Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 881
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Мен също, уж се бях оправила ,но пак започна и проблема е ,че с това неизхождане започва да ме боли корема..

# 391
За помпа съм се насочила към Медела електрическа. Но наскоро говорих с приятелка с дете и ме посъветва да изчакам, че може и да не ми се наложи въобще да ползвам помпа. По принцип звучи разумно, но не знам дали ще изчакам. За количките съм си харесала само марки - Anex, Bugaboo, Cybex. Обаче искам да видя на живо моделите и тогава да преценя. В края на 20г.с съм и още нищо не съм гледала сериозно като покупки, само чат-пат ровя в сайтове от интерес Simple Smile

Le Strange, за запека и аз съм същата работа. Но при мен е защото промених храненето и минах на нисковъглихидратен режим и предполагам ми лиспват фибри. Плодовете много ми помагаха, но уви, трябваше да ги спра, заради увеличени околоплодни води.
Ти ако можеш пробвай с плодчета и повече вода. Знам, че и магнезия уж помага за изхождане. Както и Laxatinil мармалад.

# 392
Само Laxatinil не съм пробвала. Плодове, вода, фибри, кисели млека, всичко ям. Магнезият не ми действа разхлабващо по никакъв начин.

# 393
Ние взехме количка - Anex IQ , отидохме в магазина на Бейби Галикс във Варна да я видим и много  я харесахме , освен това се оказа и намалена с 30% до след още 2 дни  , което подбутна да вземем решение след 24 ч :Д
От това,което видях мноого ми допадна - много маневрена, компактна и адски лека.
Преди това ходихме да бутаме и Сайбекс Балиос и Чиполино Елит, но Аnex ми открадна сърцето :Д
Дано допадне и на бъдещата си собственичка Simple Smile

# 394
Ние ходихме да гледаме колички и най много ни хареса Buba zaza 3 в 1 български са. Висока, стабилна в същото време и маневрена , цената също е добра в момента е и  на промоция в магазини Cheddo. Първо бях загледала tutis uno 5+, но няма място за сравнение с тази на buba.

А тежка ли е? И тях съм ги гледала само по сайтовете и май са прилични за цената си 🤔

Иначе аз за запек ползвам когато имам нужда Ева Кю, свещички. От магнезия не ми се налага често често, явно действал разхлабващо.

# 395
Май има значение какъв е точно магнезият. АГ-то ми беше казала във връзка със започване на Собифер, ако имам проблем с изхождането, към Магнерота да добавя и Биолектра 365. Което пак е магнезий, но друг вид.

# 396
Май има значение какъв е точно магнезият. АГ-то ми беше казала във връзка със започване на Собифер, ако имам проблем с изхождането, към Магнерота да добавя и Биолектра 365. Което пак е магнезий, но друг вид.

Може да има нещо, аз съм на Биолектра. 😉

# 397
И аз бях на Биолектра преди, но отново при мен нямаше разхлабващ ефект. Сега съм на Магнерот.

# 398
Ние ходихме да гледаме колички и най много ни хареса Buba zaza 3 в 1 български са. Висока, стабилна в същото време и маневрена , цената също е добра в момента е и  на промоция в магазини Cheddo. Първо бях загледала tutis uno 5+, но няма място за сравнение с тази на buba.

А тежка ли е? И тях съм ги гледала само по сайтовете и май са прилични за цената си 🤔

Иначе аз за запек ползвам когато имам нужда Ева Кю, свещички. От магнезия не ми се налага често често, явно действал разхлабващо.

Не не е и тежка ,това също ни спечели. За мен също е и много важно как вози и е доста добре смисъл амортисьорите са много хубави.

# 399
# 400
Ние за момента взехме само количка - Anex E type. Много я харесахме. Бях се спряла на сайбекс, но като видях анекс на живо повече ми хареса.
Тъкмо влязох в 21гс и мен взе да ме мъчи пак запек. На магнерот съм 3х2 и нямам никакви странични ефекти от него, за които чета. Гърба и кръста вече бая си ме наболяват, кг ме притесняват (+6/7 кг съм) и аз също имам болки. Заради тях бях една седмица на магнерот 3х2, но шпа 3х1 от 80мг и циклогест 2х1. Сега намалих дозите според аг би трябвало да съм добре, но отново усещам по-леки болки горе в ляво и магнерота мисля да го оставя 3х2 до следващия преглед след 10 дни.

# 401
Аз за количка се двоумя между Maxi Cosi Plazza и Easywalker. Имам приятелка с Easywalker  и много ми я похвали, но аз си бях харесала  Maxi Cosi и сега съм в чуденка...Ако някой има наблюдения нека сподели.

# 402
И на мен много ми харесва Easywalker-a, но не съм я виждала на живо. Тези седмици сме си казали, че ще пообиколим да тестваме колички, да видим коя ще ни допадне най-много. Кога горе-долу се очакват намаления, или периодично да си следя сайтовете? Че ако чакам Черен петък, то бебето ще се ражда вече Grinning

# 403
А от къде взехте количката, понеже никъде не я открих освен по интернет 😁
За другия въпрос относно магнерота - аз от 2 месеца съм на магнерот 3х2. Мисля да си остана на тази доза докрая, имах много контракции от 3тия месец. След магнерота нещата се успокоиха и не смея на да намалям или да спирам магнерота. Допълнително пия още утрогестан 2х2 и Алеракт 2х1.
Ние за момента взехме само количка - Anex E type. Много я харесахме. Бях се спряла на сайбекс, но като видях анекс на живо повече ми хареса.
Тъкмо влязох в 21гс и мен взе да ме мъчи пак запек. На магнерот съм 3х2 и нямам никакви странични ефекти от него, за които чета. Гърба и кръста вече бая си ме наболяват, кг ме притесняват (+6/7 кг съм) и аз също имам болки. Заради тях бях една седмица на магнерот 3х2, но шпа 3х1 от 80мг и циклогест 2х1. Сега намалих дозите според аг би трябвало да съм добре, но отново усещам по-леки болки горе в ляво и магнерота мисля да го оставя 3х2 до следващия преглед след 10 дни.

# 404
Относно драмата с количките, бях в подобна чуденка преди повече година горе долу, когато бях бременна с първото ми дете.

Относно дискутираните тук имам следните наблюдения:

Tutis e нелоша, но доста обемна и тромава. Отделно е и тежка и това след 7-8 месец оказва сериозно влияние. Ако човекът планира да купи лятна/лека, не е фактор, но ако това ще е единствената количка и ще се сваля ежедневно по стълби/етажи от сама жена, не си е работа.

Cybex Balios е горе долу като горната. С разликата, че според мен е в пъти по-качествена и след дори години ползване не мърда. Днес видях едно четиригодишно да се вози в нея без никакви проблеми. Аз също се дразнех на това, че всички бутат такива по парковете, но в последствие се убедих, че далеч не е случайно. Отделно, че и има богат избор от цветове.

Easywalker е също изключително качествена, но пак тежка количка. Отделно, че като се сгъна взима много място. За кола с не особено голям багажник според мен би било проблем.

Maxi Cosi е подобна на горните. Специално Plaza моделът е най-високата количка налична на пазара. За жена 160 см е пълен абсурт за мен, защото със сигурност няма да вижда пред количката (една приятелка). Но за наистина високи хора е отличен избор.

Bugaboo Dragonfly е жестока. Donkey е голяма, но подходяща за потенциално второ. С Bugaboo трудно да се сбърка според мен.

Това, което мога да кажа от личен опит, е човек да помисли добре колко и дали ще се наложи да я сваля/качва сам някъде. И по какъв терен ще се бута. Едно е в парк и мол, друго е по черни пътища и селски, неасфалтирани пътечета.
Друго много важно е дали има дори минимален шанс за второ - породени деца. Ако да - най-хубаво би било трансформираща се количка от рода на Gazelle, Vista V2 или Donkey 5.

С първото ми дете се спрях на Moon Rocca, която беше на много добра цена и с доста аксесоари в Дундьо. В последствие на 4-тия месец я разкарах, защото ми беше много тежко да я вдигам нон стоп.
Взех Cybex Melio, което ползвам и до днес и ако знаех, че съществува тогава, щях да го взема още тогава с един кош за новородено. Не излиза по-скъпо, но се отплаща в пъти.
Лятната седалка има опция за сваляне на тапицерията и оставане на мрежа само, сенникът е огромен. Тежи 6 кг само..

Та, разгледайте, отидете на живо да ги видите как се бутат и какви са материалите.

Общи условия

Активация на акаунт