Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 907
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
А попринцип колко трябва да е шийката на матката за да не се налага серклаж..(моята е 4,3 и докторката каза ,че е идеална)

# 376
Смайли, да. Тя в момента не е проблемна, проблема е, че върви надолу откакто почнахме да я мерим. Иначе онзи ден на фаталната Богомил Бойчев ми каза, че е добре и "няма скъсяване", но той не е запознат, тъй като не ми е следящ. Кунев в Русе даже ми каза да слагам Утрогестан, но засега се въздържам. Веси, идеална е за седмиците.

# 377
Здравейте 🩵
Първа бременност ми е и доста се вълнувам. Следя се в МБАЛ Надежда и съм много доволна за сега. Искам и там да раждам. Има ли някоя от вас, която е раждала там, и може да сподели впечатленията си от болницата?

Здравей, и аз се следя в МБАЛ Надежда. Аз съм при доктор Арабаджикова. Ти при кой лекар си? Истината е, че аз съм от персонала и моите раждали колежки, също се следяха там и всичко си беше супер.

Здравейте, и аз съм в Надежда при д-р Христова.

# 378
Аз бях на очен, изненадващо ми откриха някакви дупчици по ретината...набързо ми направиха терпаия с лазаер (ходя на прегледи при един и същи доктор в Очна болница) , с който се заздравява тъканта около тези "дупчици". Резултат има след около 20 дни от тази процедура. Като цяло той е положително настроен за нормално раждане, но трябвя да видим началото на септември дали ще има "спойка"...
Още съм в шок, отидох рутинно,а то какво стана...
Като цящо той каза ,че обикновено на бремените им казва какво са се разбързали,ако толкова рано да ходят (23 г.с.), ама в моя случай било точно навреме - така че по-добре рано,отколкото късно...
Стискайте палци, не искам да ме режат Sad

# 379
Аз не знам да са ми мерили шийката до сега... или ако са я мерили и е била добре не са ми казали. Но нямам контракции. Даже гледам евентуално в някой документ да са написали колко е, но не са. И с първата бременност никога не съм знаела нищо за шийката ми.
Момичета аз се записах в училище за родители и сега на 23ти ще ходя да гледам родилното, стаите, като цяло болницата, в която избрах да раждам. Ще ми бъде доста интересно.
Ах и да се отбележа, че вече официално съм с цели +15кг 🙈 на 19ти съм на консултация, сигурно ще ми каже вече и АГ че съм тюлен и трябва да се огранича малко поне.

# 380
Аз не знам да са ми мерили шийката до сега... или ако са я мерили и е била добре не са ми казали. Но нямам контракции. Даже гледам евентуално в някой документ да са написали колко е, но не са. И с първата бременност никога не съм знаела нищо за шийката ми.
Момичета аз се записах в училище за родители и сега на 23ти ще ходя да гледам родилното, стаите, като цяло болницата, в която избрах да раждам. Ще ми бъде доста интересно.
Ах и да се отбележа, че вече официално съм с цели +15кг 🙈 на 19ти съм на консултация, сигурно ще ми каже вече и АГ че съм тюлен и трябва да се огранича малко поне.

Еее, не се обиждай така. Колко кг стартира? Аз съм плюс 3-4 кг в 21 гс. Но не съм била
Кльощава никога. Сочни дупета и бедра, плюс цици, без корем 🤣🤣

# 381
Здравейте, дами! Да се включа във вашата тема с момче и термин 31.12.
На последния преглед АГ-то ми каза, че с моя тесен таз, нямам шанс за нормално раждане, но аз си го очаквах. С контракции съм от повече от месец, от седмица пия магнерот и нещата са малко по-добре, но ми причинява лек дискомфорт на стомаха. Не зная всъщост тези контракции какви проблеми могат да ми докарат?
В понеделник съм на втората ФМ и нямам търпение да видя малкото човече ❤️
Колко често са контракциите? И аз ги имам от 4 месец и бях първоначално на 3х2 Магнерот, после на 3х1. От 2 седмици съм отново на 3х2.
Имах едни две седмици, в които бяха на ден по няколко пъти и все болезнени. След това разредиха, но пак си бяха болезнени. Сега като пия магнерота (2х2) имам и по някой ден без контракции. На последния преглед, когато ми изписаха и магнетота, шийката ми беше 3,4. АГ-то каза, че е добре, но съм леко притеснена да не се скъси още.
Първа бременност ми е, всичко ми е ново и непознато, за много от неща не знаех, но с вас и темите тук се уча в движение 😊

# 382
Момичета, на каква количка се спряхте?
Избрахте ли и помпа за кърма или ще купувате в движение?

# 383
Момичета, на каква количка се спряхте?
Избрахте ли и помпа за кърма или ще купувате в движение?

Аз си купих помпа momcozy двойна. А за количката съм се спряла на Cybex balios. Днес обаче бяхме в хиполенд, мъжа ми я видя (стария модел) и много рехава ми се стори 😁 че и той ми вика за тия пари това ли искаш? Рече да вдигне чиполино елит (новия модел) тя пък се разпадна. Вика е тези за по 200лв много по здрави ми се струват. Мъжка му работа... ама пък другите много кич ми идват.

# 384
Ох, говори ми…Луда станах с тия колички, Балиоса особено стария модел ми се видя със супер боклукчив тексил и материя 😤 И наистина - за тези пари дори и новия модел не е талкова уау…
От къде купи/поръча помпата?

# 385
Аз съм се спряла на cybex priam, взех си помпа Canpol , електрическа и hands free

# 386
Здравейте, на мен ми препоръчаха ето тази количка https://-spam217-/tutis-uno-5-bebeshka-kolichka-2-v-1-614520476 наред със Cybex и Чиполино. В парка 80% от количките са Cybex, което вече ме дразни, но пък много ги хвалят, в същото време така ми говорят и за Чиполино от 200-300лв. 😂 Може би много си зависи и от експлоатацията и грижата за количката.
Иначе да се оплача от ново мъка - от 2-3 дни ми изтръпва левия крак прец нощта и когато се позаседя малко повечко седнала. Минава след 10 мин ходене. Започна и кръст да ме боли през нощта, нормално било ама как се спи така .... мрън

# 387
Ох, говори ми…Луда станах с тия колички, Балиоса особено стария модел ми се видя със супер боклукчив тексил и материя 😤 И наистина - за тези пари дори и новия модел не е талкова уау…
От къде купи/поръча помпата?

От mamapro.bg взех помпата. Hands free e и е двойна. Доста е хвалена, ще видим дали ще ми спести часове висене. Спомням си с 1вото дете бях с ръчна и се цедях по 1ч минимум. Голяма мъка. Не ми се стори удачно сега да взимам електрическа, която пак цеди по 1ч и да вися на контакта в маркучи. Такова губене на време е това...

# 388
Ние ходихме да гледаме колички и най много ни хареса Buba zaza 3 в 1 български са. Висока, стабилна в същото време и маневрена , цената също е добра в момента е и  на промоция в магазини Cheddo. Първо бях загледала tutis uno 5+, но няма място за сравнение с тази на buba.

# 389
И на мен ми се иска скоро да ходим на живо в някой магазин да ги развъртим количките, че от снимки си харесвам, но в действителност може изобщо да не ми допаднат.
Мен пак започна да ме мъчи запек, беше се оправило положението.

Общи условия

Активация на акаунт