Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 550
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Не знаех за бета блокера , аз също пия сутрин по половин Бизогама 5мг но не съм ми казали такова нещо . Обясниха ли ти защо ?
[/quote]

ELDB, Аз пия конкор 2.5мг, което е същото като бизогама - бизопролол, по принцип повечето бета блокери са категория C - могат да се прилагат по време на бременност, но има риск от ретардация на плода и то това ставало след 30-та седмица, но след консултация с феталната морфоложка в Марковс и с неонатолог според тях не е задължително това да се случи, но трябва по-често следене на плода и на кръвотока, не само веднъж на месец. Доколкото разбирам лекарството преминава плацентата и влияе на кръвообръщението на майката и плода, като го ограничава по някакъв начин.

Sweety, пия го, защото ковид ми остави за спомен сериозна аритмия и екстрасистоли, чувствам се доста по-добре с него.

# 571
Аз ви следя от октомв.тема и на мен ми изписаха Конкор 2,5. поради висок пулс. Вие затова ли го пиете, има ли ефект?
Преди години го пих (не бях брем.) и щях да припадна от ниско кръвно и го спрях.

# 572
Аз ви следя от октомв.тема и на мен ми изписаха Конкор 2,5. поради висок пулс. Вие затова ли го пиете, има ли ефект?
Преди години го пих (не бях брем.) и щях да припадна от ниско кръвно и го спрях.

Да, има ефект за високия пулс, сутрин докато не съм го изпила имам чувство, че ще пукна от блъскането на сърцето и леко смъква кръвното, на мен от 120/80 ми го прави 100/60, от което не се чувствам зле. Всеки различно го понася.

# 573
Не знаех за бета блокера , аз също пия сутрин по половин Бизогама 5мг но не съм ми казали такова нещо . Обясниха ли ти защо ?

ELDB, Аз пия конкор 2.5мг, което е същото като бизогама - бизопролол, по принцип повечето бета блокери са категория C - могат да се прилагат по време на бременност, но има риск от ретардация на плода и то това ставало след 30-та седмица, но след консултация с феталната морфоложка в Марковс и с неонатолог според тях не е задължително това да се случи, но трябва по-често следене на плода и на кръвотока, не само веднъж на месец. Доколкото разбирам лекарството преминава плацентата и влияе на кръвообръщението на майката и плода, като го ограничава по някакъв начин.

Sweety, пия го, защото ковид ми остави за спомен сериозна аритмия и екстрасистоли, чувствам се доста по-добре с него.
[/quote]
Много благодаря за отговора не го знаех и малко се притесних честно казано , но дано при нас да не се случи такова нещо 🙏🏻❤

# 574
Хора, изключително съм притеснена. Връщам се от преглед, с бебчето всичко е наред. Обаче шийката ми се е скъсила - от 44 мм на 27-28 мм. Даже първият път я измери 24 мм, та я мери няколко пъти. Явно това, което съм усещала, наистина са били контракции. Вдигна ми дозата на магнерота - ще съм на 3х2.
Другата седмица отново ме викат на преглед и май направо ще ми слагат песар. Някой да има опит?

# 575
Лягайте да лежите, без много движение, спорт, секс и т.н. Утрогестан не изписа ли?

# 576
Не ми е изписала Утрогестан.

# 577
Приятелка беше със скъсена шийка и и казаха само да лежи. Не зная колко мм и е била, но буквално само лежеше. Аз от нейният случай съм наплашена и много исках да ви я измерят на предишните прегледи.
Няма страшно. Лягай и почивай. 🍀
Сетих се, че гледах видео на една влогърка Ивана Александрова по темата. Тя обясняваше, че няма нищо страшно при поставяне на песара. Искаш ли да го потърся и да ти го изпратя?

# 578
Приятелка беше със скъсена шийка и и казаха само да лежи. Не зная колко мм и е била, но буквално само лежеше. Аз от нейният случай съм наплашена и много исках да ви я измерят на предишните прегледи.
Няма страшно. Лягай и почивай. 🍀
Сетих се, че гледах видео на една влогърка Ивана Александрова по темата. Тя обясняваше, че няма нищо страшно при поставяне на песара. Искаш ли да го потърся и да ти го изпратя?

Намерих сега видеото, благодаря ❤️

Иначе сега стриктно постелен режим, утре ми пуска болничен. Днес ми взе микробиология, да видим дали няма нещо там.

# 579
Относно изоставането  при мен започна в края на 8 месец. От гледна точка на днешните си опит и познания бих казала, пе е било прееклампсия. Започнах да вдигам кръвно в 8 месец, бях на допегид. Прееклампсията води до недостиг на кръв и хранителни вещества към бебето. Нищо не може да се направи.  Поне в тежката форма най добре е да се извади бебето. Но малък процент от жените стигат до там. Спокойно. За бета блокера не мога да кажа нищо, няма компетенциите.

Относно секциото няма значение къде и от кого е правено, защото тя не практикува вече. Аз минавам през нещата по леко, когато съм подготвена, за това гледах видео и видео дневници на жени, минали през такава операция и знаех горе долу какво да очаквам. Бях спокойна.

За гестационен диабет вече са казали.

Ле Стрейнжд, почивка, лежи повече. В краен случай мисля че се прави оперативна намеса. Забравих термина. Майка ми и с мен и със сестра ми е имала такова нещо.

Сега чета глюкозната революция. Вчера на феталната морфология ми казаха, че за цялата бременност е трябвало да кача 6 кг аь вече съм качила 9. Каза да ограничава максимално въглехидрати и да ям много протеини.

# 580
Това с килограмите според мен е много относително и не винаги има отношение към развитието на бебето. Не знам защо така плашат докторите, ако няма нещо притеснително или драстично като качване/сваляне. Някой да е научно доказал, че ако качиш не 6кг, а 15, значи нещо не е наред?

# 581
Това с килограмите според мен е много относително и не винаги има отношение към развитието на бебето. Не знам защо така плашат докторите, ако няма нещо притеснително или драстично като качване/сваляне. Някой да е научно доказал, че ако качиш не 6кг, а 15, значи нещо не е наред?
Е аз мисля, че св подразбира, че моят случай е малко по специфичен, иначе няма лекар, който да съветва при обикновени обстоятелства да се качат само 6 кг.

# 582
Дух, извинявай, не съм запозната с твоя случай, надявам се всичко да е наред Hands Pray Просто виждам, че доста се коментира тази тема и не винаги с резон.

# 583
Май малко на изуст говорят докторите, аз предната бременност започнах от 64 тази от 82, и двата пъти различни доктори ми казват макс 10 кила да кача. Малко така на око сякаш с тези килограми...

# 584
То и за нас е хубаво да не се отпускаме твърде много с хапването. Здрава мама-здраво бебе, но и стреса от постоянното теглене и вманиачаване не е ок. Аз съм 7-8кг+ вече в 23 г.с. АГ каза: Ок си. Въпреки, че за моя ръст и началните 62 кг по всякакви таблици и схеми за теглото на бременни съм вече над нормата. Май си е строго индивидуално и според човек, метаболизъм и т н. Чувам истории за 30-40 кг отгоре, което лично за мен е страшно много, но жените казват, че са си ги свалили след това. Обърканата ми бременна мисъл е - старая се колкото мога, пък каквото такова. Hands V

Общи условия

Активация на акаунт