Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 510
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Аз не се притеснявам от качените кг по време на бременност, а след това, по време на кърмене. От опита ми с предната бременност... След раждането бързо си върнах началните илограми, но после с безсънието, яденето по нощите на десертчета и цялостно неглижиране на какво ям, качих почти 20 кила :/

Сега съм +4 и се надявам, че с тоя темп ще съм до края, да не избухна много.

За дрехите не се бях замисляла, добре си карах с две шорти за бременни и няколко тениски. Имам едни дълги дънки за бременни и мисля с тениски пак, някоя жилетка отгоре. Не знам с якетата как ще е, ама разкопчани ще ги нося голяма работа. Поне не трябва да ходя на работа в студените месеци та из квартала и до лекари все ще се придвижва някак Grinning

# 616
Аз съм +7-8 в 23 г.с. като почнах от 47. В началото качих рязко, защото преди да разбера, че съм бременна, ми се случваше от бързане по задачи да пропускам ядене и метаболизмът ми беше много бавен. Притеснявам се да не кача много, но се старая да не мисля в тази посока.
С предната бременност качих 16, но го свалих бързо и след това се харесвах повече от преди това. Предполагам, че сега 10 години по-късно ще ми е малко по-тегаво свалянето, но щом ми е важно, ще го постигна.
Аз си поръчах малко блузки от Shein, имам няколко по-широки пуловера, които ще ползвам и краднах едно от якетата на мъжа ми за есента. С панталоните/дънките ме спаси една приятелка с две деца и ми прати нейните, след като ме чу в криза "Дебела съъъм, нищоооо не ми става".
Смятам да погледна и по някоя втора употреба за по-широко блузки, които са влязат в употреба. Не искам да давам много пари, за дрехи, които ще се носят малко, но имам нужда и от някакво разнообразие, за да не рине в земята самочувствието ми за външен вид.
Тези дни съм ужасно чувствителна за всичко и гледам да си повдигам духа с малко парцалки.

# 617
Аз вчвра аи гледах снимки 6-7 месеца след раждането ма сина ми съм била ок (качих 22кг), без кой знае какви усилия.
Съа сегашните ми знания ,мисля ,че ще се справя по-добре и по-бързо 😀 просто си качвам и това е. От нищото съм +9 Sad поне гърдите са ми много готини и големи хахахах
Иначе псоледните месежи ще ги карам с широки анцузи, имам един дънки,няколко дебели еластично рокли и това е. Грозни дрехи за мецани няма да купувам.

# 618
Възхищавам ви св, че сте успели да си свалите килограмите. Аз качих 30 и едва успях да сваля 10-13 и то с много глад. Сега чета книгата "инсулиновата революция" и се опитвам да следвам съветите й.

# 619
  • Пловдив
Бихте ли препоръчали нещо за запек? Кое е подходящо при бременност? Пробвах шоколадче, няма ефект.

# 620
Бихте ли препоръчали нещо за запек? Кое е подходящо при бременност? Пробвах шоколадче, няма ефект.

bu2020 ми препоръча мармалада Лаксатинил. Половин чаена лъжичка изядох преди да легна и на следващия ден ходих до тоалетна. Само да предупредя, че при мен подейства доста срязващо. Аз очаквах нещо подобно де, та избрах да хапна от мармалада в ден, в който си бях цял ден вкъщи. Та няколко пъти ме срязва и ходих, ама пък ми олекна.

# 621

bu2020 ми препоръча мармалада Лаксатинил. Половин чаена лъжичка изядох преди да легна и на следващия ден ходих до тоалетна. Само да предупредя, че при мен подейства доста срязващо. Аз очаквах нещо подобно де, та избрах да хапна от мармалада в ден, в който си бях цял ден вкъщи. Та няколко пъти ме срязва и ходих, ама пък ми олекна.

Да попитам този мармалад хубав ли е на вкус, понеже от всичко ми става лошо, напр. бяха ми изписали сироп Лактулоза ,но и една глътка не мога да изпия от него..

# 622
Не е лош. Има няколко вкуса - портокал, череша, кайсия и слива. От където си го взех беше останал само портокал. На вкус си е точно като мармалад. Няма вкус на лекарство. Аз все пак пия вода след като го хапна, но аз по принцип не обичам портокал.

# 623
Да добавя, освен сиропчетата Лактулоза и Дуфалак, аз съм ползвала мини клизмички Мелилакс. Те са за бебета, мисля само мед съдържат и действат моментално.

# 624
Ох, вие сте щастливки. Аз трябва да хапвам по лъжичка 2 поредни вечери, че да подейства. Grinning

# 625
Тези дни правя комбинация, от която успявам да ходя - вечерта пия Фрутилакс, сутрин на гладно 2 кивита и после топло кафе (ако не пиете кафе, заменете го с топла вода, пак работи).

Излезе ми микробиологията. Чиста е, няма бактерии или гъбички, явно скъсяването не е от това. Пише, че има редуцирани лактобацили, за което ще питам дали да правя нещо. Иии чакам сряда за преглед, да видим какво ще правим, дали шийката се е задържала.

# 626
Някой пие ли протеин заради нисък белтък в кръвта и ако да - какъв?

# 627
Аз не пия, амбицирах се да ям по здравословно и с повече протеини, но мои приятелки ми препоръчаха този, той е специално за бременни https://aptekanove.bg/pregnako-prenatal-protein-za-bremenni-s-na … C3txoCLa4QAvD_BwE

Аз от вчера не го усещам да рита и ми е малко спек. Детето каза нещо, което ме сдуха и сега ми е замислено

# 628

Прегнако е протеин за бременни.
Аз продавам един с вкус на шоколад, някой ако иска да пише.

Иначе повече месо, яйца, извара хапвайте.

# 629
Аз разбрах, че този Прегнако бил много неприятен и затова се чудех дали няма друг вариант иначе с храна явно няма да стане откакто съм бременна месо и яйца почти не мога да погледна.

Общи условия

Активация на акаунт