Отговори
Здравейте,
Иска ми се изцяло да сменя сферата в която се развивам.
Живея в средно голям град и не виждам вариант за развитие.

В последно време имам идеята да направя СУПАТЕРИЯ - малко местенце на което да се предлагат 5-7 варианта за супа, за вкъщи. В града в който живея има страшно много деца и обикновено по обед хапват дюнери и пици.
Няма място на което да се хапне добра супа от деца и възрастни, може в съчетание с хубав хляб, или след време още няколко домашни гозби.
Проблемът е, че нямам финансите за това начинание.
Желание имам, хъс за работа също, но има ли някакъв фонд, програма или начин да бъда подпомогната в това си начинание?
Благодаря на включилите се, предварително!
Всеки опит би бил полезен!

# 1
  • на село
Добре, че си разяснила за какво става въпрос, че тази дума, не знаех, че я има в бг език- СУПАТЕРИЯ Simple Smile
Трябва ти бизнесплан за кандидатсване по програма и виж какви програми има във вашия регион.
При нас има за развитие на селските региони, макар, че сме малък град. Кандидатурите се разглеждат и парите се отпускат от МИГ.
Обаче е голяма бюрокрация, то общо взето всичко по европроекти е така.
Може да пробваш инвестиционен кредит от банка, или бизнес кредит.
Макар, че парите от банката искат връщане Grinning

# 2
Отиди в Областният информационен център на вашият град. Там трябва да ви предоставят актуална информация за европейски програми и други регионални дейности.

Чувала съм (не от първа ръка) че ако ви съкратят може да не ползвате борсата месечно, а срещу бизнес план да видя дадат на куп.
Но за това се пита в агенция по заетостта.

# 3
Остава и вариантът да изтеглиш кредит и да инвестираш със собствени средства.

За да правиш супи, не ти е необходима голяма площ. В Пловдив има един Супа Бар - 2 на 2 метра, вечно пълен с хора. Сега мисля, че се преместиха на по-голямо място.
До работата ми има и едно бистро за хранене - 1.50м на 1.50м, с 3 седящи места вътре на един плот плътно до витрината  - винаги фраш с хора.
Основното за тези места е, че хората взимат за вкъщи.
Можеш да пробваш и у дома да приготвяш супите и да ги разпространяваш онлайн.
Но всички варианти изискват някакво вложение и много, много труд, който няма да ти се върне веднага.

Имаш ли подкрепа от друг човек?

# 4
Има банки. Супер идея.
Не разчита много на децата, може и супа да не ядат. Пенсионерите са друга работа. В моя квартал има един мизерен магазин, който прави отвратителни супи, но пенсионерите се редят на опашка всеки ден, като невидели. Умират за шкембе(понеже съм ги чувала как се обясняват). Таратор също може да предлагаш, боб, зеле и ориз. Кебапчета и картофени кюфтета също са много вървежни - има и полуготови.
Трябва малко разнообразие, не всеки смята супата за храна. Мляко с ориз също върви и бисквитена торта. Малко картофки от фритюрник. Общо взето вече всеки иска готова храна мързи го народа.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 16:30 от Danytarg

# 5
  • Melmak
Имай предвид, че за да приготвяш храна се изискват доста неща - помещението да е с разрешително, ти да имаш здравна книжка, да направиш фирма, да плащаш на счетоводител.

Имаш ли бизнес план?

Хубаво са те посъветвали да провериш как седи въпроса с ЕП в твоя град, може да има нещо. Бюрокрацията е много, но си струва, защото може и да те финансират.

Но ти трябва наистина изпипан бизнес план, защото хората сме склонни да виждаме някой колко оборот прави, но това не е чист доход.

# 6
Аз не познавам дете, което да замени дюнер за супа, съжалявам. При все, че това ядат. Виж, за възрастни е друго.

# 7
  • София
Погледни за връзка с консултант по европейски проекти - една консултация ще ти е много подходяща дали може да се помогне по тази линия. Успех на начинанието!Видяла си, че има ниша за твоите продукти, стискам много палци да осъществиш идеята си!

И един съвет - не споделяй на всеослушание идеите си, камо ли в подробности, за да не ти я открадне някой набързо😉

Общи условия

Активация на акаунт