Термин Август 2024 ♥ - тема 9

• 41 975
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Ох, какви са сладки бебоците, Мама, Десислава! 🥰 Разтапям се като видя бебе, много хормони, много нещо. 🥲
Тати и бебе:

И една усмивка, която много обича да си събува чорапчето:

# 736
  • Пловдив
Чудни са ни дечицата 🥰
Наде, на снимката с тате изглежда направо голямо човече.

Аз ще започвам да проучвам къде да водя детето на ортопед. Карах голямото при един, но чух, че откакто спрял да работи с НЗОК, увеличил изписване на гащи и други работи, мъжо ме успокоява, че като съм била доволна от него пак при него да ходя.
С тези лекари само проучвания правя и накрая 🫣

# 737
Сладурчета Heart

Ние малко сме в шах с яденето и акането.

В родилния дом беше на Нан Суприм Про, беше си ок, акаше си нормално. Не знам точно защо (защото Нанът не сме.можели да го дозираме???), но ни дадоха една кутия Аптамил Цезар Биотик и акането стана проблем. Неонатоложката каза да го сменим с Аптамил комфорт (води се лечебно и се изписва от рекар само) и от няколко дни акането все си е проблем, имаме само едно голямо тъмно зелено ако, което се предполага, че е от желязото  в млякото (аз и мм го предполагаме) Отделно млякото е много мазно и едно такова гъсто, яде го с часове. Мм иска да върне цезар биотика, а аз бих върнала Нана направо, но знам, че не е добре ние да си ги сменяме и то толкова често. Какво мислите вие, какво знаете за млеката?

# 738
Момичета прекрасни са!!!
Дохранваме се с АМ Aptamil Cesar Biotic 1 , такава даваха в болницата и продължих с него. Пъпчето още не е паднало, мажа го все още, но не смея да пипам или пристягам.
Почнаха ни коликите няколко вечери и с ММ бяхме на смени, взехме Abokoliken и ще видим как ще е .
Ето ни и нас

# 739
Много са ни сладки бебоците 💝 Надя, Джеси 💙 Дотук все момченца видяхме 😚

А всъщност защо се изписва пробиотик на бебетата?? Пък и аз рецепта нямам. Напоследък в много аптеки се заяждат за какво ли не. Скоро ми искаха рецепта и за Вигантол.

# 740
Нашият го изписаха със Hipp combiotic , но с близнаците ползвах Holle козе мляко и бях много доволна , та сега пак ще сменя.Той е главно на кърма , но се случва да дохранвам.

Много  е странно , нямам почти нищо за изцеждане (60 мл в повечето случаи) а като сложа детето си тече ,чува се как той преглъща .. и не знам как става твоя номер.
Някой по-запознат?

# 741
Нашият го изписаха със Hipp combiotic , но с близнаците ползвах Holle козе мляко и бях много доволна , та сега пак ще сменя.Той е главно на кърма , но се случва да дохранвам.

Много  е странно , нямам почти нищо за изцеждане (60 мл в повечето случаи) а като сложа детето си тече ,чува се как той преглъща .. и не знам как става твоя номер.
Някой по-запознат?
Същата работа е при мен, ако цедя с помпата около 50-60мл от двете, а бебето уж се наяжда.Не знам стига ли му, уж  спи през ноща...не знам вече 🤔😟

# 742
NadezhdaML, на първата снимка момченцата ни си приличат като близнаци. В първия момент като видях снимката чак се шокирах как е попаднала снимка на детето ми във форума Simple Smile

На мен в болницата ми казаха, че са давали NAN Supreme Pro. Малко не им вярвам, че са давали баш от най-скъпото мляко, но си взех именно такова за вкъщи. Онзи започнахме втората кутия.

Иначе за коликите взехме Abokoliken и като че ли дава ефект.

# 743
  • Пловдив
За Вигантола искат рецепта от к0вид периода.
Преди да родя взех, не се заядоха за рецепта, но той корема от километър се виждаше.
Не съм питала какво мляко дават, аз ще взема ДМ био.
Милко цедя, той не знам какво засуква като количество, че на шишето заспива. Храня на поискване. През нощта прескача хранене.

# 744
Относно кърменето и преглъщането и моят така се чува, но явно не изяжда достатъчно. Една приятелка ми даде кантар, сучим струваме, 65 мл беше изял със сто зора. Аз се доизцедих да видя какво ще излезе, изкарах има няма още 40 мл, но той не може да ги доизяде, не му стига силата, изморява се, а по близо час се мъчим, което също не е добре. Гледам да сменям гърдите по няколко пъти, той заспива… понякога е голяма мъка В родилното е свалил доста явно, защото все още не е минал 3 кг, чак почвам да се тревожа… Аз от два дни съм на Лактеса, ще увелича дозата, дано почне да си доизяжда, защото аз не се цедя на всяко хранене и май вследствие на това ми е намаляла кърмата.. Още не съм си взела адаптирано, ако се наложи изобщо не знам и какво.

Относно пъпчето, нашето се държи на конче, надявам се скоро да падне, след това почвам с 70% спирт.

На нас не са ни изписали пробиотик и вигантол, поне не и все още.

Мамета, прегледът при ортопед първият месец ли се правеше или втория?

# 745
В родилното даваха NAN Supreme Pro(в епикризата го пише, ако някой не знае какво са давали), но казаха че го разтварят с глюкоза, а не с вода. Аз за вкъщи взех от ДМ, педиатърката каза, че е добро ( по състав с Нан има малка разлика).За сега не съм давала много от него.
Пъпчето все още не е паднало, едвам се държи, но не е.Спирта за вкъщи ми казаха да е 70%,в никакъв случай не повече.

# 746
Здравейте момичета, включвам се много късно в темата, чак накрая ви намерих, за съжаление... Попрочетох малко назад, честито на тези, които вече гушкат бебчета, бъдете здрави! Прекрасни снимки сте качили!
За мен.. в 37г.с. съм, другата седмица ми предстои планово секцио в Майчин дом Варна, второ детенце, баткото е на 3г, а сега чакаме мома😊  Естествено, много неща са ми в главата и последните дни почти не спя, не мога да си успокоя мислите, малкия се разболява нещо, как ще се справят да го гледат, мисля си и аз ако се разболея какъв филм ще е... Мъчат ме жегите, а уж съм все под климатика, представям си и в болниците какво е на над 30 градуса. Та търсейки и информация за раждането в Майчин дом стигнах до вас! Има ли някоя мама вече родила секцио в същата болница? Ще се радвам ако има време да ми отговори на няколко въпроса.

# 747
  • София
Stiliana16, на нас педиатърката ни каза, че когато идем на преглед на 1 месец ще ни даде талон за ортопед.

Аз искам да ви попитам за лохиите след секцио. Днес ми е 14 ден от раждането и вече са доста бледи, жълтеникави и оскъдни. Нормално ли е? Чела съм, че продължават до 40 дни, но не съм сигурна след секцио, заради изчистването на матката дали не са по-кратки, но пък и 14 дни ми се виждат малко. При вас как са?

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 16:52 от kuklichka_

# 748
  • София
NadezhdaML, на първата снимка момченцата ни си приличат като близнаци. В първия момент като видях снимката чак се шокирах как е попаднала снимка на детето ми във форума Simple Smile

На мен в болницата ми казаха, че са давали NAN Supreme Pro. Малко не им вярвам, че са давали баш от най-скъпото мляко, но си взех именно такова за вкъщи. Онзи започнахме втората кутия.

Иначе за коликите взехме Abokoliken и като че ли дава ефект.
Абоколикен много помагаха на сина ми, дъщеря ми почти нямаше колики, но и на нея давах. По-напред в темата ги бях препоръчала.
Много красиви и оформени бебченца показвате, да са живи и здрави!

# 749
Мами, къде ви спят бебетата? Нашуто обича върху нас, но много се претопля и... ние не сме ужасно ергономични, аз имам доста нетапицирани кокали, а мм корем и му отива главата надолу... По-конкретно, като не си спи в кошарата, се чудя би ли спал в гнездо, поне докато ние сме будни, че гнездата не ми се виждат безопасни, но така и не купихме да пробваме. Някой много доволен от гнездото си?

Общи условия

Активация на акаунт