Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 977
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
И аз съм с голям диоптър и астигматизъм, със сигурност ще съм секцио, няма две мнения.

Днес ми е втората фетална морфология, много ми е развълнувано, че ще видим мъника Simple Smile

# 346
Има ли някоя настояща или бъдеща мама, която има проблеми със зрението и трябва да посети лекар за проследяване на астигматизма? В коя седмица трябва да се иде?

Аз имам голям диоптер и астигматизъм
,но за 1ви път чувам че трябва да ходя да го проследяват. Какво да му проследяват? Знам само, че не мога да родя нормално и 100% ще е секцио.

Доколкото разбрах от АГ-то диоптерът не е толкова значим за задължително секцио, проблем е, ако имаш висок астегматизъм и голяма разлика между двете очи. И още - зрението по време на бременност се променя, както диопетер, така и астигматизма. Моят следящ лекар ми препоръча да отида (нося очила - късогледство + астигматизъм), но ми каза, че е хубаво да е след и преди конкретна седмица, но не си спомням кога точно... Ще питам, разбира се, просто ми беше интересно дали на някоя са й казали Simple Smile

# 347
С първата ми бременност много ми се влоши астигматизма. Сега бих отишла, но и аз не зная в коя седмица

# 348
А има ли някоя, която вече се задъхва?? До преди 3 дни всичко си беше наред… Сега два етажа не мога да изкача, 50 метра и съм чао. Чувството сякаш ми е подуто гърлото и някой ми е качил белия дроб там…. 🥲 А съм само 21 гс

# 349
В коя седмица ( месец ) мислите да започнете с пазаруването.. и тези от вас ,които са с рискова също? Вече нямам търпение а това пусто суеверие ме спира все още..или по скоро ме е страх все още..

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 16:23 от Ka.Ivanovaa

# 350
Здравейте.
Днес бяхме на фетална и всичко е наред. Бебето е 536гр.
Вчера не ме боля корема, но днес след прегледа отново започна. Едва се прибрах до вкъщи. Притеснявам се дали това е нормално.
Ние започнахме с пазаруването. Не сме суеверни. 😊

# 351
Аз не започвам само защото нямам никакво излишно място 😄 а и ще взема малко дрешки, та чакам по-есенните неща Simple Smile
Предния път май в 8я бях се вече запасила с всичко, но сега се радвам на лятото 🌞 Ако ще ви е по-спокойно, пазарувайте си да сте спокойни Simple Smile Не вярвам в такива суеверия, а и шопингът може да намали стреса 😄🫶

# 352
И аз не мисля да пазарувам още. Повечето мои приятелки и близки са с момичета и искат да дават запазените дрешки и принадлежности, ще се възползвам и каквото липсва на края ще го взимаме. Нямаме място в апартамента, това основно ме спира, но май аз и нямам много голямо желание за пазаруване. 😁

# 353
Ние нито с покупки, нито със стая сме започвали, под наем сме, което усложнява ситуацията, понеже и място нямаме. Живи и здрави, ще се местим след раждането.
ФМ мина супер, всичко е наред. Вече е 440 грама в 21+0. По термин си остава този, който написах в списъчето, върви си малко напред - по термина от УЗИ от първата ФМ. Момчето си показа всичко Grinning
Плацентата се е вдигнала още.

# 354
  • Хасково
Нашият преглед мина днес 22+2
Бебо е 573гр доста активен плацентата все още в единия край опира долу има си хематомче вижда се и разбойника точно там рита обърнал се е седалищно сега
Докторката и се струва че вижда нещо като втора плацента но не е сигурна не се вижда добре още та ще наблюдаваме
Вече се видя високо рискова прегледите ми ще са на две седмици
За заглавната страница термин остава 15,12 но ще е секцио и сме 100%момче
За пзаруването вече имаме количка и кошарка,започнахме с дрехите малко по малко нищо че имаме и три розавки комплекта ама….. суеверна съм но искам аз да ги избирам а не други да ги взимат вместо мен

# 355
  • Варна
Здравейте,днес след втората фетална ..всичко е супер ..но Аг забеляза ,че корема ми е много твърд,изписа ми магнезий и каза че не трябва да е толкова твърд и да имам контракции.аз не разбрах ,че ги имам..нито болки нищо...а ако ги имам така до 9тия месец ..може ли да стане проблем ? Disappointed

# 356
Веси, моят корем също е твърд доста често и особено след хранене (ако е малко повече) става огромен, подут и твърд. Но пък на никои от прегледите не са видели контракции, и все пак ще питам на моята втора ФМ, която ще е на 27 август. А някъде там съм и на Кардиолог за себе си.

Нищо не съм купувала, от една страна мъжът ми не иска и не му е приятно толкова рано да взимаме, от друга страна аз не съм наясно какво ще ми трябва. Първо ще поръчаме нови мебели за детската стая та братята да си имах функционална стая за двама в бъдеще, с много хубаво двуетажно легло в горска тема. Паралелно ще свалим сегашните гардероби от детската в мазето, там ще подредя бабешките неща по възраст и накрая ще преценя какво ми трябва. Исках да си взема гнездо, приятелка каза, че ще ми даде. За раница за бебеносене ще ида след раждането с бебето. По нататък второ столче за кола ще вземем за баткото и бебето ще вземе неговото, то почти не е ползвано.
Ще купувам основно шишета, биберон, хавлия и дрешките за изписването искам да са нови- искам светът да посрещне малкия човек в нещо новичко. И за първоро дете бях така, взех много дрешки от приятели, но за изписването си купихме. Накрая пак ходихме да купим,.че си го взехме у дома 2.500 кг и всичко му беше голямо.
Първото ми дете е и беше с големи стъпала, та тези ромпъри дето са цели долу а крачета никаква работа почти не ни вършиха, пък и за бебеносене не са подходящи, та може би няколко панталончета ще взема. И така.
Ние сме на море, баткото изобщо не е впечатлен и само мрънка, а мен много ме болят краката отгоре където ся костиците.

# 357
Здравейте,днес след втората фетална ..всичко е супер ..но Аг забеляза ,че корема ми е много твърд,изписа ми магнезий и каза че не трябва да е толкова твърд и да имам контракции.аз не разбрах ,че ги имам..нито болки нищо...а ако ги имам така до 9тия месец ..може ли да стане проблем ? Disappointed

Кантракциите са проблем в по-ранни месеци от 9ти. Даже магнезият се спира май след 34та седмица, за да може тялото да се подготвя Simple Smile

# 358
Ние тепърва ще правим основен ремонт на цялия апартамент...подове, стени, бани, кухни, нови мебели. Като нищо не съм купувала още. Ще пазарувам за бебка по-късно, а тя няма абсолютно нищо.  Имам да оправям и ученик... не знам как ще се оправя с всичко.

# 359
Здравейте, дами! Да се включа във вашата тема с момче и термин 31.12.
На последния преглед АГ-то ми каза, че с моя тесен таз, нямам шанс за нормално раждане, но аз си го очаквах. С контракции съм от повече от месец, от седмица пия магнерот и нещата са малко по-добре, но ми причинява лек дискомфорт на стомаха. Не зная всъщост тези контракции какви проблеми могат да ми докарат?
В понеделник съм на втората ФМ и нямам търпение да видя малкото човече ❤️

Общи условия

Активация на акаунт