Преносване - защо не мога да родя

• 1 693
  • 11
  •   1
Отговори
Имам нужда от съвет бебето ми трябваше да се роди на 21 юли но на 28-ми още не се е родило нямам контракции нито разкрития в болницата се опитват със система но пак не става нищо какво да направя не иска да ме оперират а съм само с един сантиметър . Казаха да изчакам още чак след една седмица ако още нямам разкритие и ще ме оперират
Казаха че нямам никакъв проблем с бебето но са опасявам тъй като е 42 седмица че плацентата е започнала да старее и няма как да се храни плодът  а отказват операция

# 1
Аз бях в подобно на твоето положение и също не исках да раждам секцио. Аз ходих в 41 седмица,ходих по 3-4 километра всеки следобед.3 дни „издържа„ бебето и реши,че ще излиза 😁

# 2
Кои са тези „те“ и къде се развива действието?
Консултирай се с друг лекар, желателно някой специалист с добро име и да е от друга болница.
Може да има грешка при изчислението на термина.

# 3
Имам нужда от съвет бебето ми трябваше да се роди на 21 юли но на 28-ми още не се е родило нямам контракции нито разкрития в болницата се опитват със система но пак не става нищо какво да направя не иска да ме оперират а съм само с един сантиметър . Казаха да изчакам още чак след една седмица ако още нямам разкритие и ще ме оперират
Казаха че нямам никакъв проблем с бебето но са опасявам тъй като е 42 седмица че плацентата е започнала да старее и няма как да се храни плодът  а отказват операция

Само без паника. 14 дни е периодът, който се дава в случая, че е станала грешка в изчисленията.
Не всяка жена има овулация на 14-тия ден от цикъла си. Така че до две седмици преносване може да не е реално преносване.
За съжаление аз минах по твоя път и ме наплашиха много, за това се съгласих на системи. Обясняваха ми как детето щяло да страда, да се недохранва, околоплодните води щели да бъдат зелени...Ами нищо такова, околоплодните води бяха абсолютно бистри. Детето нямаше признаци за недохранване или някакво страдание в утробата. Тоест можело е още малко да се изчака, както смятах и аз, но лекарите бяха непреклонни. Оказа се обаче , че те не бяха прави, но както и да е.
Успокой се, няколко дни над термина не е нищо.
В чужбина си изчакват двете седмици и чак тогава се действа с медикаменти.
Когато е готово бебето със или без системи ще започне раждането.
Пожелавам ви да е леко и всичко да е наред!

# 4
За съжаление аз минах по твоя път и ме наплашиха много, за това се съгласих на системи. Обясняваха ми как детето щяло да страда, да се недохранва, околоплодните води щели да бъдат зелени...Ами нищо такова, околоплодните води бяха абсолютно бистри. Детето нямаше признаци за недохранване или някакво страдание в утробата. Тоест можело е още малко да се изчака, както смятах и аз, но лекарите бяха непреклонни.

1:1 и при мен. Синът ми официално е преносен с 12 дни, на практика не е. Едно, че знам точната дата, когато е заченат, второ, че нямаше никакви признаци на преносване. Но и аз като теб се изплаших и за да ми е чиста съвестта, се съгласих на индуцирано раждане. Не съжалявам, защото винаги нещо може да се обърка и е добре, че се роди навреме, но можеха да ми спестят стреса.
Затова повтарям съвета си – второ, че и трето мнение. За по-сигурно.

# 5
И аз мисля, че терминът ви не е изчислен правилно и докато ви следят няма защо да се тревожите.
Правете много разходки, изкачвайте стълби. Ако не помогне за забърза процеса, поне ще помогне да не мислите много.
Леко раждане

# 6
  • София
При мен преносването беше 10 дни. Започнаха да го индуцират с хапчета на 7-мия ден след термина, 2 дни нищо не стана, на 3-тия ден гел и той сработи. И намек за контракции нямах, докато не сложиха гела. Детето се роди в идеално състояние. Действието се развиваше в чужбина.

# 7
  • България
Има ли бебе?

# 8
  • София
Особено при първо бебе се случва да има преносване + че термина 9/10 пъти е грешно изчислен, аз родих с индукция 41+6, но имах 4 см разкритие вече. Къде ще раждаши кой ти е лекарят? Когато си на тонове има ли повод за притеснение??

# 9
Преди първото раждане измих прозорците. Преди второто основно почистих банята. И в двата случая до 24ч бях родила. И двете деца са родени преди термин.

# 10
Аз като медицинско лице мога да дам съвет-правете любов с мъжът си и му позволете да еякулира във Вас. Спермата съдържа простагландини Pg1 и Pg2, които предизвикват контракции и ускоряват процеса. Успех 💓

# 11

Общи условия

Активация на акаунт