. По летищата, гейтът за България не можеш го сбъркаш Smile

# 348
Относно облеклото не мога да приема, че могат да ходят раздърпани, размъкнати и разголени на училище, пък било това и най - удобните дрехи.
Никъде не съм написала подобно нещо. Моят син не ходи раздърпан, размъкнат и разголен на училище. Но един базов черен или тъмносин трикотажен джогър без надписи, разни крещящи елементи или лога, е в пъти по-удобен от панталон. И какво е толкова лошо да ти е удобно? Как това ти пречи да се научиш на ред и дисциплина? Въпросите са реторични, не ми отговаряйте.
А ако сме толкова стриктни , понеже маратонките и гуменките са спортни обувки, трябва да забраним и тях, нали?
Пак стигаме до една криворазбрана цивилизация и леко снобарско мислене.

За протокола : не съм от чалга поколението, слушам рок предимно. Тунинг и хиалурон нямам, а анцузите си ги ползвам за риболов, излет сред природата или просто за да се мотая по двора си.  Отделно на това в моята работата  като адвокат ми се налага да се придържам към деловия дрес код, но определено мразя, дори ненавиждам, костюмите. Използвам вседи един възможен момент  (когато съм без дела, делови срещи или сделки) да си ходя по дънки на работа. Не за друго, а защото ми е по- удобно и защото отдавна съм надраснала момента, в който онази с костюма  работи за онзи с анцуга.   

Темата за мен е приключена, всеки има право на свой поглед и мнение.

# 349
Сторм, изобщо нямах предвид теб или някой от темата. Говорих принципно. Съжалявам ако съм засегнала някой.

# 350
Аз съм ок с дрескод за училище, но изобщо не мисля, че младите момичета в София масово ходят по бельо или скандално облечени.

# 351
  • София
За мен анцуга е само за спорт, пък било той и най - изчистеният и не е удачно да се ходи на училище, работа или пък в някаква друга институция с такъв тип облекло, но щом родителите са съгласни, тогава няма проблем. Както се казва всеки сам си "преценя"

# 352
Успешна учебна година на всички ученици! МАлко глътка спокойствие преди 12 клас на техните родители!

Щом дори при нас , където се позволява по-свободно облекло, преди две години, за пръв път спуснаха заповед, с която се опитват да ограничат преливащата свободия, значи всички граници се преминават дори в училище, където децата могат да си позволят по-артистичен аутфит. Отново смятам,  че оправдание на родителите от сорта на - аз тръгвам на работа откъде мога да проследя какво облича - е смешно. Аз също не следя какво е облякъл, но съм сигурна че е в приличен вид и това е резултат който сме постигнали бавно и полека през годините, с разговори , послания, личен пример.

Иначе моят е с половин червена , половин свой цвят коса. За баща му прекалено, за мен малко екстремно, за тийна - моя си я косата ако не експериментирам сега, кога да го направя.

# 353
  • София
Добри, аз имах предвид, ако има значение, че дипломата е извън ЕС (имах някакви спомени, че младежът е по английска система).
Иначе "нашето" дете учи компютърно инженерство или нещо подобно е специалността. Тук бе профил Мат+ Физика, т.е. по новата програма е, сега започна 2ри курс и единственото социално, което е учило в "Гражданското образование", което тук е част ОП, учи на немски, но мисля има приятелчета и в английска програма.

# 354
  • София
Анцузи и за мен са приемливи само вкъщи, за спорт или излет в природата, като под природа разбирам планина по-скоро, не парк в София, или за там по-скоро си имам едно измислено според мъжа ми изискване - ако отиваме да тичаме - клин/анцуг, ако просто се разхождаме - с дънки. Joy
Дънки, ако не са скъсани и развлечени вече се смятат за част от ежедневното облекло, мисля, аз също обичам да ходя с дънки на работа.
Девойките как се обличат ми е болна тема - първо, всички са еднакви почти, после, все едно са по бельо, непрекъснато имаме спорове по тази тема вкъщи, аргумента е - ама те всички така ходят на училище...Confused

# 355
За часовете по физическо, при условие, че се тъпчат няколко класа в супер малка съблекалня, ами ок съм този един път седмично да ходи по-спортно на училище, напр. с клин или друго. Иначе и самата тя се гласи.
Установихме с детето, че за негова радост, часовете по математика са само два седмично. Чета, че при някои са три, което предвид, че са на блокове ме навежда на мисълта, за 4 часа втори срок, но още не искам да й развалям настроението.
Иначе новите ученици са вече двама и официално класът чукна 30.

# 356
  • София
Хайде, получих отзив от истинския първи учебен ден. В нашето училище си беше такъв, не просто присъствен и на всичкото отгоре с входно по БЕЛ в първия час Flushed ScreamRage . Наборът каза, че с късмет може и 5 да има. Обаче, не е харесал новата учителка по БЕЛ. Била от онзи тип учители, които не могат да овладяват дисциплината в часа. Техният клас е най-големият по брой ученици, а лоша дисциплина = преподаване тип “Да си изпея урока, който чул - чул, не ме интересува!”. Вече имам казус за Родителската среща.
Хубавата новина е, че сме случили на страхотна учителка по ПП-АЕ. Предполагахме и се надявахме да е тя, и сега младежът е супер щастлив.

# 357
  • София
Дами ужасно съм объркана. В профил музика сме, миналата година имаха вариант за втората матура между Английски, Философия и Музика. Ние избрахме английски. Сега английски е изчезнал и са сложили информатика. Тоест имат по програма задължителни предмети и от тези три профила по няколко избираеми. Днес разбрах, че всъщност било задължително да присъстват във всички тези избираеми часове. Ако изберем профил Музика защо са ни 2-3 избираеми допълнителни часове по философия и информатика? Да, разбирам задължителните часове по програма, но, защо има избираеми, без право на избор?
Дано ми разбрахте въпроса, просто се ядосах на пълната с по 7 часа програма с излишни предмети. Също и затова, че чак сега ни уведомяват, че за тази паралелка с този профил, не може да се явиш на втора матура по английски.

# 358
  • София
Избираемите пофилиращи предмети са 3 или 4, както е решило училището. Не може да е само музика. И трябва да се присъства във всички часове. Не сте ли подписвали заявление какъв профил избирате и кои са профилиращите предмети?

Всъщност това може и да не се отнася за професионалните гимназии! Вие в каква сте?

# 359
Избираемите пофилиращи предмети са 3 или 4, както е решило училището. Не може да е само музика. И трябва да се присъства във всички часове. Не сте ли подписвали заявление какъв профил избирате и кои са профилиращите предмети?
Всъщност това може и да не се отнася за професионалните гимназии! Вие в каква сте?

Ние сме нещо като детето на Мрс Джонс -  тип професионална гимназия явно. За част от профилиращите предмети ние също не сме подписвали заявляние, но тези предмети учат и трите профила, те са избираеми по програма но всъщност не са. Профилирани сме изборно само единият предмет, разделени сме на три профила и само този предмет е различен за всеки профил. Останалото като избираеми предмети е каквато е програмата за текущото училище. Вижте си разпределението на програмата за 11 клас и веднага ще разберете кое избирате и кое не можете. При нас програмата стои закачена на сайта на училището и ни беше ясно още в 8 клас кога какво ще се избира.

Общи условия

Активация на акаунт