◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 118 571
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 15

Другото.....ако случайно някой има някакъв проблясък и толкова. В бягането никакъв шанс българка да се вреди. Дори в златните времена на Тереза Маринова тя завършваше 8, и бе единствената бяла жена в осмицата.

Тереза Маринова има олимпийско злато. Както и друго злато. Допускам, че и други неточности има в мнението ти.

Надеждата ми е в момичетата от художествената гимнастика. Разбира се, ще се стискам палци и ще се радвам за всеки български спортист.

# 16
Хайде и аз тук! Благодарности на Дяволо за прекрасната тема!
Ще гледам всичко, което мога, но с най-голямо нетърпение очаквам турнира по художествена гимнастика.
Според мен въобще не са толкова сигурни медалите ни в художествената гимнастика. Форматът е убийствено тежък - в три поредни дни състезателките, които са все още деца, трябва да са във върхова форма за подуим тренировките, за квалификациите и за многобоя. Съчетанията по този правилник са наблъскани с трудност и всяко едно трепване - залитане, неточност с уреда или грешна траектория, може да доведе до незачитането на цял елемент.

Аз самата не зная какво да очаквам. Няма да съм изненадана нито ако вземем титлата, нито ако останем извън подиума. Момичетата ни са извънземно добри и имат силите да се преборят за злато, но да не забравяме, че това е един от най-субективните и корумпирани спортове и не се знае каква е предварителната договорка. Не случайно в Токио се разнесе заканата за изваждането му от олимпийските спортове. Една Варфоломеев, например, взема космически оценки дори и при груби грешки. Рафаели и Атаманов също са опасни, Икромова, Таниева, че дори Колосов и Онофричук могат да се намесят в борбата за медалите. При ансамблите цял сезон Израел получава много високи оценки, Китай, Италия, Испания, Бразилия също ще са сериозна конкуренция. Надявам се само нашите да излязат на килима спокойни и уверени и да си изиграят всичко както е заложено - тогава няма кой копче да им каже.

Хайде да не си говорим, че нямало кой да бие рускините, защото това не е съвсем така. На миналата олимпиада ансамбълът ни беше толкова категоричен, че никой не успя да им отнеме титлата. В Токио им нашляпахме четирибуквията на братушките като стой, та гледай. По-хубаво щеше да е и те да са тук - така и победата би била по-сладка. Безкрайно много съжалявам, че няма да видим Алина Харнаско. Прекрасна е, а обръчът и този сезон е едно от най-хубавите съчетания за годината.

Да си пожелаем хубави две седмици с много положителни емоции!
Успех на всичките ни спортисти!

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 15:14 от Дидичка

# 17
Дяволо, от тенисистките знаеш ли кои от топа ще участват в тези игри? Вики Томова дали няма да успее да закачи нещо? Или съм твърде наивна? Laughing

# 18
Там са звездите в женския тенис.
Томова въобще никога няма да ми дойде на акъл да закачи нещо.... някъде. Макар че е в добра форма предвид възможностите й и кариерата й като цяло.

# 19
Включвам се в темата с огромно удоволствие, защото обичам спорта във всичките му форми! Благодаря за подробната информация на Дяволо! Ще опитам да следя всичко, но особен интерес имам към леката атлетика, плуването, гимнастическите турнири.
Нямам очаквания за нашите спортисти, не храня огромни надежди, пък дано ме опровергаят.
И ако има игри за познаване на медалисти, на линия съм😉, но отсега твърдя, че USA няма да са еднолично първи в класирането по медали.

# 20
една секунда да те води някой, реално е една обиколка разлика. Той басейна може и 30 метров да е, над 1 секунда е фундаментална разлика при плуването, където хилядни  и десетохилядни определят кой да е шампиона

Каква обиколка, на какво???  Една секунда в плуването е равна на около 1,7 метра. Не виждам каква обиколка е това. Може би една човешка дължина?

# 21
  • София
Така, по реда на нещата. 🙂

Добавил съм синхронното плуване в анкетата и за да няма тотални размествания съм го сложил вместо, 'Ще гледам всичко' (т.е. моя милост щеше да гласува там).
Редактирал съм знаменосците ни, извинявам се за грешката, благодаря за бързия сигнал. Между другото, има промяна в последния момент, отразил съм я.

Шоши,
Защо така? Ее, жалко, знаеш много ценя твоие коментари. 😯

Мила Атова,
за Вики Томова ще е успех да мине 1 кръг... 😉
Конкуренцията в тениса ще е убийствена.
Апропо, сър Анди Мъри ще се сбогува с този спорт именно на олимпиадата.
Аз лично очаквам с огромен интерес двойката, Рафаел Надал/Карлос Алкарас.
Форматът в тениса ще е 2 от 3 с тайбрек до 7 точки при две разлика в третия сет.
Само на двойките ще има шампионски тайбрек (до 10 точки при две разлика) в третия решителен сет.

За родното участие,
Аз очаквам 2 златни медала и това е програмата минимум. Всичко останало ще е плюс. Имаме още шансове в бокса и борбата.
Визирам Карлос Насар в щангите (това си е направо задължително злато) и на златните ни момичета в ансамбъла. 😊

# 22
Благодарности за Дяволо за усилието и времето, което е отделил да направи тази хубава тема. Simple Smile

Много харесвам талисманчето на игрите "червената, революционна, френска шапка". Много идейно! Супер, че не е традиционното животинче, а шапка. Какво по-френско от това!?
А какво да кажем за идеята в медала да има по 18 гр. метал от Айфеловата кула?!
Бедна ми е фантазията колко помпозна, пъстра и пищна ще е церемонията на откриването. Ами могат си го франсетата, ще ударят в земята всички досегашни домакини. Столицата на модата, изкуството и любовта няма как да се посрами.
Приятно гледане на всички и наред с удоволствието от любимите спортове дано имаме и повод за национална гордост с нашите спортисти.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 16:36 от sineva 1

# 23
Много благодаря за темата, Diavolo!
Ще следя всичко, което мога. С най-голям интерес винаги гледам стрелба с лък Dart, плуване Swimmer, спортна гимнастика, тенис Tennis, лека атлетика Shoe, както и участията на нашите спортисти.
Бокс, борба, вдигане на тежести и джудо гледам само с наше участие.
Баскетбол Basketball и волейбол главно следя при елиминационните мачове и някои по-интересни мачове в груповата фаза.
За разлика от СП, ЕП и другите турнири, за съжаление на ОИ при художествената гимнастика се раздават два комплекта медали - многобой индивидуално и многобой при ансамблите. Не е логично, а в същото време при спортната гимнастика се присъждат медали за всеки уред.
Ще са ми интересни и стартовете по брейк на 09 и 10 август. Не съм запозната кои са водещите нации по брейк в момента, като студентка гледах брейк на живо в общежитието почти всяка вечер и ми е мил спомен отпреди 20 години.
Първата Олимпиада, от която имам спомени, е Атланта ‘96. Тогава не спах цяла нощ, за да гледам директно леката атлетика и спортната гимнастика. Сега при осмите ми летни ОИ също се надявам на много положителни емоции. Интересно ми е как ще направят откриването на открито и какво са измислили за запалването на огъня. Състезанията ще гледам онлайн и по БНТ.

# 24

Другото.....ако случайно някой има някакъв проблясък и толкова. В бягането никакъв шанс българка да се вреди. Дори в златните времена на Тереза Маринова тя завършваше 8, и бе единствената бяла жена в осмицата.

Тереза Маринова има олимпийско злато. Както и друго злато. Допускам, че и други неточности има в мнението ти.

Надеждата ми е в момичетата от художествената гимнастика. Разбира се, ще се стискам палци и ще се радвам за всеки български спортист.
Да, объркал съм се с Ивет Лалова, най-бързата бяла жена. Което не променя факта, че в бягането нямаме шанс. Тав отсега можем да кажем, че местата са "западени" за чернилките

---
Нещо любопитно от последните минути
Трикратната олимпийска шампионка Шарлът Дьожарден бе извадена в последния момент от отбора на Великобритания по конен спорт, след като видео я уличи, че използва насилие в тренировките на коня си. Клипът бе публикуван от британския "Телеграф" и спортистката, която има още 6 медала от олимпийски игри, веднага бе извадена от отбора и няма да участва на игрите.

https://www.telegraph.co.uk/olympics/2024/07/24/video-charlotte- … -morning-britain/

Освен това Международната федерация по конен спорт й наложи и 6-месечно условно наказание, докато вземе окончателно решение след края на Олимпиадата.

Видеото показва тренировка на Дьожарден с коня, по време на която състезателката е заснета до бичува силно 24 пъти животното в опита си да го научи на една от техниките на бавен тръс - пиаф (piaffe). "Срамувам се, преценката ми бе грешна", призна Дьожарден в официално изявление. Скандалът идва в разгара на дискусия за бъдещето на конния спорт като олимпийска дисциплина, против която се обявиха редица международни организации за защита на животните.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 16:45 от Лорд Сняг

# 25
  • София
Пф, а аз да си се оплача как за малко да няма тема... 😫😪
Още в неделя срещу понеделник през нощта бе готова темата, общо взето седнах и на един дъх я направих, като наваксах с яко подкасти, защото ми отне много часове работа. Бях каталясал и ми се спеше и тъй като си мислех други неща направих уникална глупост. Мислел съм си явно, че съм си копирал прогреса и съм сейвнал (аз като правя тема, така процедирам, понякога на части го правя и после само надграждам) и си продължавам и по едно време неусетно съм заспал на стола пред компа. Събуждам се по някое време по ранни петли и какво да видя, изтекла сесия, затворена страница, не стана и с 'бак' бутона, не знам как така и защо, за първи път ми се случва да нямам нищичко запазено. А темата бе готова на 95% грубо. Леле хора, полудях. Целия понеделник бях като болен. И цял вторник мислех дали да започвам отново, но всичко мина и замина, успокоих се и я направих отново.
Та да, когато пишете нещо, винаги си копирайте инфото, защото то може и тока да спре, всичко става. То аз си го правя де, амаа те на, беля! 😃😱

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 17:15 от Diavolo

# 26
  • Другата България
Първо, благодаря на Дяволо за страхотната тема, много труд е това, много синтезирана информация, браво!
Второ, ще гледам каквото и когато мога, но приоритет ми е леката атлетика, спортната гимнастика и художествената гимнастика. Надявам се на медали именно там.
И трето, относно най-много медали залагам на САЩ или Китай. Поне досега хегемонията им беше ненарушена, да видим.

# 27
  • София
Между другото една чудесна новина и браво на екипа на MAX.
Всички абонати на MAX (бившето HBO Max) независимо към кой доставчик на услуги са, ще могат да гледат абсолютно безплатно цялата олимпиада. Всички спортове пряко или на запис. Това е решение е взето вчера разбрах и в момента текат даже състезания по ръгби 7, а довечера ще има и футбол.
По МАКС можете да гледате всички спортове и всички състезания, т.е стрийм отвсякъде. Квалификации и състезания, от-до. Т.е. вие ще можете да си избирате какво да гледате, а не каквото ви спуснат от БНТ или Евроспорт. Разбира се може да се гледат и Евроспорт 1 и Евроспорт 2 с някои от най-добрите ни спортни коментатори.

# 28
  • София
Благодаря за темата, ще я следя с интерес.
Смятам да гледам колкото може повече състезания, няколко дни ще пропусна заради работа, но през повечето време съм си вкъщи и ще мога да следя.

Току-що завърши мача Мароко - Аржентина 2:2, страхотна драма, аржентинците успяха да изравнят в 15 минута на добавеното време Bowtie (мароканците бавеха играта безобразно и си получиха заслуженото).

# 29
Гледах края на мача Аржентина-Мароко.
Продължение 15 минути!!!!Баси! Rolling Eyes

Трудно избрах кои спортове да маркирам, че гледам почти всичко. Но първи в списъка ми са - ЛА, плуване, тенис, колоездене на шосе, триатлон(това от скоро, но много ме барна), спортна гимнастика, волейбол, баскетбол, плюс бг участие независимо от спорта.

Общи условия

Активация на акаунт