Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 409
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
  • Хасково
Здравейте аз днес оравих ОГТТ и честито развивам гестационен диабет, следва консултация с ендокринолог
Има ли и други мами като мен или вече минали през това,какво следва и прегледа при ендокринолог как протича

# 646
Може ли да споделиш стойностите си? На мен ми предстои да посетя моята лекарка.

Иначе обикновено, ако не е сериозна и тежка форма, се минава само с хранителен режим, чиято цел е да регулира кръвната захар и от там скоковете на инсулина. Ако нямаш познания в областта на храненето и кръвната захар ти препоръчвам много горещо книгата "глюкозната революция ", тя обобщава и привежда в много достъпен вид научните изследвания относно кръвната захар и инсулина. Това, което в общи линии се казва, е че може да ядеш каквото искаш, но в правилната последователност 1) фибри, за да забавиш кръвната захар и скокът на инсулина Фибрите са единствените въглехидрати, които нашето тяло не разгражда, те си влизат и излизат, но на излизане помитат и други неща от тялото.
Фибрите са зеленчуци, в които няма нишесте, като нахут, грах, броколи, аспержи, карфиол и така нататък.
Следват мазнини и протеини (яйца, сирене, извара, месо, морски дарове, кисело мляко, скир, котидж) и ако все още ти се иска да хапнеш ориз или картофи, плод или нещо сладко следва да го изядеш на края на храненето. Така няма резки скокове на инсулина, защото тялото вече е приело фибри, мазнини и протеини. Ако изядеш една бисквитка или парче торта след хранене, тояа ще.има много по малък негативен ефект върху инсулина от колкото, ако я изядеш както междинно хранене.

Иначе обичайните съвети за инсулинова резистентност и гестационен диабет са ограничаване на сладките плодове, нишестените храни, като макарони, ориз, спагети, картофи, царевица, хляб. Наблягане на повече протеини и като цяло движение. Движението спомага за намаляването на инсулина и подобрява инсулиновата чувствителност на клетките.

Свиква се, а и в днешно време има алтернатива на всичко. Преди малко изпекох хляб от червена леща, който ако не знаех, че е от червена леща, нямаше да го усетя като вкус и аромат

# 647
  • Хасково
Може ли да споделиш стойностите си? На мен ми предстои да посетя моята лекарка.

Иначе обикновено, ако не е сериозна и тежка форма, се минава само с хранителен режим, чиято цел е да регулира кръвната захар и от там скоковете на инсулина. Ако нямаш познания в областта на храненето и кръвната захар ти препоръчвам много горещо книгата "глюкозната революция ", тя обобщава и привежда в много достъпен вид научните изследвания относно кръвната захар и инсулина. Това, което в общи линии се казва, е че може да ядеш каквото искаш, но в правилната последователност 1) фибри, за да забавиш кръвната захар и скокът на инсулина Фибрите са единствените въглехидрати, които нашето тяло не разгражда, те си влизат и излизат, но на излизане помитат и други неща от тялото.
Фибрите са зеленчуци, в които няма нишесте, като нахут, грах, броколи, аспержи, карфиол и така нататък.
Следват мазнини и протеини (яйца, сирене, извара, месо, морски дарове, кисело мляко, скир, котидж) и ако все още ти се иска да хапнеш ориз или картофи, плод или нещо сладко следва да го изядеш на края на храненето. Така няма резки скокове на инсулина, защото тялото вече е приело фибри, мазнини и протеини. Ако изядеш една бисквитка или парче торта след хранене, тояа ще.има много по малък негативен ефект върху инсулина от колкото, ако я изядеш както междинно хранене.

Иначе обичайните съвети за инсулинова резистентност и гестационен диабет са ограничаване на сладките плодове, нишестените храни, като макарони, ориз, спагети, картофи, царевица, хляб. Наблягане на повече протеини и като цяло движение. Движението спомага за намаляването на инсулина и подобрява инсулиновата чувствителност на клетките.

Свиква се, а и в днешно време има алтернатива на всичко. Преди малко изпекох хляб от червена леща, който ако не знаех, че е от червена леща, нямаше да го усетя като вкус и аромат

# 648
Височка ти е на 60 тата особено. Но с тези стойности мисля, че само с режим ще можеш да си помогнеш

# 649
Аз също правих теста вчера, ето ми ги резултатите, завишени и при мен.
Скрит текст:
Утре имам час при АГ-то и ще видим какво ще каже. Иначе опитвам да спазвам режим от 3 седмици насам, заради завишени околоплодни води и съмнения за гестационен диабет, т.е сигурно преди това стойностите са били по-зле.

# 650
Това са моите момичета, захарта е окей мисля, но инсулина е висок.

# 651
До колкото знам инсулина по време на бременност не е обективен показател. Но лекар ще каже.

# 652
Не знам това признак на гестационен диабет ли е, или си е от бременността, все още не съм направила обременяването, но откакто съм бременна огладнея ли направо ми става лошо, едно такова разсеяно, дезориентирано, първите месеци беше съчетано и с гадене и затова гледам често често да ям нещо. В момента в който хапна всичко изчезва. Само аз ли съм така?

# 653
Не знам това признак на гестационен диабет ли е, или си е от бременността, все още не съм направила обременяването, но откакто съм бременна огладнея ли направо ми става лошо, едно такова разсеяно, дезориентирано, първите месеци беше съчетано и с гадене и затова гледам често често да ям нещо. В момента в който хапна всичко изчезва. Само аз ли съм така?
И аз бях точно така първите 3 месеца. Беше изчезнало като симптом, но тоя дни пак се появи заедно със зверска умора. В събота ще си правя кръвните изследвания + желязо, за да видя дали умората не е от там, че по принцип съм анемична.

# 654
Момичета малко съм притеснена но реших първо към вас да се обърна .. та така ат два дни ми е много изморено направо едвам седя сеедно съм в безтегловност , мерих кръвно 100/60 абсолютно нормално за мен , миналата седмица беше много интензивна от съм събития и доста се натоварих физически и психически а и не спя много , много последните месеци … и децата и те са много кисели абе лудница е но ме притеснява тази умора има ли някоя от вас , която е така ? 27г.с съм вече 🫶🏻
Аз до скоро бях така,не можей да стана от леглото ,нямах сила,не ми е било лошо ило да съм била болна,но отизвестно време пия желязо и нз дали от него имам промяна или защото вече не са такива горещини.

# 655
Добре са ви резултатите. Просто спазвайте диета с малко ВГХ.
Инсулин не се гледа при бременни.

# 656

Не, и аз съм така все още на моменти, особено в по-топлите дни. Много рядко изпитвам глад и просто не усещам как изведнъж ми става лошо, гади ми се, вие ми се свят. Корема ми много се подува от газове, болки и т н, от там не ми се хапва въобще, тежко ми е постоянно и понякога ям защото ми е станало зле.

# 657
Аз съм така само сутринта, ако до обяд не хапна нещо ми става зле. После не.

# 658
Момичета възможно ли е предозирането с магнерот 500мг.? АГ ми увеличи приема на 4х2 а до сега бях на 3х2 и се замислих..

# 659

Не, и аз съм така все още на моменти, особено в по-топлите дни. Много рядко изпитвам глад и просто не усещам как изведнъж ми става лошо, гади ми се, вие ми се свят. Корема ми много се подува от газове, болки и т н, от там не ми се хапва въобще, тежко ми е постоянно и понякога ям защото ми е станало зле.

Здравейте,
Аз съм от ноемврийската група, но ви следя от самото начало, защото термина ми е 28.11. вече съм 28+1.

Ох колко се зарадвах, че има и други като мен. През цялата бременност досега не съм изпитала чувство като глад. И всеки ден се събужда и лягам с оригвания и продължават през целия ден, не зависи от храната. Коремът ми е подут винаги, усещам тежест, не мога да спя, не мога да си намеря удобна позиция, доста дискомфортно. Но оригванията просто ме съсипват. Каквото и да ям след 3-4 часа, когато уж храната е отминала, имам киселини. На седмица по един пакет сода изяждам 😃 Единствено вчера си позволих да не ям цял ден и да, към 17 часа вече ми беше нервно придружено с оригвания. Май на високия прогестерон се дължаха. От време на време и ми се повдига, караме да повръщам от тежест в стомаха.

Започнах 57 кг, сега съм 65, напълняла съм само в корема, нито лице, нито ръце, нищо друго. Разбира се ми се е разширил таза, но баджаците са ми супер. Вече съм и хоум офис, не издържам часове на стол, уморявам се, абе нормалните неща.

Пожелавам на всички да ни минава леко последния триместър! 😊

Общи условия

Активация на акаунт