Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 857
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря за полезната информация Blush
Относно драмата с количките, бях в подобна чуденка преди повече година горе долу, когато бях бременна с първото ми дете.

Относно дискутираните тук имам следните наблюдения:

Tutis e нелоша, но доста обемна и тромава. Отделно е и тежка и това след 7-8 месец оказва сериозно влияние. Ако човекът планира да купи лятна/лека, не е фактор, но ако това ще е единствената количка и ще се сваля ежедневно по стълби/етажи от сама жена, не си е работа.

Cybex Balios е горе долу като горната. С разликата, че според мен е в пъти по-качествена и след дори години ползване не мърда. Днес видях едно четиригодишно да се вози в нея без никакви проблеми. Аз също се дразнех на това, че всички бутат такива по парковете, но в последствие се убедих, че далеч не е случайно. Отделно, че и има богат избор от цветове.

Easywalker е също изключително качествена, но пак тежка количка. Отделно, че като се сгъна взима много място. За кола с не особено голям багажник според мен би било проблем.

Maxi Cosi е подобна на горните. Специално Plaza моделът е най-високата количка налична на пазара. За жена 160 см е пълен абсурт за мен, защото със сигурност няма да вижда пред количката (една приятелка). Но за наистина високи хора е отличен избор.

Bugaboo Dragonfly е жестока. Donkey е голяма, но подходяща за потенциално второ. С Bugaboo трудно да се сбърка според мен.

Това, което мога да кажа от личен опит, е човек да помисли добре колко и дали ще се наложи да я сваля/качва сам някъде. И по какъв терен ще се бута. Едно е в парк и мол, друго е по черни пътища и селски, неасфалтирани пътечета.
Друго много важно е дали има дори минимален шанс за второ - породени деца. Ако да - най-хубаво би било трансформираща се количка от рода на Gazelle, Vista V2 или Donkey 5.

С първото ми дете се спрях на Moon Rocca, която беше на много добра цена и с доста аксесоари в Дундьо. В последствие на 4-тия месец я разкарах, защото ми беше много тежко да я вдигам нон стоп.
Взех Cybex Melio, което ползвам и до днес и ако знаех, че съществува тогава, щях да го взема още тогава с един кош за новородено. Не излиза по-скъпо, но се отплаща в пъти.
Лятната седалка има опция за сваляне на тапицерията и оставане на мрежа само, сенникът е огромен. Тежи 6 кг само..

Та, разгледайте, отидете на живо да ги видите как се бутат и какви са материалите.

# 406
Jollie, Cybex Melio с тези марки гуми как се държи през зимата (в сняг например) или по разбити тротоари? Много я мислех и аз, само стабилността и “возията” ме притеснява 😞

# 407
Always_in_love
На мен ми се струваше доста паянтова в магазина и с доста потенциал за странично обръщане. За момента, да чукам на дърво, не съм имала такъв случай. Бутам доста често по разбити тротоари и павета, нямам никакви ядове. Доста рядко се случва да запъне някъде, но не съм сигурна, че нещо с по-големи колела би минало без проблем. Доста често вървя и по неасфалтирана улица с чакъл. Там също нямам драма. Цяла зима изкарах с нея, зор не съм видяла в сняг. С уточнението, че не съм се качвала на Витоша, примерно.
На мен ми е изключително удобно, че съм независима и мога да я вдигна сама когато ми се наложи ( 6кг количка и 9 и малко бебе =  16 кг, толкова са полските колички от рода на анекс без бебе и без цяла чанта с глупости). 

Та, както казах по-горе, въпрос на приоритети. Просто е хубаво човек да знае какво търси и да не гледа само външния вид и модата в момента/какво рекламират инфлуенсърите (които дали и колко ги ползват в ежедневието си е съвсем отделен въпрос).

# 408
Случайно попаднах на обява на момиче, което я продава в нашия квартал и се уговорихме да отидем да я видим. Много са запазени и двата коша и решихме на момента да я вземем.

А от къде взехте количката, понеже никъде не я открих освен по интернет 😁
За другия въпрос относно магнерота - аз от 2 месеца съм на магнерот 3х2. Мисля да си остана на тази доза докрая, имах много контракции от 3тия месец. След магнерота нещата се успокоиха и не смея на да намалям или да спирам магнерота. Допълнително пия още утрогестан 2х2 и Алеракт 2х1.
Ние за момента взехме само количка - Anex E type. Много я харесахме. Бях се спряла на сайбекс, но като видях анекс на живо повече ми хареса.
Тъкмо влязох в 21гс и мен взе да ме мъчи пак запек. На магнерот съм 3х2 и нямам никакви странични ефекти от него, за които чета. Гърба и кръста вече бая си ме наболяват, кг ме притесняват (+6/7 кг съм) и аз също имам болки. Заради тях бях една седмица на магнерот 3х2, но шпа 3х1 от 80мг и циклогест 2х1. Сега намалих дозите според аг би трябвало да съм добре, но отново усещам по-леки болки горе в ляво и магнерота мисля да го оставя 3х2 до следващия преглед след 10 дни.

# 409
Мами помощ!!!! Открих че имам глисти (то само това оставаше да ми се случи) доктора ми изписа Вермокс..има ли някоя мама която да е минала през този ад?? 😟😭😭

# 410
Здравей, аз може да се каже, че още минавам през това само че при мен на сина ми открихме. Аз си правих изследвания и уж отрицателни, та още не съм пила лекарство. Мъжът ми и детето пиха Зентел. Но не знам още дали сме ги преборили, защото пак ще трябва да го изследваме. Ужасявам се като чета колко са упорити. Пране гладене голямо падна :/ А другото много стресиращо нещо ако вече не си търсила е, че и двете основни лекарства не се внасят в България по някаква причина и страшно трудно се намират...
Не си сама успех и дано ги пребориш! А до колкото четох и по чуждестранни медицински препоръки, лекарството не се препоръчва за бременни, но пък ако с хигиенни мерки не се махат, се препоръчва (не знам дали правилно го казах, но всмисъл не се препоръчва, защото няма изследвания върху бременни, но все пак не е страшно да се използва).

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 13:46 от sisi11

# 411
milena_miladinova и аз съм така, въпреки конските дози Магнерот. Освен крак ми изстръпват лицето и лявата ръка. Подувани на някой нерв вероятно от бременността.

Това е количката, която ползвах с вторият ми син. Комбинирана. Бюджетна, мноооого удобна, маневрена и сладка. Ииии лекичка.
Ще си взема пак същата 😀😀

# 412
Аз си ходя с 2 изтърпнали пръста на дясната ръка, но поне вечер се пооправих след като почнах магнерона и б12.

ОХ относно глистите..пожелавам бързо отърваване. Звучи ужасно. Не ми се е случвало :/ как установихте? - изследване или се виждат? От животни ли се хващат Cry

# 413
Мами, някоя с гастрит? Какво може да се приема при болки в стомаха? Цял ден от болка не мога да хапна нищо, свивам се на дивана, че даже си и поревах на два пъти. Тази тъпа болка направо ме умори, отдавна не ме беше боляло така..

# 414
Момичета, в тези жеги може ли да се мажат крачетата с кремове тип dih lipogel при тежест и умора ? Или някакви подобни ?

# 415
Топла вода с мед на мен много ми помага. Не гореща вода, а топличка.
Мами, някоя с гастрит? Какво може да се приема при болки в стомаха? Цял ден от болка не мога да хапна нищо, свивам се на дивана, че даже си и поревах на два пъти. Тази тъпа болка направо ме умори, отдавна не ме беше боляло така..

# 416
Относно количките:
Направих и аз едно бързо проучване на място. Разгледах Easywalker, Bugaboo, Cybex и Anex.
Засега фаворит ми е Easywalker Harvey5. Маневрена, стабилна, добро окачване, материалите ми допаднаха. Cybex Balios също е супер, по-лека е, но пък повече друса на терен. Anex са хубави, но нещо не ме кефи кожения дизайн. Също и в магазина нямаше много място за тест, служителите не си даваха много зор.
Относно цените - гледам по немските сайтове, доста по-изгодни са и на места идват с аксесоари, а не както тук отдено да се заплащат.

# 417
Bu2020 може ли да споделиш някои немски сайтове за колички🙂

# 418
Момичета, в тези жеги може ли да се мажат крачетата с кремове тип dih lipogel при тежест и умора ? Или някакви подобни ?
Аз си взимам соли за крака от дм и ме облекчава

# 419
Bu2020 може ли да споделиш някои немски сайтове за колички🙂
Този гледах преди малко https://www.babymarkt.de/unterwegs/kinderwagen/

Общи условия

Активация на акаунт