Кръстова гора

• 1 387
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! От много време ми се иска да посетя  това свещено място и затова се обръщам към запознатите за насоки. Освен на храмовия празник кога е добре да се посети Кръстова гора? Прочетох някъде,  че всеки петък има литургии.
Друго, което ме интересува е как е пътя до там? Стига ли се с кола до Манастира, или трябва да се ходи пеш и колко е прехода?
Относно отсядането съм срещала информация,  че може да е в комплекса, но ме интересува какви са условията и стаите за колко човека са? Отворена съм и за препоръки за семейни хотели, вили в близост. 
Полезно ще ми е да споделите и за други места в района,  които е интересно да се посетят.

# 1
  • shumen
До манастира се стига с кола.В комплекса стаите са с по 4 легла с обща баня и тоалетна и има и 3 апартамента.Нямат хавлии и сапун и трябва да си носите.В самата Кръстова гора няма и заведения за хранене,но в самия комплекс предлагат сандвичи и има магазинче с дребни неща.Ние бяхме с група и ни предупредиха в Асеновград да си напазарим.

# 2
Прекрасно място е и може по всяко време да се посети. Аз съм ходила 4 пъти,  без преспиване.
Преди Кръстова гора е с.Борово, там има много къщи за гости, с опция за изхранване.

# 3
  • Пловдив
в Борово има и хотел, другото са го написали

# 4
Как е към момента пътя до Кръстова гора? Когато сме ходили, освен завоите и тесен и с дупки...

# 5
  • Пловдив
за тесен си е тесен, то няма как да стане по-широк, в планината е все пак
за дупките - не знам

# 6
Хубав е пътя! Не се колебайте, вървете!

Общи условия

Активация на акаунт