◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 118 780
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 3 540
Гери, благодаря за линковете към спортни теми тук!💪
Втората за тениса и последната обща тема за спорт определено ме заинтригуваха - да благодарим на Дяволо (как намираш време, човек🙈 ) за отдадеността🙌💪

Иначе по повод на поднесеното от мен, хапливо списание за Дария : не е артистична, не е приветлива, не е феърплей спрямо никой друг около себе си освен сънародничката си, не е безгрешна и е неестетично слаба, което тотално й пречи на естетичния вид, няма грация, финес, изящество, държа се надменно, противно.
Затова я нарекох кощрамба. Нашите момичета пък не са длъжни да я търпят, нито пък уважаемите зрители.
Можеше да е humble, нали?! Тоест земна и уважителна към колежките и труда им. Но не, тя е поза, стиснати зъби и ходещ пергел.
Цялостната й личност като физика и излъчване ме отблъсква, не е само до сантиметри.
Казаната дума е хвърлен камък.
Не се и опитвам да си го прибера обратно.
Дано ме разбрахте.
Нашата Боряна е класа. Дори и с контузия, никого не подмина, никого не подритна с пренебрежение. Класа. Да ни е честита, прекрасната шампионка!

За Ел Ей олимпиадата, ще видим.
Не се вълнувам от Щатите нито като история, нито като култура.
Очаквам всичко от тях.
Ще говорим като дойде момента.

# 3 541
Да сме живи и здрави да коментираме отново през 2028. Дано се спрат с тези войни, че се увлякоха нещо. Аз харесвам LA - излъчването. Много ме изкефиха Снууп Дог и Др Дре. Със сигурност ще ни покажат добра олимпиада американците.
Да си пожелаем и медали през 2026 в Италия.

# 3 542
Последният ни медал от зимна олимпиада е бил през 2006.

# 3 543
Леле, това говори много зле за нашият зимен спорт.

# 3 544
  • София
Един скрийншот за Божидар. Страхотно момче.

# 3 545
  • Северозападна България
България е една от държавите, даващи най-големи парични премии за спечелени медали от Олимпиадата
Ето какви ще са премиите за медалистите:
Шампионът в категория до 87 кг на класическия стил в борбата Семен Новиков ще вземе 250 000 лева за златното си отличие,
Магомед Рамазанов и Карлос.
200 000 лева за сребро
"Бронзовите" Хавиер Ибаниес (бокс), Божидар Андреев (вдигане на тежести), Кимия Ализаде (таекуондо) ще бъдат премирани със 150 000 лева. Браво!
Страни като САЩ (37 500 долара за злато), Испания (50 000 евро за злато), Франция (80 000 евро за злато) дават далеч по-малка държавна премия от нашата страна за свой олимпийски шампион!

# 3 546
  • Berlin
9 часа е разликата с ЛА, поносимо ми се струва за ранните и късните сесии.

# 3 547
  • MJF
Нашата Евгения Раданова ми идва на прима виста за пример на български атлет участвал на зимна и лятна О. Вярно че в колоезденето няма медал, но пък в шорт трека цели 3.

Аз ще приключа с О 2024 идния уикенд, щото тогава ще имам време да видя индивидуланото скачане във вода -4-те старта и 2 волеймача , които съм си записала. Но аз съм си виден бавен и запис зрител и никакво спойлване на гледането не ми пречи Smiley. Тъй като съм зрител гледаш спорт за самия спорт, ни за медали, ни за знамена , ни за ...

А иначе в спортната част на форума тук отдавна има обща спортна тема , благодарение на нашия домакин Diavolo.

# 3 548
Аз по едно време се чудех дали да не направя отделна тема за ХГ, но в общата пишем 2-3 човека и се отказах.

# 3 549
Благодаря за всички коментари в темата, четох с удоволствие всички мнения. Хареса ми Олимпиадата. За всеки ден си записвах на лист часовете на състезанията, които ме вълнуват и дори и навън гледах онлайн без проблем, днес за първи път излизам без лист. Последните три дни с българско участие бяха изпълнени с много емоции и успехи.
Освен за ХГ, много ме е яд и за Хавиер, който за мнозина беше финалист. Дали не го порязаха заради хикса, който Светлана показа ... На полуфинала турската състезателка също е показала хикс.

На закриването много се зарадвах на моята любима Алисън Филикс. Липсваха ми Индила и Слиман, искаше ми се да участват и те.
Най ми харесаха нашата делегация и американската част, Том Круз прави най-добрите екшън сцени през последните 20 години. Много ми харесаха добавените три кръга към Холивудския надпис и включването на Майкъл Джонсън. Бях му фен преди години. RHCP са една от любимите ми групи, а песента на Снуп Дог и Доктор Дре The Next Episode е чудесен преход към LA 2028.

Ето каква интересна информация ми попадна във ФБ тези дни. Мондо и Ша'Кари са родени в Луизиана с няколко месеца разлика и са завършили тамошния Louisiana State University. Пристигнали са в университета в един и същ ден и са отговаряли на icebreaker въпроси.
Скрит текст:
Трикратната олимпийска шампионка Габи Томас е завършила Харвард със специалност невробиология. Миналата година е завършила и магистратура по епидемиология в Тексас. В свободното си време е доброволец за здравно неосигурени. Първите ѝ спомени от леката атлетика са стартовете на Алисън Филикс, които е гледала в къщата на баба си.
Скрит текст:
Олимпийската шампионка в скока на дължина Тара Дейвис-Уудхол е омъжена за параолимпиец.
Скрит текст:
Джокович си заслужи липсващата част от пъзела.
Според Енцо Ферари никой не си спомня кой е заел второто място, но в случая с придобилия известност турски състезател общо взето само сърбите знаят, че златният медал е техен. Все пак е хубаво да се знае, че участието е в тандем с жена.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 23:30 от Ralik1

# 3 550
  • MJF
Преди забравих , че днес чух че в селце в област Ломбардия - Италия  са с цели три златни олимедалисти на тази О. Ако не бъркам двама в тежката атлетика и за третия чух добре,  че е капитана на женския волейболен отбор. Кмета се  шегува, че по медали селцето е много напред  пред редица държави. Smile

# 3 551
По повод на облаги и премии за олимпийски медалисти, прочетох, че една определена, латиноамериканска държава, раздала на медалистите си огромни парични премии, от конфискувани пари от заловен техен, наркотрафикант🙈😆
Азиатските държави пък опрощавали военна служба за медал и даже давали право за безплатни билети за метро доживот (Хонг Конг)!
Дочух обаче, че Швеция, в която май отдавна е установен действащ социализъм💪, нямало никаква премия за медалисти и Дюплантис си подобрява собствените рекорди за едната чест!🙈
Хванах в мрежата снимка на Снууп Дог със сина си и баща си - все едно един човек в три различни възрасти!🙏
Видях и снимка на златните медалисти в баскетбола (мъже), насядали небрежно на едни стълби в залата Берси с небрежно разположени доста бутилки шампанско между тях.
В предаването снощи пуснаха 30 минути подбрани кадри от френските медали + филм за Леон. Иначе нищо не разнищиха, просто се поздравяваха за успешната олимпиада.
Теди Ринър пратил отворено писмо до японския жудока когото би няколко пъти, с много спортменски мисли за представянето му, качествата му, честта да се бори срещу него и удряйки му среща след 4г.
Развълнуваният японец отвърна много спортменски “На теб мерси, Теди Ринър! Чест беше за мен да се изправя срещу една жива легенда! Моля приеми предизвикателството ми за 2028 в Ел Ей”
Историята е, че той загуби няколко пъти от Теди за няколко дни, прие го тежко и заяви, че след подобен срам нямало май да може да стъпи в Япония. Тогава Теди го поощри и се разбраха за реванш.

# 3 552
  • Berlin
В Инстаграм ми попадна клип как мъжът на Тара Дейвис я подкрепя по време на състезанието й, накрая и той се разплака, “you are the Olympic champion, baby!”. Не знаех, че и той е спортист (параолимпиец е), докато го гледах, след това прочетох и разбрах откъде идват тези огромни емоции.
А за турчинът, да, 2ро място, в смесен тандем, а персонално май е бил 13ти. Тези световно известно кадри са от финала на смесеното състезание, т.е. не е, както се тиражираше като текст към снимката - отишъл и с ръка в джоба спечели сребро.

# 3 553
  • София
За световен рекорд има премия от Световната атлетика, не само от държавата. Така че Мондо не го мислете... Simple Smile
Мъжът на Тара бяга с две протези на краката.

# 3 554
  • Berlin
E, той за това с по 1см си го подновява.😂

Общи условия

Активация на акаунт