ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 39 454
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Моите и двамата ходеха в 7 клас на уроци и по БЕЛ и по Математика в Междучасие и изкараха впечатляващи резултати и затова миналата година записахме и младежа там. Искахме да бъде при същия преподавател по БЕЛ, но той не преподава на 12 клас и избрахме друг от който също останахме много доволни. Като цяло преподавателите са им много добри, защото навремето като търсихме школа й наши приятели ни препоръчаха определени учители оттам, но групите бяха запълнени вече и ние го записахме при други. Единствено Иван Симеонов не става за всички деца, но той май вече не преподава.

# 646
марти, значи точно като моята, не е ориентирана грам, всичко иска, без едно-две неща... аз също ще чакам споделяне за кариерна консултация. може би пък на някой форум кариерен да се ходи...

един глас за междучасие и от мен.

# 647
  • Бургас
Дъщеря ми университета го е избрала, но има известни колебания между икономика и медии. Иска да учи в Холандия.
В събота е на изпит за C1 Advanced. Това ще е първата крачка към жадувания Ротердам.
По БЕЛ е много добре подготвена, има чудесна основа и учителката им в училище е много добра. Така че не знам дали ще иска да ходи на уроци. Решенията вече ги взима сама. Та тя февруари става на 18 год Wink.

# 648
Моите деца също са се ориентирали какво ще учат, понеже са в професионална гимназия и избор много нямат. При тях след 10 клас няма избираеми профили и предмети. Така че ще трябва нещо, свързано с информатика да е. Посетихме няколко фирми, които дават безплатна информация за следване в чужбина, но не останахме много доволни. Безплатната консултация беше съвсем отгоре отгоре, с цел да платиш, за да има повече конкретика.

# 649
  • София
Kalka, за какво ѝ е С1 Advanced? В Нидерландия искат някакво базово ниво IELTS 6,5 примерно и нищо повече. Може и сертификат от Кеймбридж да приемат, но това е само чек поинт, не носи допълнителни точки за прием.

# 650
  • Бургас
Доколкото знам IELTS e със срок на валидност.
От нея знам, че за университета, в който кандиства С1 Advanced е задължителен. Освен това в професионалното й резюме ще бъде голям плюс.
От доста време се подготвя, уверена е и мисля, че ще се справи чудесно.

# 651
  • София
Вчера бях на РС. Оказа се, че добрата учителка по БЕЛ е тази, която си ги подготвя за ДЗИ и в 12 клас само тя ще им преподава. Другата им преподава по български (без литературата) и основно преговарят, за да не губят ритъм.
Изключително добро впечатление ми направи учителката по АЕ, с която направихме план - B2 до края на тази година, за лятото ще даде материали за самоподготовка и в края на 12 клас изпита за сертификат за С1.
Основен проблем сред децата се явява абсолютно нереалната самооценка за знанията; хвърлят се да покриват ниво и после са разочаровани от резултата. Похвали много набора, че върви изключително добре от началото на годината, пооправил е правописа, учи старателно и за него този план е напълно реалистичен.

# 652
  • София
shimbitе, за в България няма проблем, всичко може.

# 653
То може, но като не са учили през последните години нищо, освен математика, е трудно.

# 654
Дали има желаещ да му изпратя код за ваучер за вино от vinokral  за 80 лв. Видях че ограничението е, че трябва да се поръча вино за 160 лв за да се ползва кода за отстъпка. т.е човекът ще плати само 80 лв. за вино от 160 лева. Пише че е само за нови клиенти, но винаги може да регистрирате някоя баба, дядо и т.н.  с нов профил. Видах че доставка за над 120 лева е безплатна, така че и това може да е от значение. Сайтът е този .
https://vinokral.bg/?srsltid=AfmBOopL16LOhOrZkD5A_sst_iOQIHsYd0v … BrRITS15dJNAAgUY1

Който има интерес да ми пише на лично .
Извинявам се е така "развалям" добрия тон на темата, но да не става зян, все някой може да се зарадва Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 09:33 от _re_ge

# 655
marini, пътуването е организирано чрез училището, знам само че е през март до Испания. Директорката обеща, че ще се организират повече екскурзии, но в малки групи.
beb4o_fb, сигурно момчетата ще пътуват заедно. Вчера е платил капаро и става малко по-реалистично. Каза, че има и от профил БЕЛ и история, та затова предполагам, че ще са заедно. Ще се запознаят, най-после. Wink
Ще прегледам предложенията ви за уроци по БЕЛ. Благодаря! Kissing Heart Целта на набора е подготовка за възможно най-добър резултат на ДЗИ, предвид специалностите към които се е устремил.

# 656
  • София
И моят вчера даде капаро за бала. Надявам се, че е дал! Сутринта ми поиска 120лв спешно. Не знаеше кога и къде е балът, но знаеше, че вчера е последният срок. 😂

# 657
Верно в София голяма истерия с тоя бал, сигурно заради многото ученици. А аз още диплома за 1 етап не съм видяла 😆

# 658
А аз още диплома за 1 етап не съм видяла 😆

След два месец ръчкане на синковеца, в часа на класния да пита класната за тези документи ( тя не им преподава по друго, само е класна), преди две седмици най-после ни ги връчиха. Ако не беше това ръчкане вероятно щяха да ги оставят за дипломирането след 12 клас.

# 659
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нощувахме в пустинята.

В очакване на изгрева всеки зае позиция с фотоапарат.
Моята беше малко обратна. Wink

През нощта сме имали гостенче Wink

Общи условия

Активация на акаунт