Наследници

• 2 333
  • 41
  •   1
Отговори
Здравейте. Аз съм собственик на половин апартамент, а брат ми на останалата половина. Имаме и друг брат, на който му татко му остави къщата. Въпросът ми е, ако някой аз или брат ми, с който сме собственици, почине дали другият брат ще има дял от апартамента. Притеснявам се от жена му, тъй като е много алчна и ако може ще вземе всичко без да и мигне окото. Те имат и малка дъщеря, ако има някакво значение.

# 1
И ти, и брат ти нямате преки наследници, така ли?

# 2
# 3
https://www.pravatami.bg/s/959

Като имате време изчетете публикацията. Добре и подробно обяснява много възможни ситуации. Радвайте се на живота.

# 4

При липса на деца наследяват братя, сестри и родители. Сестра ми например няма деца и аз съм и наследница заедно с майка ми, ако нещо стане.

# 5
  • Melmak
Чакай сега, тази дъщеря на брат ти ли е? Или е само на жена му, от предишен брак?

Брат ти женен ли е?

Има значение ако жена му е съпруга, тогава и тя наследява дял. Детето ако е негово също наследява.

# 6
Собственика на къщата е женен с дете. Ние двамата на апартамента не сме женени и нямаме деца.

# 7
За момента играе само той, жената и децата влизат в играта само ако той умре преди някоя от вас. За сега той е наследник.

# 8
  • Melmak
Мда, ако съсобственика на апартамента умре преди братът с къщата, то братът с къщата ще има дял. Въпросът тук е кой кога ще се спомине. Това е важно за реда на унаследяването.

# 9
  • Пловдив
За момента играе само той, жената и децата влизат в играта само ако той умре преди някоя от вас. За сега той е наследник.
Обратно - ако той умре преди тях, жената излиза от играта и само племенничката наследява чичовците си, ако те не си направят деца междувременно.

# 10
Да де, не бях точна. Исках да кажа, че за момента е само той, а  после писах машинално.

# 11
Любопитно ми стана – щом нямаш преки наследници, които да бъдат ощетени, какво ти пука какво ще стане с имота след смъртта ти? Така или иначе в гроба не можеш да го вземеш... Разбирам, че мразиш жената на брат си и не искаш да намаже, но детето какво ти е виновно?

Иначе брат ти и семейството му ще наследят, ако има какво. Спокойно можете да профукате имота си приживе и нищо да не им оставите. Има милион начини как да стане това.

# 12
Явно се притесняват, че ако един от двамата собственици на апартамента умре, живият ще бъде ощетен от третия брат и семейството му. А те искат целият апартамент да остане за един от двамата.

# 13
Не давате достатъчно фактология. Може да са няколко вариантите. Ако сте млади с брата - съсобственик, най-вероятно ще имате съпрузи и деца.
Еднокръвни братя и сестри ли сте, едноутробни ли сте или сте от едни и същи родители ( с този брат, от чиято съпруга се притеснявате), няма смисъл, да гадаем.
Намерете читав адвокат от вашия район и с документите - при него.

# 14
Не ощетявам никой, къщата която струва над 100 000 евро остава за тях. Не искам нищо от тях, но не искам и те след време да искат от мен или по-малкият ми брат. И да  може всичко да остане на племенницата ми. Не искам да дойдат вкъщи един ден и да ми кажат на мен или на брат ми, че те притежават част от апартамента и си искат часта.

Общи условия

Активация на акаунт