Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 33 696
  • 761
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте, момичета!

Вече съм в 24 г.с. имах един натоварен ден, който изкарах на крак и от тогава (вече трети ден) имам болки/дърпане ниско в корема. Бих го оприличила и като силна мускулна треска, особено си засилва, когато стана права. АГ ми предписа Папаверин и Магнерот, както и почивка.

На някоя случвало ли й се е? Дали скоро ще отшуми?

# 751
И аз като се понапрегна и ми се стяг коремът ниско долу. Прилича на усещане пред цикъл. Полягвам и поминава. Май ще трябва почивчица, че само обикалях по почивки и хотели, села и роднини 😄 а тая работа с дете не е баш да си почиваш...
Та ще вдигам крака на дивана.
Да се похваля, че ми преминаха отоците на краката. Явно се е разхладило добре Simple Smile

Относно размерите и аз ще взимам 56 направо. Имам завещани от племениците 50ти и ще ги оправя за всеки случай, но моето момче се роди  52 см и хич не ги е ползвал. Чакам да се появят повече дълги бодита. Не мисля да купувам изобщо нищо късо в 56 и 62ри размер. Вкъщи не е чак толкоз топло и не мисля, че ще имам случай да я разпищоля по къс ръкав 😄

# 752
За сега съм взела само количка и поръчахме бебешкото легло. Имам чувството, че имам хиляди неща за купуване и че няма време. Не знам защо. Реално остават още 3 календарни месеца, има време, но се чувствам неподготвена.

Килограмите още си варират между 4-5 качени. Тежат ми. Само на корем са, ама се чувствам като тромав тюлен. И при мен апетитът се увеличи, ама и бързо ми става тежко като ям. Отделно получавам коментари от близки, че не съм била много активна. Как съм щяла да раждам, трябвало да се разхождам, за да родя лесно и т.н. Обяснявам, че при ходене получавам болезнени контракции, но се приема с присмех. Глезела съм се, те ми били казвали за мое добро. Изобщо не ми се говори с никой за бременноста, всеки дава мнение, напрягат ме, като се защитя ме изкарват нервна, заради хормоните. Задават ми тъпи въпроси и се чудят дали изобщо съм наясно как се гледа дете, как ще се справя, направо побеснявам. Не знам дали наистина хормоните ми бушуват или просто всички са досадни. 😃
Ох... хората много обичат да извиняват собствената си глупост или нетактичност с нечии хормони, бременност или цикъл. А всъщност се държат като егоцентрични задници. Изобщо да не ти пука кой какво говори- те всички знаят по добре за нашия живот и тела от нас. Споко к по зле ще става Simple Smile поставяй граници от сега където можеш.

Аз напоследък имам трудности с голямото си дете и всички роднини се редуват да ми обясняват какъв съм борсук, как не се усмихвам и все съм сърдита. И да кажеш истината, шансът някой да те разбере е малък. Един от най добрите съвети, които получих с първото си дете беше "и не слушай жени, раждали преди 30-40 години". Намери си момичета на твоята вълна и със сходни проблеми, като нас например, вероятността да те разбере някой е много по голяма.

Цял ден съм на крак покрай детето и ремонта, реорганизирам гардероби, пера, оправям, готвя, отивам да взема малкия, после ще го водя в парка да кара колело, а още по средата ма всичко това ми идеше да се гръмна и просто да си легна. Но не мога. И някой да дойде да ми каже, че на фона на всичко това плюс контракции трябва да се усмихвам и да виждам розови еднорози  - ами ще си го получи Simple Smile да, благодарна сум разбира се, в общ план всичко е много позитивно и е за добро, но преумората е огромна, и като тя вземе превез не може да си особено лъчезарен.

# 753
За последната фетална морфология при същия специалист ли запазихте за преглед? Аз съм доволна от докторката, която ми водеше двете фетални морфологии, но се чудя дали евентуално е нужен втори поглед при друг лекар.

# 754
  • Хасково
Здравейте вече съм в 26 седмица утре съм на преглед  отново  преди две седмици бебчо беше 835гр и около 34см едричко върви. За секциото най вероятно ако успеем да докараме до 37седмица така че не остана
С апетита тези дни изобщо го няма заради може би адски киселини
С покупките сме почти готови остана корито и стойка
Дрехи взехме но не много защото бързо умаляват повечето са от 0-3 и от 3-6,суеверна съм и ме е страх за покупките но не искам после някой друг да ми избира нещата
Има ли такива които си позволяват да пушат,на мен адски много ми се допушва тези дни че направо място не мога да си намеря

# 755
За последната фетална морфология при същия специалист ли запазихте за преглед? Аз съм доволна от докторката, която ми водеше двете фетални морфологии, но се чудя дали евентуално е нужен втори поглед при друг лекар.

Aз втората направих при Павлова пак в Марковс, защото се размихаме тогава с докторката(помня, че и ти беше при Димитрова там). И нея мога да препоръчам. Иначе за 3тата пак си запазих час за Димитрова. И миналия път правих при един и същи специалист и 3те.

# 756
Някой иска ли да направи нова тема или аз дс пускам утре, че ще ни заключат

# 757
Аз се връщам от спешното сега .. имах чувство на тежест в корема и стягания . Оказа се всичко е наред , на ми казаха вече активна почивка ( не знам как ще стане с двете диванета вкъщи ) и ще пия вече Магнезий 3х2 и Но Шпа 3х2 . Иначе бебка е вече 1200гр в 28г.с съм вече .

# 758
Размер 50 май е много малък, при нормално родено бебе, най-много 2-3 пъти да се облече.
Мен тези дни рязко ме обзе паника, че нищо не съм купила и започнах да ъпдейтвам списъка и да поръчвам лека полека, и аз нападнах промоцията на ХМ Blush

Иначе за изписването не съм мислила много конкретно, но най вероятно някакви нормални дрешки, панталонче, боди и отгоре одеалце.

Днес бях на масаж за бременни, препоръчан от мама от форума и аз препоръчвам - в Тай СПА, България мол. Мнооого добре ми подейства. Ако някой има нужда - побързайте, че след 8ми месец не можело Grinning

Утре съм за втори път на фетална ехокардиография, че предния път нещо не му хареса на доктора.... Стискайте палци!

Започвам и аз да се чувствам дебела и трудно дишам. Появиха ми се огромни стрии по корема, което ми говори, че вече надминава размерите си от предишния 9ти месец. 3 месеца още не знам на къде ще ходи Astonished

Днес много плаках и след това издухах от носа си кръв, не знам дали е свързано, ама малко се стресирах.

И момичета, днес станах леля за втори път, невероятна емоция! Жалко, че сестра ми живее в друга държава и ще ги видя не знам кога Cry

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 00:40 от sisi11

# 759
Момичета, аз от снощи съм с много гадно запушен нос и сякаш нещо ми е заседнало на гърлото като алергичен оток, но без причина. Тече ми кръв от носа и направо не мога да дишам нормално. Какво може да се пие/направи за намаляне на отока и отпушване на носа?
Пробвах с нарязан лук, но по-скоро ме побърква миризмата, отколкото да помага. Разходки на по-хладно пред блока помагат, но не мога да правя кръгчета нон стоп.

# 760
mаrtIna, на твое място бих отишла направо при доктор. Иначе може да пробваш само да промиеш носа с физиологичен разтвор.

# 761
заповядайте в новата ни тема https://m.bg-mamma.com/?topic=1691471.new#new

Общи условия

Активация на акаунт