Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 975
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Аз минах втората фетална,но искам да питам ..дадоха ни диск ..има снимки и всичко е записано от феталната..трябва ли някаква специална програма ..защото лаптопа показва диска,папката ..но мисли 100 часа..имаме два лаптопа и на двата нищо

# 361
  • Пловдив
На мен на първата ми дадоха диск и мислех, че са записани бебетата и прегледа им. Не, само пдф файл с данни от прегледа беше. Доста се учудих, тъй като тук съм чела друго.

# 362
Здравейте, аз също съм с момченце, термин 31.12. Коремът ме боли и пия магнерот, като забелязвам че има моменти в които се втвърдява само една точка и се подува. Дали това е бебето?

# 363
Здравейте, аз също съм с момченце, термин 31.12. Коремът ме боли и пия магнерот, като забелязвам че има моменти в които се втвърдява само една точка и се подува. Дали това е бебето?

И при мен понякога се стяга в дясната част и аз си задавам тоя въпрос- бебето ли е

# 364
Здравейте, дами! Да се включа във вашата тема с момче и термин 31.12.
На последния преглед АГ-то ми каза, че с моя тесен таз, нямам шанс за нормално раждане, но аз си го очаквах. С контракции съм от повече от месец, от седмица пия магнерот и нещата са малко по-добре, но ми причинява лек дискомфорт на стомаха. Не зная всъщост тези контракции какви проблеми могат да ми докарат?
В понеделник съм на втората ФМ и нямам търпение да видя малкото човече ❤

Най-големия проблем, който докарват контракциите е преждевременно раждане. Контракцията контрахира матката, “изтласква” плода и разширява шийката. Пий си магнерота, повече почивки и така ♥

# 365
Здравейте, дами! Да се включа във вашата тема с момче и термин 31.12.
На последния преглед АГ-то ми каза, че с моя тесен таз, нямам шанс за нормално раждане, но аз си го очаквах. С контракции съм от повече от месец, от седмица пия магнерот и нещата са малко по-добре, но ми причинява лек дискомфорт на стомаха. Не зная всъщост тези контракции какви проблеми могат да ми докарат?
В понеделник съм на втората ФМ и нямам търпение да видя малкото човече ❤️
Колко често са контракциите? И аз ги имам от 4 месец и бях първоначално на 3х2 Магнерот, после на 3х1. От 2 седмици съм отново на 3х2.

# 366
Болезнените контракции ли са проблем, или дори тези стягания, които не болят?

# 367
Болезнените контракции ли са проблем, или дори тези стягания, които не болят?
За болезнените със сигурност са проблем. При мен са безболезнени, но АГ каза, че не трябва да са чести, та и ако са безболезнени и често пак е проблем, защото могат да скъсят шийката и трябва да се следи.

# 368
A как установявате контракции, които не се усещат? При мен досега на преглед не са ми ги засичали/измервали.

# 369
Lex*, добре дошла при нас!
Както казаха момичетата, контракциите могат да скъсят шийката. Доколкото знам обаче, ако са Бракстън-Хикс контракции, те не водят до изменения в шийката.
И аз още съм си с болки и стягания. На ФМ лекарката каза, че шийката й изглежда добре, но не я е мерила с вагинален ехограф, погледна я само с коремен. АГ-то ми я мери.

Мисля, че и на мен не са ми засичали контракции на преглед. Не знам и моето дали са такива изобщо.

# 370
  • Варна
При мен (аз дори не знаех ,че имам контракции) нищо не усещах всичко си беше наред..докторката измери шийката тъй като се притесни ..и видя ,че е супер и каза ще ти изпиша магнезий ..важното е да няма болка .

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 10:14 от wesi.kostadinowa

# 371
Момичета.. :/ Много елементарен въпрос, но съм объркана ...как се разбира кое точно е контракция и кое нормален дискомфорт, болка от наместване, разтягане на корема ?

# 372
Момичета.. :/ Много елементарен въпрос, но съм объркана ...как се разбира кое точно е контракция и кое нормален дискомфорт, болка от наместване, разтягане на корема ?
При контракция коремът се стяга и втвърдява.

# 373
При мен след 16г.с. започнаха някакви контракции, които не усещах, но се виждаха на ехографа. Факт е и, че от тогава шийката от 4.5см сега е 3.4см, въпреки но-шпато и магнезия 3х2.. Това на снимката е самото скъсяване. Засега не предприемаме по-сериозни мерки, ама вардя дивана вкъщи по цял ден, вечер излизам за много малко и това ми е Rolling Eyes

# 374
И при мен АГ я мери всеки път с вагинален ехограф. Последния път беше 3,6 и каза,че е абсолютно ок и че също има значение по време на замерването дали пикочният мехур е празен или не.
DilyanaValian, казаха ти да лежиш ли с това замерване?

Общи условия

Активация на акаунт